Ιταλία : Σήμερα το βράδυ η Quarta Serata του Sanremo 2018

Η μάχη στο φετινό φεστιβάλ του Sanremo έχει κυριολεκτικά ανάψει και έχουμε έναν από τους πιο αμφίρροπους διαγωνισμούς των τελευταίων ετών. Σήμερα και οι 20 Campioni θα ερμηνεύσουν για τρίτη φορά τη συμμετοχή τους στο Teatro Ariston, αλλά αυτή τη φορά σε ντουέτο με κάποιον άλλο γνωστό καλλιτέχνη. Απόψε θα μάθουμε και το νικητή της Nuevo Proposte, αφού είναι ο τελικός της κατηγορίας.

Παρά τα αρχικά αρνητικά σχόλιο το τρίο των παρουσιαστών φαίνεται ότι έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό και έτσι η τηλεθέαση και της χθεσινής βραδιάς, μονοπώλησε το τηλεοπτικό ενδιαφέρον του κοινού.

Το σημερινό πρόγραμμα είναι πλούσια και αν τις προηγούμενες δύο ημέρες με 14 τραγούδια να παρουσιάζονται, το Sanremo ολοκληρώνονταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, φανταστείτε σήμερα με 28 τραγούδια να πρέπει να διαγωνισθούν και στις δύο κατηγορίες, τι ώρα θα φθάσουμε!

Αρχικά θα έχουμε τον τελικό της Nuevo Proposte. Οι οχτώ υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν για δεύτερη φορά τις συμμετοχές και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί ο νικητής της κατηγορίας. Τα αποτελέσματα θα διαμορφωθούν από το σύνολο της βαθμολογίας και των δύο εμφανίσεων τους στη σκηνή του Teatro Ariston.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας είναι:

Αυτοί που προηγήθηκαν στην ψηφοφορία στην πρώτη εμφάνιση τους ήταν οι Alice Caioli και Mudimbi. Βέβαια όλα μπορεί να ανατραπούν, αφού είδαμε μόνο ένα μέρος των αποτελεσμάτων και όχι τα συνολικά, οπότε όλα είναι πιθανά! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε από πολλοί νικητές αυτής της κατηγορίας, έκαναν μεγάλη επιτυχία στη συνέχεια, όπως η Laura Pausini ή ο Francesco Gabbani περσινός εκπρόσωπος της Ιταλίας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Στην Campioni κατηγορία όπως σας είπαμε, θα δούμε να διαγωνίζονται σήμερα και οι 20 υποψήφιοι, ερμηνεύοντας τις συμμετοχές τους όμως σε ντουέτα με άλλους γνωστούς Ιταλούς καλλιτέχνες. Θα βαθμολογηθούν κανονικά όπως τις προηγούμενες βραδιές και η σημερινή ψηφοφορία θα προσμετρηθεί στην τελική βαθμολογία που θα κρίνει αύριο το τοπ3 του φεστιβάλ, που θα περάσει στον τελικό γύρο ανάδειξης του μεγάλου νικητή.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και τα σημερινά αποτελέσματα για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για αυτούς που θα διεκδικήσουν τη νίκη το Σάββατο. Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά τις πρώτες δύο εμφανίσεις τους, αυτοί που προηγήθηκαν στη βαθμολογία τόσο της δημοσκοπικής επιτροπής, αλλά και σε αυτής του τύπου ήταν οι Ermal Meta & Fabrizio Moro, Ron, La Stato Sociale και Max Gazze. Αν καταφέρουν αμφότεροι να βρεθούν και σήμερα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, τότε βάζουν βάσιμες πιθανότητες για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον τελικό.

Τα ντουέτα που θα διαγωνιστούν απόψε το βράδυ είναι:

 • Annalisa & Michele Braviil mondo prima di te
 • Avitabile e Servillo & Avion Travel e Daby Toureil corragio di ogni giorno
 • Decibel & Midge ure – Lettera dal Duca
 • Diodato e Roy Paci & Chemon – Adesso
 • Elio e le Storie Tese & Neri per Caso – Arrivedorci
 • Ermal Meta e Fabrizio Moro & Simone Cristicchi – Non mi avete fatto niente
 • Giovanni Caccamo & Arisa – Eterno
 • Le Vibrazioni & Skin – Cosi sbagliato
 • Lo Stato Sociale & Piccolo Corodell’Antonianoo e Paolo Rossi –  Una vita in vacanza
 • Luca Barbarossa & Anna FogliettaPassame er sale
 • Mario Biondi & Ana Carolina e Daniel JobimRiverderti
 • Max Gazze & Rita Mrcotulli e Roberto GattoLa leggenda di cristalida e Pizzomunno
 • Nina Zilli & Sergio CammariereSenza appartnere
 • Noemi & Paola TurciNon smettere mai di cercarmi
 • Ornella Vanoni, Bugnaro and Pacifico & Alesandro PreziosiImparare ad amarsi
 • Roby Facchinetti and Riccardo Fogli & Giusy FerreriIl segreto del tempo
 • Red Canzian & Marco MasiniOgnuno ha il suo rac&to
 • Renzo Rubino & Serena RossiCustodire
 • Ron & AliceAlmeno pensami
 • The Kolors & Tullio De Piscopo and Enrico NigiottiFrida (Mai,Mai,Mai)

Η ψηφοφορία σήμερα και στις δύο κατηγορίες διαφοροποιείται από τις προηγούμενες τρεις βραδιές. Το τηλεοπτικό κοινό πλέον έχει το 50% του σημερινού αποτελέσματος, 30% και πάλι έχει η επιτροπή τύπου, ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στην επιτροπή των ειδικών, που θα ψηφίσει για πρώτη φορά σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κανονισμούς και τον τρόπο που θα αναδειχθεί ο νικητής στο φετινό Sanremo, μπορείτε να δείτε στο προηγούμενο μας άρθρο.

Πληροφορίες για τους 20 διαγωνιζόμενους της μεγάλης κατηγορίας του Sanremo 2018 μπορείτε να δείτε στο σχετικό μας άρθρο, ενώ για ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση μπορείτε να ανατρέξετε στην ακτινογραφία των διαγωνιζόμενων.

Παρουσιαστής του φεστιβάλ και καλλιτεχνικός του διευθυντής είναι ο Claudio Baglioni. Συμπαρουσιαστές του και σήμερα είναι οι Michelle Hunziker και Pierfrancesco Favino.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Sanremo 2018:

 • Prima Serata, 6/2 – Παρουσίαση των 20 Campioni
 • Seconda Serata, 7/2 – Δεύτερη ερμηνεία των πρώτων 10 Campioni. Παρουσίαση των πρώτων 4 νέων καλλιτεχνών
 • Terza Serata, 8/2 – Δεύτερη ερμηνεία των υπολοίπων 10 Campioni. Παρουσίαση των υπόλοιπων 4 νέων καλλιτεχνών
 • Quarta Serata, 9/2 – Οι 20 Campion ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους σε ντουέτα με guests καλεσμένους. Tελικός της Nuevo Proposte (νέοι καλλιτέχνες)
 • Quinta Serata, 10/2 (Finale) – Ο μεγάλος τελικός του Sanremo 2018

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τέταρτη βραδιά του Sanremo ζωντανά από τη RAI1 ή διαδικτυακά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της RAI στο διαδίκτυο στις 21:30.

Μείνετε συντονισμένοι στο infegreece.gr για την πληρέστερη κάλυψη του 68ο Φεστιβάλ του Sanremo.

3 Σχόλια

 • Βαγγέλης

  Ελπίζω στους πρωτοεμφανιζόμενους να κερδίσει ο Lorenzo ή η Alice γιατί η δεύτερη βραδιά του Nuevo Proposte ήταν για κλάμματα…

 • paschalisb paschalisb

  Update προβολών στο youtube (τώρα που πλέον μπορούμε να δούμε όλα τα επίσημα βίντεο)

  01 Ermal Meta & Fabrizio Moro 3.500.000
  02 Lo Stato Sociale 2.000.000
  03 Annalisa 1.600.000
  04 The Kolors 1.400.000
  05 Max Gazze 820.000
  06 Nina Zilli 710.000
  07 Noemi 700.000
  08 Ornella Vanoni 510.000
  09 Luca Barbarossa 470.000
  10 Vibrazioni 450.000
  11 Elio e Le Storie Tese 400.000
  12 Ron 360.000
  13 Diodato & Roy Paci 330.000
  14 Giovanni Caccamo 290.000
  15 Fogli & Facchinetti 260.000
  16 Enzo Avitabile 245.000
  17 Red Canzian 215.000
  18 Mario Biondi 210.000
  19 Decibel 175.000
  20 Renzo Rubino 155.000

  Τα φαβορί στο televoting είναι ξεκαθαρισμένα. Μένει να δούμε πώς θα ψηφίσει και η επιτροπή ειδικών (πιστεύω αυτό θα μάθουμε σήμερα) ούτως ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε την τελική τριάδα. Ο Ron παρόλο που ψηφίστηκε ψηλά και από τη δημοσκοπική επιτροπή και από την επιτροπή δημοσιογράφων δεν φαίνεται να πείθει και το κοινό καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 400.000 προβολές ακόμα. Αντιθέτως οι Kolors ενώ φαίνεται πως θα τα πάνε καλά στο televoting δεν έπεισαν ως τώρα τις επιτροπές. Αουτσάιντερ φαίνεται ο Max Gazze, ψηφίστηκε ψηλά από τις επιτροπές και είναι αρκετά δημοφιλής και στο televoting, οπότε ίσως λανσαριστεί κι αυτός στην τριάδα.

  • Βαγγέλης

   Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμια αμφιβολία ότι οι Meta & Moro θα κερδίσουν, το θέμα είναι αν θα πάνε αυτοί στη Eurovision (που προσωπικά δεν μου φαίνεται καλή ιδέα). Οι επιτροπές θάβουν τους Kolors αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το άθλιο live των Lo Stato Sociale; Απορώ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.