Ρωσία 2017: Τέλη Φεβρουαρίου προσέγγισαν την Yuliya Samoylova για την Eurovision

Ρωσία 2017: Τέλη Φεβρουαρίου προσέγγισαν την Yuliya Samoylova για την Eurovision

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Yuliya Samoylova θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision. Την Κυριακή το βράδυ η ρωσική τηλεόραση ανακοίνωσε την εκπρόσωπο της χώρας καθώς και το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στον φετινό διαγωνισμό. Το Channel One επέλεξε εσωτερικά την 27χρονη Yuliya Samoylova που θα πάρει μέρος με το τραγούδι Flame Is Burning. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την στιγμή που ανακοινώθηκε η συμμετοχή της έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων λόγω του ότι είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η ίδια δήλωσε σε συνέντευξη της στον Relanoe Vremya, ότι την προσέγγισαν για τον διαγωνισμό μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου ενώ το τραγούδι ήταν ήδη έτοιμο. Πήρε αμέσως την απόφαση προτού καλά καλά καταλάβει τους στίχους του τραγουδιού και ότι το τραγούδι ήταν γραμμένο για την ίδια. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η Eurovision ήταν πάντα όνειρο ζωής και ήθελε να πάρει μέρος.

Ως η πρώτη τραγουδίστρια με αναπηρία που θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στον διαγωνισμό της Eurovision, η Yuliya έχει γίνει πρότυπο στην χώρα της για άλλους ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα. Για το θέμα δήλωσε:

Νομίζω ότι είναι περήφανοι για εμένα. Σε κάποιοι βαθμό έχουν αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό της Eurovision δείχνει ότι μπορούμε να πάρουμε μέρος οπουδήποτε και ότι ο καθένας μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα στην χώρα μας-να πραγματοποιήσει τους στόχους του παρά τα όποια κινητικά προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και έπειτα να δουλεύεις σκληρά για ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Η Yuliya έχει επιλέξει να αγνοήσει τις συζητήσεις που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με το αν η κυβέρνηση της Ουκρανίας τις επιτρέψει την είσοδο στη χώρα. Η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να στηρίζει την συμμετοχή της σύμφωνα με polls που έχουν δημοσιευτεί. Ωστόσο η ίδια έχει εστιάσει την προσοχή της στο πως θα εξελιχθούν οι πρόβες για τον διαγωνισμό και στο να βελτιώσει την προφορά της στα αγγλικά.

Η Ρωσία θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 11 Μαίου. Η χώρα είναι από τις πιο πετυχημένες στον διαγωνισμό από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά. Συμμετέχει από το 1994 και έχει πετύχει πολλές υψηλές θέσεις με αποκορύφωμα το 2008 που νίκησε τον διαγωνισμό με τον Dima Bilan και το Believe. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον Sergey Lazarev με το You are the only one  που κατετάγη τρίτος αν και στην προτίμηση του κοινού βρέθηκε πρώτος.

Ακούστε παρακάτω την φετινή συμμετοχή της χώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.