My Number One: Δικαίωση μετά από 11 χρόνια για τον Ψαλτάκη;

My Number One: Δικαίωση μετά από 11 χρόνια για τον Ψαλτάκη;

Ενώ όλοι μας ασχολούμαστε τον τελευταίο καιρό με το όνομα της Έλενας Παπαρίζου, εάν θα μας εκπροσωπήσει για 3η φορα στο μουσικό διαγωνισμό, 11 χρονια μετά τον θρίαμβο της  στο Κίεβο, το τραγούδι της My Number One, βρήκε επιτέλους τον “πατέρα” του.

Ο μέχρι πρότινος συνθέτης του τραγουδιού, Χρήστος Δάντης, έχασε με βάση την απόφαση του Αρείου πάγου τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιου, και πραγματικός συνθέτης του τραγουδιού είναι πλέον τελεσίδικα ο Μάνος Ψαλτάκης, ο οποίος δικαιώθηκε 11 χρόνια μετά!!!!!!!

3f5e7116aaa5197a6b52c79f4fe4cc32

Όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά από αυτή την απόφαση:<<Φτάσαμε στον Άρειο Πάγο. Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στη δικηγόρο να του δώσει το 50% (των δικαιωμάτων του τραγουδιού) γιατί αυτός το πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια – γιατί τους ξέρω» είπε ο δημιουργός>>.

<<Δικάστηκε πρωτόδικα ότι το “My Number One” είναι του Μάνου Ψαλτάκη, πατέρας του τραγουδιού είναι ο Μάνος Ψαλτάκης. 20 χιλιάδες πρόστιμο στον Δάντη να με αποζημειώσει και 1000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του>>. 

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο συνθέτης του τραγουδιού εμπλέκει και το όνομα της Έλενας: «Στον λόγο της τιμής μου στο λέω, από την αρχή το θέμα μου δεν ήταν τα χρήματα. Τον καιρό εκείνο, είχα πάει στο Fever πρώτο τραπέζι για να δω την Έλενα – δεν την ήξερα την κοπέλα. Ξέρεις τι είπε η Έλενα στη γυναίκα μου; Εγώ το λέω τώρα και ας βγει να πει ότι λέω ψέματα. Η Έλενα είχε πει: “Ξέρω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επέμβω”». 

Αν και ως συνθέτης του τραγουδιού από σήμερα πλέον είναι ο Μάνος Ψαλτάκης, στιχουργικά το τραγούδι ανήκει ακόμα στο Χρήστο  Δάντη αλλά και τη Ναταλία Γερμανού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.