Γνωρίστε την συμμετοχή της Δανίας “Love is forever” – Ψηφίστε στο poll

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας DR, προκειμένου να εκπροσωπηθεί η χώρα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, διοργάνωσε τον εθνικό τελικό Dansk Melodi Grand Prix 2019 από τον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε δέκα συμμετοχές η Leonora με το τραγούδι της “Love is forever

Λίγα λόγια για την Leonora

Η Leonora Colmor Jepsen, γεννήθηκε στο Hellerup της Κοπεγχάγης στις 3 Οκτωβρίου του 1998 και εξακολουθεί να ζει στο μέρος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Είναι τραγουδίστρια, γνωστή απλά ως Leonora και γράφει η ίδια πολλά από τα δικά της τραγούδια τα οποία ερμηνεύει ζωντανά, κάνοντας live performances σε καφετέριες και βιβλιοθήκες.

Η εικοσάχρονη ερμηνεύτρια, εκτός από το ότι τραγουδάει, εργάζεται παράλληλα ως χορογράφος και προπονητής. Συγκεκριμένα, προπονεί άτομα που ασχολούνται με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Η ίδια αν και δεν αγωνίζεται πια, έχει διακριθεί στο παρελθόν κερδίζοντας διάφορους τίτλους και βραβεία.

Το 2015 είχε λάβει μέρος στο ISU JGP Riga Cup και ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια στο πατινάζ. Το 2016 τόσο αυτή, όσο και ο αδερφός της Linus είχαν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο  ISU World Junior Championships.

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Love is forever”

Το “Love is forever” είναι ένα αισιόδοξο τραγούδι που μιλάει για την αγάπη και τη δύναμη της που είναι ικανή να νικήσει τα πάντα.

Η ίδια η Leonora έχει πει σχετικά με το τραγούδι της τα εξής :

Η αγάπη είναι κάτι παγκόσμιο που είναι μέσα σε όλους τους ανθρώπους και μεταξύ όλων των ανθρώπων. Και θα είναι πάντα εκεί. Αυτό είναι το θέμα του τραγουδιού. Παρόλο που φρικτά πράγματα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, η αγάπη θα είναι πάντα εκεί για να δημιουργήσει ελπίδα, αισιοδοξία και να ενώσει όλους τους ανθρώπους

Το τραγούδι αυτό συνδυάζει τέσσερις διαφορετικές γλώσσες. Αγγλικά, Δανικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Είναι η πρώτη πολύγλωσση συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision και παράλληλα η πρώτη Δανική συμμετοχή με Δανικούς στίχους από το 1999 και μετά, όπου πλέον είχε καταργηθεί ο κανόνας που αφορούσε την εθνική γλώσσα με την οποία θα έπρεπε να διαγωνίζεται η κάθε χώρα. (1966-19721978-1998)

Το “Love is forever” βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην 16η θέση στα chart της Δανίας.

Η Δανία θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό μέρος του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου. Παρακάτω μπορείτε ν’ ακούσετε τη φετινή συμμετοχή της χώρας

Μουσική, Στίχοι : Lise Cabble, Melanie Wehbe & Emil Rosendal Lei

Travel the world to see the ruins of what has been

Learning our history but still we don’t take it in

Why we make it tough, The world has had enough, Don’t get too political

And who are we to judge? It doesn’t take too much, Only just a miracle

Love is forever, Love is forever and for everyone

Love is forever Love is forever and everyone

Just a taste of love, A taste of what could actually rule both me and you

A taste of love is all we got, So don’t you never ever give up love

Come over my long lost friend and work on a happy end

Imagine what we could do after what we’ve been through

Why we make it tough, The world has had enough, Don’t get too political

And who are we to judge? It doesn’t take too much, Only just a miracle

Love is forever, Love is forever and for everyone

Love is forever, Love is forever and everyone

Just a taste of love, A taste of what could actually rule both me and you

A taste of love is all we got So don’t you never ever give up love

Venez découvrir la vie ce soir on va tous partir (Come discover life tonight we’re all going)

Le beau temps n’est pas fini qu’en dîtes-vous mon ami (Good times are not over my friend)

Hvorfor skal vi slås (Why should we fight) All we need is love

Liebe ist für alle da (Love is there for everyone)

Kærlighed er håb alle ka’ forstå (Love is hope that everyone can understand)

Kærlighed er samme sprog (Love is the same language)

L’amour est pour toujours (Love is forever)

L’amour est pour toujours (Love is forever) Et pour tout le monde (and for everyone)

Just a taste of love A taste of what could actually rule both me and you

A taste of love is all we got so don’t you never ever give up love

 

Η Δανία στη Eurovision

H Δανία συμμετείχε για πρώτη φορά στη Eurovision το 1957 ενώ έκτοτε έχει απουσιάσει από τον διαγωνισμό 14 φορές. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι από το 1967 έως το 1977, για 11 δηλαδή ολόκληρα χρόνια, η χώρα έπαψε να λαμβάνει μέρος στο μουσικό διαγωνισμό.

Έχει καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση τρεις φορές. Το 1963 με τους Grethe & Jørgen Ingmann και το τραγούδι “Dansevise“. Το 2000 με τους Olsen Brothers και το τραγούδι “Fly on the Wings of Love” & το 2013 με την Emmelie de Forest και το τραγούδι “Only Teardrops“.

Στην τελευταία θέση έχει βρεθεί μονάχα μία φορά το 2002 με την Malene Mortensen και το τραγούδι “Tell me who you are” ενώ εκτός τελικού (αν εξαιρέσουμε τη χρονιά του 1996) έχει βρεθεί άλλες τέσσερις φορές την περίοδο 2004-2018. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι έχει κατορθώσει να περάσει τις υπόλοιπες 11 φορές.

Πέρσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Rasmussen και το τραγούδι “Higher Ground” το οποίο αν και κατατάχθηκε στην 20η θέση από τις επιτροπές, κατάφερε να καταλάβει τελικά την 9η θέση καθώς το τραγούδι τα πήγε εξαιρετικά στο televoting καταλαμβάνοντας την θέση.

Ψηφίστε παρακάτω στο Poll που ακολουθεί :

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Δανίας, "Love is Forever"

11 Σχόλια

 • C.G 100

  Το αγαπώ. Παρότι ίσως να είναι λίγο παραπάνω γλυκούτσικο για τα γούστα μου, σου αφήνει μια αίσθηση παιδικότητας, νοσταλγίας, αθωότητας. Χωρίς να μοιάζει συνθετικά με παραπέμπει σαν αύρα στο βίντεο κλιπ της Μποφίλιου “Η Καρδιά Πονάει Όταν Ψηλώνει”. Για Δανία που μας έχει συνηθίσει σε πλαστικούρες το βρίσκω ωραίο. Θα μπορούσε να το συγκρίνει κανείς με το τραγούδι της Αυστρίας το 2016 ( Zoe – “Loin d’ici”) που κατέλαβε την 13η θέση στον τελικό χάρη στο κοινό που το είχε 8ο αφού στις επιτροπές ήταν 24ο στις 26 χώρες. Προτιμώ της Δανίας από της Αυστρίας πάντως το οποίο είχα βρει υπερβολικά γλυκανάλατο και ως τραγούδι αλλά κυρίως ως παρουσίαση.

  15/41 στο τοπ μου και 8/18 στον 2ο ημιτελικό/

  Έχει πιθανότητες να περάσει αν και λίγες θεωρώ από τον 2ο ημιτελικό. Μου άρεσε το στήσιμο στον εθνικό τους τελικό και λάιβ το κομμάτι είναι καλύτερο από την στούντιο βέρσιον. Θα παλέψει για τις θέσεις 8-10 του ημιτελικού με Μάλτα, Αλβανία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και ίσως Αυστρία, Λιθουανία με τις νότιες χώρες να έχουν ένα προβάδισμα αφού έχουμε σ΄αυτον τον ημιτελικό (Αλβανια, Βόρεια Μακεδονία, Κροατία, Ρουμανία, Μολδαβία, Μάλτα ενώ ψηφίζει και η Ιταλία)

 • Ένα τραγούδι σαν ζαχαρωτό…
  Ευχάριστο στην αρχή, αλλά σε όλα του γλυκερό.
  Γλυκερή σύνθεση…
  Γλυκεροί στίχοι…
  Γλυκερή ερμηνεία…

  #21/41

  Καλή επιτυχία!

 • Donnie Darko

  Υπερβολικά τετριμμένο και γλυκερό αν και όμορφα παρουσιασμένο. Η πρόκριση ΔΕΝ θα πρεπε να θεωρείται δεδομένη.

  Από μένα 6.5/10 (Κάθε φορά το προσπερνάω στην playlist)

  Καλή επιτυχία!

 • eurofan

  7/10 πολύ γλυκό τραγούδι ίσως λίγο παραπάνω για τα γούστα μου. Η φωνή της κοπέλας ξεχωρίζει και της βγαίνει τόσο αβίαστα και φυσικά. Με μια καλή παρουσία έχει πάρα πολλές πιθανότητες να μπει 15αδα στον τελικό. Το κοινό πιστεύω θα το στηρίξει.

 • Μάριος

  Ξεχωρίζει μέσα στην απλότητά και τη γλυκύτητά του. Μπορεί να κάνει την έκπληξη. Η στιχουργός του, εξάλλου, μετρά μόνο επιτυχίες στη Eurovision.

 • Ψαγμένος

  Λιγο kids

 • Βαγγέλης

  Προτιμώ τη γλυκιά αίσθηση ανοιξιάτικης ξεγνοιασιάς από τον κυνισμό των υπερπαραγωγών που γράφονται στον υπολογιστή. Σαν αίσθηση μου θυμίζει το (πολύ καλύτερο) τραγούδι της Πορτογαλίας το 2009. Το live είναι που ανεβάζει το τραγούδι και πιστεύω το ίδιο θα συμβεί και στο Τελ Αβίβ.

  9η στους 41 της λίστας μου μέχρι στιγμής.

 • dimitris esc

  6/10. Συμπαθητικό είναι αλλά δεν έχει lasting effect.

 • SpirK

  Grower τραγούδι για εμένα. Πολύ όμορφο τραγούδι, ακούγεται πολύ ευχάριστα κ εμένα μου μένει και στο μυαλό. Γλυκιά ερμηνεύτρια. Μου θυμίζει αρκετά το παρομοιας ποιότητας “In love for a while” της Ελβετίας το 2011, που επίσης μου άρεσε. Δε το υπολογίζουν πολλοί, αλλά εγω πιστεύω οτι εστω και σχετικώς οριακα θα περασει. (Θεσεις 7-10). Στο τελικό μετα 20αδα το πολύ.
  7,5/10 απο εμενα και 9ο/41.

 • giannismits

  Μου αρέσει! Το έχω γύρω στο 14 στο top μου. Αν περάσει στον τελικό, δεν θεωρώ απίθανο να κάνει την έκπληξη και να τα πάει καλά! 7,5 /10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.