Eurovision 2018: Όλα όσα θα δούμε στα 7 shows επιλογής αυτού του Σαββάτου!

Άλλο ένα Σαββατόβραδο το αποψινό όπου 7 χώρες θα διεξάγουν τους τελικούς και τους ημιτελικούς επιλογής εκπροσώπου για την Eurovision 2018. Συγκεκριμένα σήμερα θα μάθουμε ποιος θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάιο στη Λισαβόνα για την Λετονία, την Μολδαβία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία και την Σλοβενία, ενώ στη Σουηδία θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος ημιτελικός του Melodifestivalen και στη Λιθουανία ο πρώτος ημιτελικός του Eurovizijos. Παρακάτω θα μπορέσετε να βρείτε πληροφορίες για το κάθε σόου ξεχωριστά.

Λετονία – Τελικός

Φέτος η διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Λετονίας Supernova, αποτελείται από 4 εκπομπές: 3 ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί απόψε. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την πρωτεύουσα της χώρας τη Ρίγα, θα είναι η ηθοποιός και παρουσιάστρια Dagmara Legante και ο εκπρόσωπος της χώρας το 2016 Justs Sirmais.

Στους 3 ημιτελικούς που προηγήθηκαν είδαμε να διαγωνίζονται συνολικά 21 καλλιτέχνες οι οποίοι είχαν χωριστεί ανά 7 σε κάθε σόου. Κάθε φορά, οι 2 με τις περισσότερες ψήφους από κοινό και κριτική επιτροπή προκρίνονταν στον μεγάλο τελικό. Παρόλα αυτά, έπειτα από ένα λάθος που προέκυψε στην διαδικτυακή ψηφοφορία του δεύτερου ημιτελικού, οι διαγωνιζόμενοι που τελικά προκρίθηκαν δεν ήταν 2 αλλά 3. Μετά την ολοκλήρωση των τριών ημιτελικών δόθηκε και μια wildcard σε μια συμμετοχή που δεν κατόρθωσε να προκριθεί στον τελικό από την ψηφοφορία κοινού και επιτροπής.

Έτσι λοιπόν, οι 8 συμμετοχές που θα παρακολουθήσουμε απόψε να διεκδικούν το χρυσό εισιτήριο για τη Λισαβόνα, είναι:

 1. Sudden Lights – Just Fine
 2. Ritvars – Who’s Counting?
 3. MADARA – Esamība
 4. Liene Greifāne – Walk the Talk
 5. Lauris Valters – Lovers Bliss
 6. Edgars Kreilis – Younger Days
 7. Laura Rizzotto – Funny Girl
 8. Markus Riva – This Time

Ο νικητής θα προκύψει από τον συνδυασμό ψηφοφορίας κοινού και κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους DJ Rudd (μουσικός), Jolanta Gulbe-Paškeviča (τραγουδίστρια της τζαζ), Janis Lūsēns (συνθέτης) και Ilze Jansone (παραγωγός του Supernova).

Ο τελικός του Supernova θα ξεκινήσει στις 21:25 ώρας Ελλάδας και θα μπορέστε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Μολδαβία – Τελικός

Η δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας TRM, δέχτηκε συνολικά 28 αιτήσεις για τον εθνικό τελικό της χώρας O Melodie Pentru Europa 2018, που θα διεξαχθεί απόψε στην πρωτεύουσα της χώρας το Chișinău. Ωστόσο η συμμετοχή της Pelageya Stefoglo ακυρώθηκε, αφού είχε πάρει μέρος στις auditions της Λευκορωσίας, κάτι που είναι ενάντια στους κανόνες της εθνικής επιλογής. Οι 27 εναπομείναντες υποψήφιοι πέρασαν από ζωντανή ακρόαση κι έτσι επιλέχθηκαν οι 16 που θα πάρουν μέρος στο O Melodie Pentru Europa:

 1. Tolik – Broken Glass
 2. Lavina Rusu – Altundeva
 3. Bella Luna – Moments
 4. Anna Timofei – Endlessly
 5. Ilia Soroceanu & Dasha DaGro – Minds & Veins
 6. Che MD – Inima-n stînga
 7. Cobîlean Constantin – Numai tu
 8. DoReDos – My lucky day
 9. SandyC & Aaron Sibley – Once upon a time
 10. Anna Odobescu – Agony
 11. Nicoleta Sava – La esencia del sur
 12. Doinița Gherman – Dance in flames
 13. Felicica Dunaf – Alien
 14. Viorela – The gates of love
 15. Vera Țurcanu – Black Heart
 16. Ruslan Tsar – Come to life

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής ειδικών, της οποίας επικεφαλής θα είναι η εκπρόσωπος της Μολδαβίας το 2009 Nelly Ciobanu.

Το O Melodie Pentru Europa 2018 θα ξεκινήσει στις 19:40 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Ουγγαρία – Τελικός

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Ουγγαρίας για την Eurovision 2018, A Dal, με τον τελικό του διαγωνισμού. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Kriszta Rátonyi  και Freddie (Ουγγαρία ESC 2016).

Φέτος το A Dal αποτελείται από 3 προκριματικούς γύρους όπου είδαμε να συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες, 2 ημιτελικούς όπου διαγωνίστηκαν οι 18 προκριθέντες των προκριματικών και τον τελικό όπου θα λάβουν μέρος οι 8 φιναλίστ που προέκυψαν από τους ημιτελικούς:

Από τα 8 κομμάτια του τελικού, η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Judit Schell  (ηθοποιός), Misi Mező (κεντρικός τραγουδιστής και κιθαρίστας του ουγγρικού συγκροτήματος Magna Cum Laudethe), Károly Frenreisz (τραγουδιστής – συνθέτης) και Miklós Both (συνθέτης – ερμηνευτής – κιθαρίστας), θα επιλέξει τα 4 καλύτερα. Στη συνέχεια το κοινό θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα από αυτά, ποιο θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.

Ο τελικός του A Dal θα ξεκινήσει στις 21:30 ώρας Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Ουκρανία – Τελικός

Μέχρι να φτάσουμε στον σημερινό τελικό της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Ουκρανίας για την Eurovision 2018, Vidbir, προηγήθηκαν 2 ημιτελικοί όπου πήραν μέρος συνολικά 18 υποψήφιοι. Από τον κάθε ημιτελικό προκρίθηκαν οι 3 συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους από κοινό και κριτική επιτροπή.

Απόψε θα παρακολουθήσουμε τους 6 φιναλίστ να διαγωνίζονται με σκοπό την εκπροσώπηση της χώρας στη Λισαβόνα. Παρουσιαστής της βραδιάς , που θα μεταδοθεί ζωντανά από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο, θα είναι ο Serhiy Pritula.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τις 6 συμμετοχές του τελικού:

 1. Kadnay – Beat of the Universe
 2. Tayanna – Lelya
 3. The Erised – Heroes
 4. Laud – Waiting
 5. Vilna – Forest Song
 6. Mélovin – Under the Ladder

Ο νικητής θα προκύψει από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους Jamala (νικήτρια της ESC 2016), Andriy Danylko (εκπρόσωπος της χώρας στην ESC 2007) και Eugene Filatov(τραγουδιστής, παραγωγός και ιδρυτής του συγκροτήματος Onuka).

Η νικήτρια της Eurovision του 2016 Jamala, πέραν των καθηκόντων της ως μέλος της κριτικής επιτροπής, θα ερμηνεύσει απόψε και το νέο της τραγούδι Krila.

Ο τελικός του Vidbir θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Σλοβενία – Τελικός

Απόψε θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Σλοβενίας για την Eurovision 2018, ΕΜΑ, με παρουσιαστές τον stand-up comedian, ηθοποιό και παρουσιαστή Vid Valič και την τραγουδίστρια Raiven.

Συνολικά στο EMA 2018 πήραν μέρος 16 καλλιτέχνες, τους οποίους παρακολουθήσαμε να διαγωνίζονται στον ημιτελικό του περασμένου Σαββάτου. Από τους 16 μόνο οι 8 κατάφεραν να προκριθούν στον αποψινό τελικό. 4 προκρίθηκαν από την ψηφοφορία του κοινού και 4 επελέγησαν από τους κριτές του σόου.

Έτσι λοιπόν, οι 8 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας, είναι:

 1. Lea Sirk – Ne, hvala!
 2. Indigo – Vesna
 3. Ina Shai – Glow
 4. BQL – Promise
 5. Marina Martensson – Blizu 
 6. Lara Kadis – Zdaj sem tu
 7. Proper – Ukraden cvet
 8. Nuška Drašček – Ne zapusti me zdaj

Να θυμίσουμε ότι οι καλλιτέχνες ήταν υποχρεωμένοι στον ημιτελικό να ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους στην σλοβένικη γλώσσα, ενώ στον τελικό δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής.

Ο τελικός του ΕΜΑ 2018 θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρας Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Σουηδία – 4ος ημιτελικός

Σήμερα το βράδυ συνεχίζεται η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου της Σουηδίας, Melodifestivalen, με τον τέταρτο ημιτελικό. Παρουσιαστής του σόου, που θα διεξαχθεί στην πόλη Örnsköldsvik, θα είναι ο David Lindgren (συμμετέχων του Melodifestivalen 2012, 2013 και 2016). Στον αποψινό τέταρτο ημιτελικό θα δούμε τους τελευταίους 7 καλλιτέχνες του σόου να διαγωνίζονται για 2 θέσεις στον τελικό και άλλες 2 στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας:

 1. Emmi Christensson – Icarus
 2. Elias Abbas – Mitt paradis
 3. Felicia Olsson – Break That Chain
 4. Rolandz – Fuldans
 5. Olivia Eliasson – Never Learn
 6. Felix Sandman – Every Single Day
 7. Mariette – For You

Ακολουθεί recap από τις πρόβες 7 συμμετεχόντων:

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες βλέπουμε την Felicia Olsson η οποία συμμετείχε στο Melodifestivalen 2013, τον Felix Sandman μέλος του συγκροτήματος FO&O που συμμετείχε στο Melodifestivalen 2017 και την Mariette και μετρά δύο συμμετοχές στο Melodifestivalen (2015 και 2017).

Η ψηφοφορία αποτελείται από 2 γύρους που θα ψηφίζει μόνο το κοινό. Από τον πρώτο γύρο, οι 5 που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα ξαναμπούν σε διαδικασία ψηφοφορίας αυτή τη φορά του δεύτερου γύρου. Από εκεί οι 2 πρώτοι σε ψήφους θα προκριθούν απευθείας στον τελικό, ενώ αυτοί που θα τερματίσουν στην 3η και 4η θέση θα προκριθούν στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας. Με την ολοκλήρωση και αυτού του ημιτελικού, θα συμπληρωθεί η οκτάδα του σόου της δεύτερης ευκαιρίας που θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο.

Τον τέταρτο ημιτελικό του Melodifestivalen θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 21:00 ώρα Ελλάδας από ΕΔΩ.

Λιθουανία – 1ος ημιτελικός

Απόψε θα μεταδοθεί ο πρώτος ημιτελικός του Eurovizijos, της διαδικασίας επιλογής συμμετοχής της Λιθουανίας για την Eurovision 2018, με παρουσιαστές τους Ugnė Skonsmanaitė και Mantas Stonkus.

Έπειτα από 6 προκριματικούς γύρους και 50 συνολικά συμμετέχοντες, φτάσαμε στους ημιτελικούς του διαγωνισμού όπου θα δούμε να παίρνουν μέρος 14 υποψήφιοι (7 σε κάθε ημιτελικό).

Οι 7 συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού, είναι:

 1. Gabrielius Vagelis – The Distant
 2. GeraiGerai & Silvija Pankūnaitė – More Than You Know
 3. Kotryna Juodzevičiūtė – That Girl
 4. The Roop – Yes I Do 
 5. Godo – Fire Fountain
 6. Greta Zazza – Broken Shadows
 7. Jurgis Brūzga – 4Love

Από τους 7 καλλιτέχνες, μόνο οι 3 θα προκριθούν στον τελικό του Eurovizijos. Το αποτέλεσμα θα προκύψει από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής.

Το show θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

5 Σχόλια

 • eurovision greece

  δεν ξερω για εσας αλλα εμενα ενα αγχος με πιανει καθε σαββατο βραδυ που δεν ξερω ποιο σοου να δω. χαχα

 • εφθκε

  Madara,Tayanna και Mariette!

 • Κωνσταντινος

  Λετονια Ουκρανια πολυ υψηλο το επιπεδο για λετονια θα ηθελα τη madara και για ουκρανια σχεδον ολα μου αρεσουν οποτε ας επιλεξουν ο,τι θελουν.
  Αντιθετα στη σλοβενια και στην Μολδαβια το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο εως κακο…
  ΥΓ:για τον εθνικο τελικο της ουγγαριας δεν εχω ακουσει τα κομματια οποτε δεν εχω γνωμη. Ο 4ος ημιτελικος της Σουηδιας επισης αδιαφορος με τυποποιημενες συμμετοχες οπως και οι αλλοι 3,αλλα τι σκανε παλι 10αδα θα ναι μη πω 5αδα λογω επιτροπων κυριως…Τελος η διαδικασια στη Λιθουανια ειναι μακραν η πιο ανουσια και χρονοβορα!Ξεκινανε Γεναρη για να αποφασισουν τελικα 11 Μαρτιου,2 μηνες διαδικασια…και να πω οτι κανουν και κατι αξιολογο το Μαη(βλ.περυσι)..

 • Λετονία: MADARA (όσο καλά και να είναι κάποια από τα υπόλοιπα τραγούδια του τελικού τους, όταν υπάρχει ένα τέτοιο τραγούδι απλά δεν μπορείς να το αγνοήσεις)

  Μολδαβία: Στη μία και μοναδική φορά που επιχείρησα να τσεκάρω τα τραγούδια του συγκεκριμένου τελικού, των CheMD ήταν το αγαπημένο μου. Το Esencia del Sur μου κάνει καλτιά πάντως.

  Ουγγαρία: ή οι AWS ή ο Gergely. Τέλος.

  Ουκρανία: Ούτε επίτηδες να το έκαναν… Άφησαν όλες τις κομματάρες εκτός τελικού. Όποιο και να στείλουν, I couldn’t care less.

  Σλοβενία: Indigo.

  Σουηδία: Πιο αδιάφορα, πεθαίνεις.

  Λιθουανία: Ούτε με σφαίρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.