Ελβετία: Αλλαγή σχεδίων για την επιλογή της επομένης αποστολής στην Eurovision!

Χωρίς τον Die Entscheidungsshow θα επιλεχθεί από ο,τι φαίνεται το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Ποια είναι όμως τα σχέδια του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας (SRF);

Μετά την Μάλτα, η οποία ανακοίνωσε πως θα επιλέξει τον επόμενο της εκπρόσωπο μέσω του X Factor Malta, την σκυτάλη παίρνει η Ελβετία η οποία αποκάλυψε τα επόμενα της σχέδια όσον αφορά την συμμετοχή της στον διαγωνισμό. 

Πρώτη και κυριότερη αλλαγή είναι το τέλος του Die Entscheidungsshow, του εθνικού τελικού, μέσω του οποίου η χώρα επέλεγε το τραγούδι που θα διαγωνιστεί στην eurovision τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο λόγος της ακύρωσης του σύμφωνα με το SRF είναι η λιτότητα που τον χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με την έλλειψη της επιτυχίας για την χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Αντί αυτού το SRF θα καταφύγει στην εσωτερική επιλογή με έναν ιδιαίτερο όμως τρόπο. Το τραγούδι και ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσουν την Ελβετία στην eurovision το 2019 θα επιλεγούν μέσω μιας επιτροπής κοινού και μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής. Η εσωτερική αυτή επιλογή δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ενώ το τραγούδι θα δημοσιευθεί αφού ολοκληρωθεί η επιλογή του.

Πως θα κινηθούν οι διαδικασίες για την εσωτερική επιλογή του τραγουδιού;

Πρώτα από όλα το διάστημα για την κατάθεση των υποψήφιων τραγουδιών ξεκινάει από τις 1 Σεπτεμβρίου και λήγει έναν μήνα μετά, στις 1 Οκτωβρίου. Δικαίωμα υποβολής τραγουδιών έχουν όλοι, χωρίς απαραιτήτως να έχουν ελβετική ιθαγένεια. Επίσης αξίζει να ξεκαθαριστεί πως η επιτροπή που θα επιλέξει το τραγούδι θα αποτελείται από 120 άτομα (100 άτομα στην επιτροπή του κοινού και 20 άτομα στην διεθνή κριτική επιτροπή).

Το στυλ των τραγουδιών που ψάχνει το SRF σύμφωνα με τις τελευταίες του δηλώσεις είναι είτε τραγούδια που θα ταιριάζουν στην eurovision είτε τραγούδια με συναισθηματική επιρροή. Όσον αφορά το δεύτερο είδος τραγουδιών, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει ένα παράδειγμα ανάλογο με εκείνο της Γερμανίας και του Michael Schulte που επάξια κατέκτησαν την τέταρτη θέση με 340 βαθμούς. Τέλος η εσωτερική επιλογή θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2018!

Η Ελβετία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision

Την χώρα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Λισαβόνα εκπροσώπησαν οι ZiBBZ με το Stones, ένα ποπ ροκ τραγούδι που από όσο φάνηκε δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό καθώς η Ελβετία δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Θεωρείται πως αυτή η αλλαγή στην επιλογή του επόμενου εκπροσώπου θα καταφέρει να χαρίσει στην χώρα μια καλύτερη απόδοση; Θα θέλαμε να δούμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

One comment

  • Κι εκεί που ετοιμαζόμουν να πω: “επιτέλους!”, διαβάζω κάτι για “διεθνή” κριτική επιτροπή. Δε μου αρέσει σαν ιδέα. Συν το γεγονός ότι όλο αυτό, λέει, δε θα μεταδοθεί, μου βγάζει μια μιζέρια. Στην περίπτωση της Τσεχίας βέβαια, λειτούργησε (για τα αποτελέσματα μιλάω).

    Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι Ελβετοί εγκατέλειψαν το σύστημα επιλογής που είχαν παλιότερα: Εκ περιτροπής εκπροσώπηση από Γερμανόφωνο, Γαλλόφωνο και Ιταλόφωνο τηλεοπτικό φορέα (άρα και τραγούδι), και επιμένουν να στέλνουν τραγούδια στα Αγγλικά ενώ είναι μια χώρα με τέσσερις (!!!) επίσημες γλώσσες.

    Παρόλα τα παραπάνω, το Stones μου άρεσε γενικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.