Μαυροβούνιο: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για την Eurovision

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανεύρεσης της επόμενης συμμετοχής του Μαυροβουνίου από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας RTCG. Από σήμερα και για 30 ημέρες οι επίδοξοι καλλιτέχνες αλλά και συνθέτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στον εθνικό φορέα.

Η φετινή διαδικασία επιλογής των συμμετοχών θα αποτελείται από δύο μέρη:

Στο πρώτο στάδιο ένα πάνελ ειδικών του RTCG θα ακούσει τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν. Αυτή η διαδικασία θα είναι ανώνυμη καθώς το πάνελ δεν θα γνωρίζει ποιος είναι ο συνθέτης του τραγουδιού ούτε τον καλλιτέχνη.

Αν ένα τραγούδι καταφέρει να περάσει από το πρώτο στάδιο, το πάνελ θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον φάκελο συμμετοχής που θα κατατεθεί από τον συνθέτη ή τον καλλιτέχνη και θα περιέχει μέσα τους στίχους του τραγουδιού, λεπτομέρειες για τον συνθέτη και τον καλλιτέχνη καθώς και τα βιογραφικά τους.

Έπειτα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των τραγουδιών με τα παρακάτω κριτήρια:

  • Σύνθεση μέχρι 50 βαθμοί
  • Στίχοι μέχρι 30 βαθμοί
  • Παραγωγή μέχρι 20 βαθμοί

Δεν έχει οριστεί ακόμα αν το τραγούδι που θα λάβει τους περισσότερους βαθμούς θα επιλεγεί εσωτερικά από το RTCG ή θα υπάρξει κάποια διαδικασία τηλεοπτικά, όπως το Montevizija.

Φέτος την χώρα εκπροσώπησε ο Vanja Radovanovic με το Inje όπου κατατάχτηκε 16ος στον δεύτερο ημιτελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.