Ισπανια 2017: Τα 30 υποψήφια για την online επιλογή του Objectivo Eurovision

Ισπανια 2017: Τα 30 υποψήφια για την online επιλογή του Objectivo Eurovision

Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μας οι διαδικασίες επιλογής τραγουδιού της Ισπανίας για την Eurovision 2017 άρχισαν από σήμερα. Με συνολικά 392 τραγούδια να έχουν υποβληθεί για την ισπανική επιλογή Objectivo Eurovision, οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας ελπίζουν σε μία καλύτερη θέση φέτος. Από τις 30 συμμετοχές που τελικά ανακοινώθηκαν, μόνο ένα θα φθάσει στον τελικό, με τις υπόλοιπες συμμετοχές που θα έχει επιλέξει η RTVE εσωτερικά.

Απο τις 392 συμμετοχές το 45% είναι ανδρικές παρουσίες, 38% γυναικείες και το 17% είναι συγκροτήματα ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγραφών ελήφθησαν από τη Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Μάλαγα και τη Σεβίλλη. Από αυτά λοιπόν τα 392 τραγούδια που έχουν υποβληθεί 30 δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, στο site του RTVE,  και από αύριο 02/12/2016 και ώρα 12:00 CET θα ξεκινήσει η online ψηφοφορία του κοινού. Το κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει μέχρι την 10η Δεκεμβρίου και ώρα 12:00. Τα 10 τραγούδια που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους θα περάσουν στον επόμενο γύρο. Μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει στη συνέχεια τα τρία από αυτά τα τραγούδια έτσι ώστε σε μία ειδική βραδιά όπου θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2017, το κοινό θα αποφασίσει την/τον τραγουδίστρια/στη που θα περάσει στον τελικό του Objectivo Eurovision όπου θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Στην 1η του Φλεβάρη του 2017 ο τραγουδιστής ή η τραγουδίστρια που θα επιλεγεί απο το κοινό και κριτική επιτροπή, θα διαγωνιστεί με άλλους τραγουδιστές που θα τους έχει επιλέξει εσωτερικά το RTVE. Ο νικητής του Objectivo Eurovision θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στον 62ο  Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ακούστε τα 30 υποψήφια τραγούδια ΕΔΩ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.