Eurovision 2018: Όλα όσα θα δούμε στα 9 shows αυτού του Σαββάτου

Άλλο ένα σαββατόβραδο με shows επιλογής για 9 χώρες το αποψινό, όπου θα πραγματοποιηθούν: ένας τελικός (Μαυροβούνιο), επτά ημιτελικοί (Σουηδία, Λετονία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Εσθονία, Ισλανδία, Σλοβενία) και ένας προκριματικός (Λιθουανία). Παρακάτω θα μπορέσετε να βρείτε πληροφορίες για το κάθε σόου που θα διεξαχθεί απόψε.

Μαυροβούνιο – Τελικός

Απόψε στο Hilton Hotel στην Podgorica, θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός του Μαυροβουνίου για την Eurovision, Montevizija 2018. Η χώρα τα τελευταία 9 χρόνια επιλέγει τη συμμετοχή της για τη Eurovision εσωτερικά. Τις μόνες χρονιές που διεξήγαγε εθνικό τελικό ήταν το 2007 και το 2008.

Φέτος η δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου RTCG, δέχτηκε συνολικά 31 συμμετοχές για το  Montevizija, όπου στη συνέχεια μια ειδική κριτική επιτροπή τις περιόρισε σε 5, αυτές δηλαδή που θα δούμε να διαγωνίζονται απόψε:

 1. Nina Petković – Dišem
 2. Vanja Radovanović – Inje
 3. Ivana Popović Martinović – Poljupci
 4. Katarina Bogićević – Neželjena
 5. Lorena Janković – Dušu mi daj

Ακολουθεί repap των συμμετοχών:

Ο νικητής που θα ταξιδέψει στη Λισαβόνα θα προκύψει αποκλειστικά από την ψηφοφορία του κοινού.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Σουηδία – 3ος ημιτελικός

Σήμερα το βράδυ συνεχίζεται η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου της Σουηδίας, Melodifestivalen, με τον τρίτο ημιτελικό. Παρουσιαστής του σόου, που θα διεξαχθεί στην πόλη Malmo, θα είναι ο David Lindgren (συμμετέχων του Melodifestivalen 2012, 2013 και 2016). Στον αποψινό τρίτο ημιτελικό θα δούμε ακόμα 7 καλλιτέχνες να διαγωνίζονται για 2 θέσεις στον τελικό και άλλες 2 στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

 1. Martin Almgren – A Bitter Lullaby
 2. Barbi Escobar – Stark
 3. Moncho – Cuba Libre
 4. Jessica Andersson – Party Voice
 5. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Min dröm
 6. Dotter – Cry
 7. Méndez – Everyday

Ακολουθεί recap από τις πρόβες 7 συμμετεχόντων:

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες βλέπουμε την εκπρόσωπο της Σουηδίας το 2003 με το συγκρότημα Fame, Jessica Andersson, η οποία έχει λάβει μέρος στο Melodifestivalen άλλες 5 φορές (2004, 2006, 2007, 2010, 2015), τον Méndez (Melodifestivalen 2002, 2003), το συγκρότημα Kalle Moraeus & Orsa spelmän (Melodifestivalen  2010) και την Dotter η οποία ήταν μία από τους συνθέτες του τραγουδιού της Mariette A million years στο Melodifestivalen 2017.

Η ψηφοφορία αποτελείται από 2 γύρους που θα ψηφίζει μόνο το κοινό. Από τον πρώτο γύρο, οι 5 που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα ξαναμπούν σε διαδικασία ψηφοφορίας αυτή τη φορά του δεύτερου γύρου. Από εκεί οι 2 πρώτοι σε ψήφους θα προκριθούν απευθείας στον τελικό, ενώ αυτοί που θα τερματίσουν στην 3η και 4η θέση θα προκριθούν στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Τον τρίτο ημιτελικό του Melodifestivalen θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 21:00 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.

Λετονία – 3ος ημιτελικός

Συνεχίζεται απόψε και η διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Λετονίας για την Eurovision 2018, Supernova, με τον τρίτο ημιτελικό. Φέτος ο διαγωνισμός της χώρας αποτελείται από 3 ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 24 Φλεβάρη. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την πρωτεύουσα της Λετονίας τη Ρίγα, θα είναι η ηθοποιός και παρουσιάστρια Dagmara Legante και ο εκπρόσωπος της χώρας το 2016 Justs Sirmais.

Στο Supernova συμμετέχουν συνολικά 21 καλλιτέχνες. Σε κάθε ημιτελικό είδαμε να διαγωνίζονται 7 υποψήφιοι. Η τελευταία επτάδα καλλιτεχνών που λαμβάνει μέρος στο αποψινό σόου, είναι:

 1. Jenny May – Soledad
 2. Ed Rallidae – What I Had with You
 3. Katrine Lukins – Running Red Lights
 4. Lauris Valters – Lovers Bliss
 5. MIONIA – You
 6. Kris & Oz – Morning Flight
 7. Laura Rizzotto – Funny Girl

Από τους 7 διαγωνιζόμενους, μόνο οι 2 θα προκριθούν στον τελικό. Το αποτέλεσμα θα κριθεί έπειτα από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής (50-50).

Ο τρίτος ημιτελικός του Supernova θα ξεκινήσει στις 21:25 ώρας Ελλάδας και θα μπορέστε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Ουγγαρία – 2ος ημιτελικός

Απόψε θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός  της διαδικασίας αναζήτησης εκπροσώπου της Ουγγαρίας για την Eurovision 2018, A Dal. Φέτος το A Dal αποτελείται από 3 προκριματικούς γύρους, 2 ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Kriszta Rátonyi και Freddie (Ουγγαρία ESC 2016).

Στους τρεις προκριματικούς γύρους που προηγήθηκαν, είδαμε να διαγωνίζονται 30 υποψήφιοι από τους οποίους οι 18 προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του σόου. Οι μισοί έλαβαν μέρος στον πρώτο ημιτελικό του περασμένου Σαββάτου και τους άλλους μισούς θα τους δούμε να διαγωνίζονται στον σημερινό δεύτερο ημιτελικό. Οι 9 αποψινοί συμμετέχοντες, είναι:

 1. AWS – Viszlát nyár
 2. Ceasefire X – Satellites
 3. Cintia Horváth & Tomi Balogh – Journey (Break Your Chains)
 4. Tamás Horváth – Meggyfa
 5. Viktor Király – Budapest Girl
 6. Odett – Aranyhal
 7. Nikoletta Szőke, Attila Kökény and Róbert Szakcsi Lakatos – Életre kel
 8. Tamás Vastag – Ne hagyj reményt
 9. yesyes – I Let You Run Away

Από αυτούς, μόνο οι 4 θα προκριθούν στον τελικό. Το αποτέλεσμα θα κριθεί έπειτα από δύο φάσης ψηφοφορίας. Στην πρώτη φάση, η τετραμελής κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους Judit Schell (ηθοποιός), Misi Mező (κεντρικός τραγουδιστής και κιθαρίστας του ουγγρικού συγκροτήματος Magna Cum Laudethe), Károly Frenreisz (τραγουδιστής – συνθέτης) και Miklós Both (συνθέτης – ερμηνευτής – κιθαρίστας), θα βαθμολογεί το κάθε τραγούδι μετά την παρουσίασή του, ενώ το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει  και αυτό έχοντας τον ρόλο του πέμπτου κριτή. Από αυτή τη φάση θα προκριθούν οι 3 πρώτοι υποψήφιοι. Στη δεύτερη φάση το κοινό θα κληθεί να ψηφίσει εκ νέου το αγαπημένο του τραγούδι από τα 6 που δεν πέρασαν. Αυτό που θα βρεθεί στην πρώτη θέση θα προκριθεί μαζί με τα υπόλοιπα 3 στον τελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός του A Dal θα ξεκινήσει στις 21:30 ώρας Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Ουκρανία – 2ος ημιτελικός

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Ουκρανίας, Vidbir, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο. Το Vidbir 2018 αποτελείται από 2 ημιτελικούς και τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Συνολικά συμμετέχουν στην διαδικασία 18 καλλιτέχνες. Τους μισούς τους παρακολουθήσαμε να διαγωνίζονται το προηγούμενο Σάββατο ενώ απόψε θα δούμε να διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό της 24ης Φεβρουαρίου οι επόμενοι 9:

 1. Ingret – Save My Planet
 2. Mélovin – Under the Ladder
 3. Julinoza – Hto ya?
 4. Tayanna – Lelya
 5. Kadnay – Beat of the Universe
 6. Yurcash – Stop Killing Love
 7. Mountain Breeze – I See You
 8. Illaria – Syla
 9. Dilemma – Na Party

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε recap των 9 τραγουδιών:

Από αυτούς, μόνο οι 3 θα προκριθούν στον τελικό. Το αποτέλεσμα θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους Jamala (νικήτρια της ESC 2016), Andriy Danylko (εκπρόσωπος της χώρας στην ESC 2007) και Eugene Filatov(τραγουδιστής, παραγωγός και ιδρυτής του συγκροτήματος Onuka).

Καλεσμένοι του σόου θα είναι οι εκπρόσωποι της Γαλλίας Madame Monsieur, όπου θα ερμηνεύσουν την συμμετοχή τους για την φετινή Eurovision, Mercy.

Ο δεύτερος ημιτελικός της ουκρανικής επιλογής θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Εσθονία – 2ος ημιτελικός

Συνεχίζεται απόψε η διαδικασία επιλογή εκπροσώπου της Εσθονίας για την Eurovision 2018, με τον δεύτερο ημιτελικό του Eesti Laul. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Kristel Aaslaid και Martin Veisman. Το Eesti Laul φέτος αποτελείται από 2 ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου.

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετέχουν 20 καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν χωριστεί στους δυο ημιτελικούς. Απόψε θα δούμε να διαγωνίζονται οι εξής 10:

 1. Marju Länik – Täna otsuseid ei tee
 2. Rolf Roosalu – Show a Little Love
 3. Frankie Animal – (Can’t Keep Calling) Misty
 4. Eliis Pärna & Gerli Padar – Sky
 5. Indrek Ventmann – Tempel
 6. Evestus – Welcome to My World
 7. Karl Kristjan & Karl Killing feat. Wateva – Young
 8. Metsakutsu – Koplifornia
 9. Girls in Pearls – Spellbound
 10. Nika – Knock Knock

Από αυτούς, μόνο οι 5 θα προκριθούν στον τελικό. Το αποτέλεσμα θα προκύψει έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, οι 4 που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από κοινό και κριτική επιτροπή, θα προκριθούν στον τελικό. Στη συνέχεια, τα 6 τραγούδια που δεν τα κατάφεραν θα μπούνε και πάλι σε διαδικασία ψηφοφορίας, αυτή τη φορά μόνο του κοινού. Αυτό με τις περισσότερες ψήφους θα προκριθεί μαζί με τα υπόλοιπα 4 στον τελικό της 3ης Μαρτίου.

Το σόου θα ξεκινήσει στις 21:35 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Ισλανδία – 2ος ημιτελικός

Απόψε θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός της διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπου της Ισλανδίας για την Eurovision 2018, Söngvakeppnin, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Háskólabíó conference hall που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Reykjavík. Το Söngvakeppnin αποτελείται από 2 ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου.

Συνολικά 12 καλλιτέχνες λαμβάνουν μέρος στην επιλογή της χώρας, οι οποίοι διαγωνίζονται ανά 6 στους 2 ημιτελικούς. Στον αποψινό ημιτελικό συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

 1. Aron Hannes – Golddigger
 2. Rakel Pálsdóttir – Óskin mín
 3. Stefanía Svavarsdóttir, Agnes Marinósdóttir & Regína Lilja Magnúsdóttir – Svaka stuð
 4. Þórir Geir Guðmundsson & Gyða Margrét Kristjánsdóttir – Brosa
 5. Dagur Sigurðarson – Í stormi
 6. Áttan – Hér með þér

Από τους 6 συμμετέχοντες, μόνο οι 3 θα προκριθούν στον τελικό. Το αποτέλεσμα θα προκύψει αποκλειστικά μέσω της ψηφοφορίας του κοινού. Εκτός από τα 6 τραγούδια που θα προκριθούν στον τελικό μ’αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί και μια wildcard σε κάποιο από τα υπόλοιπα 6 των δύο ημιτελικών που δεν τα κατάφεραν. Να θυμίσουμε ότι τα διαγωνιζόμενα τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει σε δύο γλώσσες, στα ισλανδικά και στα αγγλικά. Στους ημιτελικούς είναι υποχρεωτικό να ερμηνευτούν στα ισλανδικά ενώ στον τελικό όπως θα παρουσιαστούν στη Eurovision, σε περίπτωση νίκης του καλλιτέχνη.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Söngvakeppnin θα ξεκινήσει στις 21:45 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Σλοβενία – Ημιτελικός

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου της Σλοβενίας για την Eurovision 2018, ΕΜΑ. Παρουσιαστής της βραδιάς, που θα διεξαχθεί στο Sudio 1 της TV Slovenija, θα είναι ο Vid Valič.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, η δημόσια τηλεόραση της χώρας RTVSLO, άρχισε να δέχεται συμμετοχές για το EMA 2018. Μετά την λήξη της διορίας, μια ειδική κριτική επιτροπή περιόρισε αυτές τις συμμετοχές σε 16. Την περασμένη εβδομάδα, μέσω του Radio Val 202, ακούσαμε για πρώτη φορά αποσπάσματα αυτών των τραγουδιών που παρουσιάζονταν ανά 4 κάθε μέρα.

Στον αποψινό ημιτελικό θα παρακολουθήσουμε να διαγωνίζονται και οι 16 συμμετοχές για τις 8 θέσεις του τελικού:

 1. Anabel – Pozitiva
 2. Tanja Ribič – Ljudje
 3. KiNG FOO – Žive sanje
 4. INA SHAI – V nebo
 5. Indigo – Vesna
 6. ManuElla – Glas
 7. MILA – Svoboda
 8. Orter – Kraljica
 9. Lara Kadis – Zdaj sem tu
 10. BQL – Ptica
 11. Proper – Ukraden cvet
 12. Nika Zorjan – Uspavanka – Lullaby
 13. Marina Martensson – Blizu
 14. Nuška Drašček – Ne zapusti me zdaj
 15. Gregor Ravnik – Zdaj je čas
 16. Lea Sirk – Hvala, ne!

Ακολουθεί recap των συμμετοχών:

4 φιναλίστ θα προκύψουν από την ψηφοφορία του κοινού και 4 θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του σόου.

Ο ημιτελικός του ΕΜΑ 2018 θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρας Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Λιθουανία – 6ος προκριματικός

Απόψε θα μεταδοθεί η έκτη κατά σειρά εκπομπή του Eurovizijos, της διαδικασίας επιλογής συμμετοχής της Λιθουανίας για την Eurovision 2018, με παρουσιαστές τους Ugnė Skonsmanaitė και Mantas Stonkus.

Στα τέσσερα πρώτα σόους είδαμε να διαγωνίζονται και οι 50 καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στην φετινή διαδικασία. Από αυτούς, κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση οι 24. Το προηγούμενο Σάββατο είδαμε να διαγωνίζονται οι μισοί ενώ σήμερα θα παρακολουθήσουμε τους υπόλοιπους 12:

 1. Živilė Gedvilaitė – Melody
 2. Audrius Petrauskas – In My Bones
 3. Agnė Michalenkovaitė – Going On
 4. Saulės kliošas – Įkvėpk ir nepaleisk (Man gaila)
 5. Greta Zazza – Broken Shadows
 6. Ruta Loop – Positive Thoughts
 7. Marija – This Love
 8. The Roop – Yes, I Do
 9. Elizabeth Olshey – Bejausmis
 10. Monika Marija – The Truth
 11. Gabrielius Vagelis – The Distant
 12. Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old

Οι 6 προκριθέντες θα προκύψουν από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%), η οποία έχει δώσει την βαθμολογία της πριν την προβολή του σημερινού επεισοδίου μιας που η εκπομπή μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη:

Draw Artist Song Jury votes Public Total Place
Televote Points
1 Živilė Gedvilaitė “Melody” 1
2 Audrius Petrauskas “In My Bones” 7
3 Agnė Michalenkovaitė “Going On” 1
4 Saulės kliošas “Įkvėpk ir nepaleisk (Man gaila)” 10
5 Greta Zazza “Broken Shadows” 4
6 Ruta Loop “Positive Thoughts” 3
7 Marija “This Love” 0
8 The Roop “Yes, I Do” 6
9 Elizabeth Olshey “Bejausmis” 2
10 Monika Marija “The Truth” 10
11 Gabrielius Vagelis “The Distant” 5
12 Ieva Zasimauskaitė “When We’re Old” 12

Το show θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.