Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη “Δεν υπάρχει Θεός”

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη “Δεν υπάρχει Θεός”

Η Εκκλησία αντιδρά

Δεν υπάρχει Θεός είναι ο τίτλος του επίμαχου τραγουδιού του Χρήστου Δάντη (Χρήστος Βλαχάκης), το οποίο ενόχλησε τα μάλα τους εκκλησιαστικούς κύκλους, ιδίως λόγω των στίχων του, δια χειρός Νίκου Σαρρή. Σάλος είχε προκληθεί και με το άσμα “Καριόλα σε μισώ”, ωστόσο εκείνη η περίπτωση ήταν εντελώς διαφορετική…

https://www.youtube.com/watch?v=VWUkEHKCKRk

Η απάντηση στις κατηγορίες

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης απάντησε:

“Ξέρω ότι το τραγούδι έχει ενοχλήσει, ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρεξηγήσει. Κάποιοι άλλοι που στέκονται μόνο στον τίτλο του και κάποιοι από αυτούς που συνήθως απαντούν εν θερμώ. Επειδή βρίσκομαι και εγώ εν θερμώ, δε μου αρέσει να απαντήσω τώρα. Με λένε άθεο, σατανιστή, μέχρι γέρο. Έχουν αντιδράσει στο παρελθόν με πολύ μεγαλύτερους από μένα. Εδώ έχει παρεξηγηθεί ο Γαλιλαίος, ο λόγος του Χριστού…Εμένα δε θα παρεξηγήσουν; Ομολογώ πως το βίντεο κλιπ μπορεί να είναι σοκαριστικό, ανατριχιαστικό. Έχει κάποιες εικόνες πάρα πολύ σκληρές, όμως είναι αλήθεια. Αυτά που γίνονται στον κόσμο. Θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί πολλά τραγούδια πριν το δικό μου. Θα ήταν άδικη μια τέτοια απόφαση. Εύχομαι σε όλη μου τη ζωή να μη γίνω παλιατζούρα”.

Η πολυκύμαντη σχέση με τη Γιουροβίζιον

Ο Χρήστος Δάντης υπογράφει τη μουσική στο μοναδικό νικητήριο τραγούδι της Ελλάδας My number One με την Έλενα Παπαρίζου. Αγνοούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η δικαστική διαμάχη με τον Μάνο Ψαλτάκη, ο οποίος διεκδικεί την πατρότητα του τραγουδιού. Η σχέση του Χρήστου Δάντη όμως με τη Γιουροβίζιον ανάγεται στο μακρινό παρελθόν: το 1989 είχε υποβάλει τραγούδι, αλλά δεν πέρασε στη φάση των 40. Αρκετά χρόνια μετά, έπαιξε κιθάρα και ενορχήστρωσε το Μοιάζει να’ναι σινεμά/Y tu cruel που ερμήνευσε στον τελικό του 2002 η τότε σύζυγός του Κατερίνα Τοπάζη. Το 2007 ήταν ο ίδιος υποψήφιος με το No Madonna (2ος). Την επόμενη χρονιά τον βρίσκουμε στην επιτροπή της ΕΡΤ την τελική βραδιά. Το 2010 “εξαπέλυσε μύδρους” κατά της ΕΡΤ: σε ραδιοφωνική εκπομπή αποκάλεσε «γελοία» την ομάδα της ΕΡΤ που έχει αναλάβει τη Γιουροβίζιον και διευκρίνισε ότι δεν του έγινε ποτέ πρόταση να συνθέσει και πάλι για την ελληνική συμμετοχή. Τέλος το 2012 γράφει για τις Cassiopeia το Killer Bee (4ο)

2 σκέψεις για το “Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη “Δεν υπάρχει Θεός”

    1. Αυτό ήξερα κι εγώ, αλλά κάποια στιγμή που το έγραψα σε ένα άρθρο, κάποιοι (δεν θα πω ποιοι-όχι ο Χρήστος Δάντης) απειλούσαν “θεούς και δαίμονες” και απαίτησαν να το σβήσω. Καλό μήνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.