Γνωρίστε την συμμετοχή της Ιρλανδίας “22” – Ψηφίστε στο poll

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας RTÉ, επέλεξε εσωτερικά την Sarah McTernan για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “22

Λίγα λόγια για την Sarah McTernan

Sarah McTernan γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1994 και είναι μία Ιρλανδή τραγουδοποιός από το Scarriff του County Clare της Ιρλανδίας. Είναι γνωστή στην χώρα της από την συμμετοχή της τον Απρίλιο του 2015 στην τέταρτη σεζόν του “The Voice of Ireland” όπου κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση. Ξέρει να παίζει κιθάρα και πιάνο ενώ είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμιο για να σπουδάσει χορό, κάτι που τελικά αναγκάστηκε να αναβάλλει προσωρινά, προκειμένου να συμμετάσχει στην παραπάνω εκπομπή που αναφέρουμε. Την περίοδο που είχε περάσει τα Blind Auditions του “Voice of Ireland” λόγω του ότι δεν είχε ερμηνεύσει ποτέ ξανά μπροστά σε κόσμο, σχημάτισε ένα δικό της συγκρότημα με το όνομα “The Jeds” προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία, τραγουδώντας εν παρουσία κοινού.

Παρακάτω, δείτε την πρώτη εμφάνιση της Sarah στο “The Voice of Ireland

Η Sarah ήθελε από μικρή ν’ ασχοληθεί με τη μουσική ή έστω με κάποιο επάγγελμα που θα την γέμιζε, μέσα από το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει πράγματα στους συνανθρώπους της. Η ίδια, όταν την ρωτάνε σχετικά με την σταδιοδρομία της, απαντάει πάντα “My career will either be to help people or music” (Η καριέρα μου θα είναι είτε να βοηθάω ανθρώπους, είτε η μουσική)

To 2018, κατέθεσε το τραγούδι της “Eye of the storm” για να εκπροσωπήσει το Σαν Μαρίνο στην Eurovision και είχε δηλώσει τα εξής “Φυσικά και θα ήθελα να εκπροσωπήσω την χώρα μου την Ιρλανδία, αλλά αυτή είναι μία τεράστια ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήταν πραγματικά καταπληκτικό αν θα κατάφερνα να λάβω μέρος στην Eurovision” Ακούστε παρακάτω το τραγούδι της

Λίγα λόγια για το τραγούδι “22”

Το τραγούδι “22” δεν γράφτηκε αποκλειστικά για την Sarah Mc Ternan. Όλα ξεκίνησαν από ένα demo του τραγουδιού, το οποίο στάλθηκε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιρλανδίας, RTÉ. Στο demo αυτό, το τραγούδι ερμήνευε κάποιος άντρας. Σε εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Ιρλανδία στην Eurovision, άρεσε πολύ το τραγούδι. Έτσι δοκίμασαν μέσα από auditions διάφορους καλλιτέχνες για να επιλέξουν τον ερμηνευτή του οποίου η φωνή θα ταίριαζε καλύτερα με το τραγούδι. Παρότι είχαν στο μυαλό τους να βρουν την κατάλληλη αντρική φωνή, όταν άκουσαν την version της Sarah, η ομάδα καθώς και ο επικεφαλής της Michael Kealy, ενθουσιάστηκαν από την μοναδικότητα της χροιάς της φωνής της τραγουδοποιού και επανεξέτασαν τις αρχικές του απόψεις.

Η Ιρλανδία θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό μέρος του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision του 2019 που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου. Παρακάτω μπορείτε ν’ ακούσετε τη φετινή συμμετοχή της χώρας

Sarah Mc Ternan – 22

Μουσική/Στίχοι : Janieck Devy, Marcia “Misha” Sondeijker & Roel Rats

I see 22, oh when I think of you Lately, that’s all I do

Don’t you know that I I’m always driving by Want to come home to you

Now I know, I’ve always been afraid to say How I feel But this’s got to change

Every time I’m with somebody I’m confusing him with you

Anywhere I go reminds me of the things we used to do

And I dream about our street where we kissed out of the blue at your house number 22

I see 22 it’s like deja-vu Boy, if you only knew

This time, I messed it up But I can’t give you up Your face is all I’ve got

Oh I know, I’ve always been afraid to say how I feel But this’s got to change

Every time I’m with somebody I’m confusing him with you

Anywhere I go reminds me of the things we used to do

And I dream about our street where we kissed out of the blue at your house number 22

All alone tonight Wishing you were laying by my side

So I just keep on driving by To pass the time

Η Ιρλανδία στην Eurovision

Η πρώτη συμμετοχή της Ιρλανδίας στην Eurovision ήταν το 1965. Έκτοτε, δηλώνει το παρόν κάθε χρόνο, μετρώντας μοναχά δύο απουσίες, το 1983 και το 2002.

Η χώρα έχει καταφέρει να έρθει στην πρώτη θέση 7 φορές και λόγω του ότι μετράει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη χώρα, αποκαλείται “Βασίλισσα της Eurovision“.

Η πρώτη της νίκη ήταν το 1970 με την Dana και το τραγούδι “All Kinds of Everything” ενώ η δεύτερη νίκη ήρθε δέκα χρόνια αργότερα, το 1980. Νικητής εκείνης της χρονιάς ήταν ο Johnny Logan με το τραγούδι “What’s Another Year?“. Πρόκειται για τον πιο δημοφιλή νικητή του διαγωνισμού, ο οποίος έχει καταφέρει να κερδίσει δύο φορές την πρώτη θέση. Με την δεύτερη προσωπική του νίκη, το 1987 χαρίζει στη χώρα του την τρίτη νίκη της με το τραγούδι του “Hold Me Now“. Η Ιρλανδία, πέντε χρόνια αργότερα, σπάει ένα ακόμη ρεκόρ καθώς κερδίζει την πρώτη θέση τρεις συνεχόμενες χρονιές. Το 1992 με την Linda Martin και το “Why Me?” σε μουσική του Johnny Logan, το 1993 με την Niamh Kavanagh και το “In Your Eyes” & το 1994 με τους Paul Harrington & Charlie McGettigan με το τραγούδι τους “Rock ‘n’ Roll Kids“. Αν το 1995 η χώρα κατάφερνε να νικήσει ξανά, θα μιλούσαμε όχι για τρεις αλλά για πέντε συνεχόμενες νίκες, εφόσον η Ιρλανδία έρχεται και πάλι στην πρώτη θέση το 1996 με την Eimear Quinn και το “The Voice“.

Η χώρα κατακτώντας την δεύτερη θέση, έχει φτάσει στην πηγή χωρίς να πιει νερό, 4 φορές. Έχει πάρει την τελευταία θέση δύο φορές ενώ από το 2004 και μετά που εμφανίστηκαν οι ημιτελικοί, έχει βρεθεί εκτός Τελικού 7 φορές.

23 χρόνια μετά την τελευταία της νίκη, η Ιρλανδία ελπίζει ξανά. Όσοι πιστεύουν στην Sarah, δηλώνουν ότι αυτοί που βρίσκονται ήδη στην κορυφή στα στοιχήματα, αν θα χρειαστεί να μετακινηθούν, υπάρχουν μόνο οι κάτω θέσεις για να το κάνουν. Αντίθετα κάποιος που βρίσκεται χαμηλά μπορεί να κάνει την έκπληξη και ν’ ανεβεί πρώτος χωρίς κανείς να τον περιμένει.

Ψηφίστε παρακάτω το φετινό τραγούδι της Ιρλανδίας στο Poll που ακολουθεί

 

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Ιρλανδίας, "22"

6 Σχόλια

 • Παραδόξως, μου αρέσει, κάπως, το συγκεκριμένο τραγούδι. Μου βγάζει μια νοσταλγία (Hothouse Flowers κι έτσι… λέμε τώρα).
  Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το live βέβαια.

  #16/41

  Καλή επιτυχία!

  Η μόνη φορά που η Ιρλανδία μπήκε στο τοπ 10 μου εδώ και πολλά χρόνια ήταν το 2015.

 • Ψαγμένος

  Θα το έβαζα στα kids της Eurovision

 • Donnie Darko

  Σαν πρώτο άκουσμα μου άρεσε ως κάτι φρέσκο και ανεπητίδευτο. Πολύ φοβάμαι ότι δεν άντεξε στο τεστ του χρόνου. Συμπαθητικό αλλά μεχρι εκεί

  7/10

  Καλή επιτυχία!!!

 • C.G 100

  Είναι το μόνο τραγούδι φέτος που δεν μπορώ να το κατατάξω στο τοπ μου γιατί δεν ξέρω αν μ΄αρέσει ή δεν μ΄αρέσει. Είναι φορές που το βρίσκω όμορφο κι άλλες αδιάφορο. Δεν είναι κακό πάντως. Θα μπορούσαν να κάνουν ένα καλύτερο βίντεο κλιπ και επίσης από ότι βλέπω στα βίντεο που είναι ποσταρισμένα εδώ, την προτιμώ μελαχρινή αλλά αυτό είναι άσχετο.

  Δύσκολα ως ακατόρθωτα τα πράγματα για πρόκριση από τον δεύτερο ημιτελικό (είναι και στο α’ μισό). Αν ήταν στον πρώτο ημιτελικό και με μια καλή σκηνική παρουσία πιστεύω θα μπορούσε να περάσει.

 • Βαγγέλης

  Τετριμμένη αμερικανιά που την ξεχνάς μόλις της ακούσεις. Και στο μοναδικό live που έχει κάνει ήταν χάλια.

  30η από τα 41 της λίστας μου μέχρι στιγμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.