Πολωνία: Μέσω του “Szansa na Sukces” η επιλογής της συμμετοχής της χώρας στην Eurovision 2020

Πολωνία: Μέσω του “Szansa na Sukces” η επιλογής της συμμετοχής της χώρας στην Eurovision 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Πολωνίας TVP, έπειτα από τον αποκλεισμό της χώρας στον μεγάλο τελικό της Eurovision τα δύο τελευταία χρόνια, που οι συμμετοχές της είχαν επιλεγεί την μία χρονιά μέσω εθνικού τελικού και την επόμενη έπειτα από εσωτερική επιλογή, αποφάσισε φέτος να χρησιμοποιήσει ως μέθοδο επιλογής το μουσικό talent show Szansa na Sukces (A Chance For Success).

Το σόου θα αποτελείται από 3 ημιτελικούς, όπου θα δούμε να διαγωνίζονται 6 ή 7 υποψήφιοι, ενώ σε κάθε εκπομπή θα υπάρχει ένας ειδικός προσκεκλημένος, όπου οι συμμετέχοντες θα ερμηνεύουν κάποιο από τα τραγούδια του. Στη συνέχεια, μια τριμελής κριτική επιτροπή, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελείται από καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Πολωνία στην Eurovision, θα είναι αυτή που θα κρίνει με την ψήφο της τον νικητή του κάθε ημιτελικού που θα ξαναδούμε στον τελικό του σόου. Εκεί, οι 3 υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν από 2 τραγούδια, ένα cover γνωστού τραγουδιού και αυτό με το οποίο επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την χώρα στην Eurovision. Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής.

Η TVP έχει ξεκινήσει να δέχεται συμμετοχές από σήμερα και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, ενώ ο πρώτος ημιτελικός θα μεταδοθεί στις 2 Φεβρουαρίου.

Το Szansa na Sukces ξεκίνησε να προβάλλεται από το 1992 μέχρι και το 2012, ενώ το 2019 χρησιμοποιήθηκε ως format για την επιλογή της συμμετοχής της Πολωνίας στην Junior Eurovision, με άριστα αποτελέσματα, αφού κατάφερε να κερδίσει. 

Η Πολωνία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1994 με καλύτερη θέση την 2η που την κατέκτησε την ίδια χρονιά με την Edyta Górniak και το  To nie ja. Το 2019 η Πολωνία περιορίστηκε στην 11η θέση του 1ου ημιτελικού με τις Tulia και το “Fire of Love (Pali się)“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.