Ισραήλ: Με το Set Me Free η Eden Alene στο Ρότερνταμ

Ισραήλ: Με το Set Me Free  η Eden Alene στο Ρότερνταμ

Το Ισραήλ έγινε πριν από λίγο η δεύτερη χώρα μετά την Αλβανία που επέλεξε την συμμετοχή της για την Eurovision 2021. Πρόκειται για το Set Me Free με ερμηνεύτρια την Eden Alene, η οποία είχε επιλεγεί και πέρσι για την Eurovision 2020, η οποία όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του ιού Covid-19.

https://www.youtube.com/watch?v=Pkg_rsenBaY

H διαδικασία επιλογής

Η Eden Alene επιλέχθηκε με απευθείας ανάθεση για την Eurovision 2021 μετά την ακύρωση  της Eurovision 2020. Συνολικά 220 τραγούδια στάλθηκαν στην KAN, την δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ, με σκοπό την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision. Από αυτά τα 9 καλύτερα πέρασαν στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας, όπου το κοινό ψήφισε τα 2 καλύτερα τραγούδια στον τελικό, ενώ μια κριτική επιτροπή επέλεξε το 3ο κομμάτι του τελικού.

Για τον τελικό πραγματοποιήθηκε εκ νέου μια διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία δεν είχε ανάμειξη η κριτική επιτροπή. Τα αποτελέσματα αποκαλύφθηκαν σε μια εκπομπή της Ισραηλινής τηλεόρασης, αφιερωμένη στην Eurovision με τίτλο Our Song For Eurovision. 

Τα αποτελέσματα

Η κατάταξη των διαγωνιζομένων τραγουδιών ήταν η παρακάτω:

  1. Set me free
  2. La la love
  3. Ue la la

 

Λίγα λόγια για την Eden Alene

H Eden Alen είναι γεννημένη το 2000 στην Ιερουσαλήμ και κατάγεται από την Αιθιοπία. Έγινε γνωστή στο Ισραήλ το 2017 μετά την συμμετοχή και την νίκη της στο 3ο X-Factor του Ισραήλ. Το 2020 έλαβε μέρος στο  HaKokhav HaBa την εθνική επιλογή του Ισραήλ για την περσινή Eurovision, όπου κέρδισε και θα εκπροσωπούσε την χώρα της με το τραγούδι Feker Libi αν ο διαγωνισμός δεν ακυρωνόταν. To Set me free είναι μια σύνθεση των Noam Zaltin, Ido Netzer, Amit Mordechai, Ron Carmi και είναι γραμμένο στα Αγγλικά και τα Εβραϊκά.

Το Ισραήλ στην Eurovision

Το Ισραήλ συμμετέχει στην Eurovision από το 1973 και μετράει μέχρι σήμερα 4 νίκες, (1978Izhar Cohen & Alphabeta-A-Ba-Ni-Bi, 1979Milk and HoneyHallelujah, 1998Dana InternationalDiva, 2018NettaToy), ενώ έχει διοργανώσει τον διαγωνισμό 3 φορές, δύο στην Ιερουσαλήμ (1979, 1999) και μια στο Τελ Αβίβ (2019). Το Ισραήλ στην Eurovision 2021 θα διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό στις 18 Μάιου, στο δεύτερο μισό μέρος.

4 σκέψεις για το “Ισραήλ: Με το Set Me Free η Eden Alene στο Ρότερνταμ

    1. Το περσινό τους το θεωρώ εξαιρετικό, αυτός ο συνδυασμός ήχων και γλωσσών αναδείκνυαν την ιστορία της κοπέλας, το πολιτισμικό της background. Τα τραγούδια που της έγραψαν φέτος δεν το έκαναν αυτό, διάλεξαν παρόλα αυτά το πιο αξιοπρεπές ίσως.

      1. Καταλαβαίνω αυτό που λες για το περσινό τους και την ανάδειξη του background της τραγουδίστριας, σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ το Feker Libi πολύ αδύναμο μουσικά/καλλιτεχνικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.