Ισλανδία 2017 : Αποτελέσματα 2ου Ημιτελικού – Επιλέχθηκαν όλοι οι φιναλίστ του Söngvakeppnin 2017.

Ισλανδία 2017 : Αποτελέσματα 2ου Ημιτελικού – Επιλέχθηκαν όλοι οι φιναλίστ του Söngvakeppnin 2017.

Η ισλανδική δημόσια ραδιοτηλεόραση RÚV διοργανώνει τον εθνικό τελικό της χώρας Söngvakeppnin 2017, προκειμένου να επιλέξει η χώρα το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στην Eurovision 2017. Σήμερα, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος και τελευταίος ημιτελικός. Ο τελικός θα γίνει στις 11 Μαρτίου στο Laugardalshöllin.

Στους ημιτελικούς ψηφίζει αποκλειστικά το κοινό, το οποίο προκρίνει τα τρία αγαπημένα του τραγούδια στον τελικό. Όλα τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού  παρουσιάστηκαν στην ισλανδική γλώσσα, ενώ στον τελικό θα διαγωνισθούν όπως θα ερμηνευθούν στην σκηνή της Eurovision.

Απόψε στον δεύτερο ημιτελικό διαγωνίστηκαν με την εξής σειρά οι ακόλουθοι καλλιτέχνες :

1.Linda Hartmanns – Ástfangin

Η Linda Hartmanns είναι 27 ετών και κατοικεί στο  Ρέικιαβικ. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την μουσική, κάνει φωνητικά και συμμετέχει σε μία μπάντα. Δηλώνει φαν του διαγωνσιμού γιατί παρουσιάζονται εναλλακτικά ακούσματα.

 

2.Daði Freyr Pétursson – Hvað með það?

Ο Daði Freyr Pétursson είναι 24 ετών, γεννήθηκε στο Ρέικιαβικ και μένει στο Βερολίνο. Δηλώνει ότι είναι γεννημένος για την μουσική και του αρέσει να βρίσκεται όλη μέρα σε ένα στούντιο γεμάτο με μουσικά όργανα.

3.Svala Björgvinsdóttir – Ég veit það

Η Svala Björgvinsdóttir είναι 39 ετών και γεννήθηκε στο Ρέικιαβικ αλλά μένει απο το 2009 στο Λός Άντζελες. Της αρέσει να παρακολουθεί ταινίες, να πάει σε συναυλίες, να τρώει καλό φαγητό με καλούς φίλους και κυρίως να τραγουδάει.

 

4.Páll Rósinkranz og Kristina Bærendsen – Þú og ég

Ο Páll Rósinkranz είναι 43 ετών και μένει στο Ρέικιαβικ. Είναι μουσικός και έχει δηλώσει πως αγαπάει τρελά την μουσική. Η Kristina Bærendsen είναι 26 ετών και κατοικεί στο Tórshavn. Αγαπάει πολύ την μουσική και είναι χαρούμενη που συμμετέχει στο Söngvakeppnin 2017.

5.Sólveig Ásgeirsdóttir – Treystu á mig

Η Sólveig Ásgeirsdóttir είναι 23 ετών και ζεί στο Ισάφιορντουρ. Αγαπάει πολύ την μουσική και είναι μεγάλη φαν της eurovision απο παιδί.

 

6.Aron BrinkÞú hefur dáleitt mig

Ο Aron Brink είναι 21 ετών και ζεί στο Ρέικιαβικ. Αγαπάει πολύ την μουσική  και δηλώνει ερωτευμένος με την κιθάρα του. Παρακολουθεί eurovision και θεωρεί πως ο διαγωνισμός δημιουργεί μια όμορφη μουσική ατμόσφαιρα.

 

Καλεσμένη της βραδιάς ήταν μια παλιά γνώριμη του διαγωνισμού η Silvia Night.  Η τραγουδίστρια  εκπροσώπησε την Ισλανδία στην Eurovision 2006 ,στην Αθήνα με το τραγούδι ”Congratulations”. Η Silvia είναι ένα πρόσωπο το οποίο είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις με την παρουσία της το 2006.

Oι τρείς συμμετοχές που κατάφεραν να πάρουν τελικά το εισιτήριο για τον τελικό του Söngvakeppnin 2017 είναι :

1.Aron BrinkÞú hefur dáleitt mig

2.Svala Björgvinsdóttir – Ég veit það

3.Daði Freyr Pétursson – Hvað með það?

Πριν ολοκληρωθεί ο δεύτερος ημιτελικός ανακοινώθηκε και το τραγούδι το οποίο κερδίζει το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό της 11ης Μαρτίου, σύμφωνα με την ψηφοφορία της ειδικής επιτροπής. Εν τέλη, δόθηκε η ευκαιρία να διαγωνιστεί στον τελικό και η Hildur, η οποία αποκλείστηκε στον πρώτο ημιτελικό.

Ο τελικός του Söngvakeppnin 2017 θα πραγματοποιηθεί στης 11 Μαρτίου, με έξι καλλιτέχνες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος τελικά θα εκπροσωπήσει την Ισλανδία στην Eurovision 2017. Στον τελικό θα εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα  ψηφοφορίας (50% τηλεψηφοφορίας και 50% κριτικής επιτροπής) για την επιλογή των δύο σούπερ φιναλίστ: μεταξύ των 2 φιναλίστ θα υπάρχει εκ νέου μία ψηφοφορία (μόνο τηλεψηφοφορίας) και ο νικητής θα είναι το τραγούδι το οποίο θα λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό  ψήφων. Guest στον τελικό του  Söngvakeppnin 2017 θα είναι ο Måns Zelmerlöw (Νικητής Eurovision 2015 – (Sweden) ”Heroes” ).

Söngvakeppnin 2017 FINAL 

Οι συμμετοχές του τελικού είναι οι εξής :

  1.  Rúnar Eff Rúnarsson – ”Mér við hli
  2. Aron Hannes Emilsson – ”Nótt
  3. Arnar Jónsson & Rakel Pálsdóttir – ”Til mín
  4. Aron Brink – ”Þú hefur dáleitt mig
  5. Svala Björgvinsdóttir – ”Ég veit það
  6. Daði Freyr Pétursson – ”Hvað með það
  7. Hildur – ”Bammbaramm

Μείνετε συντονισμένοι στον Infegreece για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τελικό του  Söngvakeppnin 2017.

2 σκέψεις για το “Ισλανδία 2017 : Αποτελέσματα 2ου Ημιτελικού – Επιλέχθηκαν όλοι οι φιναλίστ του Söngvakeppnin 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.