Δανία: Με τους Fyr Og Flamme και το Øve Os På Hinanden στο Ρότερνταμ

Δανία: Με τους Fyr Og Flamme και το Øve Os På Hinanden στο Ρότερνταμ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το DMGP 2021, ο εθνικός τελικός της Δανίας για την φετινή Eurovision. Συνολικά 8 υποψήφιοι διεκδίκησαν το βραβείο με τους Fyr Og Flamme να είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν την Δανία τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Ο αποψινός τελικός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά το 1999 στα studios της Δανέζικης τηλεόρασης DR, εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας του ιού COVID-19. Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς ήταν οι Tina Müller και Martin Brygmann. Τους 8 διαγωνιζόμενους τους συνόδευε μια 15μελής ορχήστρα με μαέστρο τον Peter Düring.

Διαγωνιστικό μέρος

Η αποψινή βραδιά περιλάμβανε δύο γύρους, όπου και στους δύο τα αποτελέσματα κρίθηκαν 100% από την ψήφο των τηλεθεατών. Στον πρώτο γύρο οι 8 υποψήφιοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα τραγούδια τους και το κοινό με την ψήφο του έστειλε με την ψήφο του τους πρώτους 3 στον δεύτερο γύρο. Στην συνέχεια οι 3 πρώτοι καλλιτέχνες θα ερμήνευαν για δεύτερη φορά την συμμετοχή τους, και το κοινό θα αναδείκνυε τον νικητή. Οι 8 συμμετοχές που διαγωνίστηκαν στον πρώτο γύρο ήταν οι εξής:

  1. Chief1 & Thomas ButtenschønHøjt over skyerne 
  2. Nanna OliviaHvileløse hjerter 
  3. The Cosmic TwinsSilver Bullets
  4. Claudia CampagnolAbracadabra
  5. Mike TrampEverything Is Alright
  6. Fyr Og FlammeØve os på hinanden 
  7. Emma NicolineStår lige her 
  8. Jean Michel Beautiful

Οι 3 πρώτοι καλλιτέχνες που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο ήταν οι παρακάτω:

  1. Fyr Og Flamme – Øve os på hinanden 
  2. Chief1 & Thomas Buttenschøn – Højt over skyerne 
  3. Jean Michel – Beautiful

Τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου ήταν τα παρακάτω

Καλλιτέχνης Τραγούδι Ποσοστό Θέση
Fyr & Flamme Ove os pa hinanden 37% 1
Jean Michel Beautiful 34% 2
Chief 1 & Thomas Buttenschon Hojt over skyerne 29% 3

Οπότε οι μεγάλοι νικητές ήταν οι Fyr Og Flamme με το Øve os på hinanden

https://www.youtube.com/watch?v=Chu5DZozR8g

Λίγα λόγια για τους Fyr Og Flamme

Οι  Fyr Og Flamme είναι ένα καλλιτεχνικό ντουέτο αποτελούμενο από τους Laurits Emanuel, Jesper Groth οι οποίοι ειδικεύονται στην Schlagger και το Dansband, μουσικά ήδη που ήταν αρκετά δημοφιλή σε παλαιότερες δεκαετίες. Το όνομα του συγκροτήματος μεταφράζεται ως “Φωτιά και Φλόγα”. Το τραγούδι είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα Δανέζικα και μεταφράζεται ως “Εξασκούμαστε ο ένας στον άλλον”. Είναι η πρώτη φορά από το 1997 όπου η Δανία συμμετέχει με ένα τραγούδι εξολοκλήρου στα Δανέζικα. Φράσεις στα Δανέζικα είχε και η συμμετοχή της Δανίας το 2019 “Love is forever” με τον Leonora.

H Δανία στην Eurovision

H Δανία συμμετέχει φέτος για 49η φορά στην Eurovision. Πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1957, τον δεύτερο μόλις διαγωνισμό στην ιστορία της Eurovision, κατακτώντας τότε την 3η θέση με τους Birthe Wilke & Gustav Winckler και το “Skibet skal sejle i nat”. Η Δανία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό 3  φορές (1963, 2000,2013) και τον έχει διοργανώσει ισάριθμες φορές τις αμέσως επόμενες χρονιές (1964, 2001, 2014) όλες στην πρωτεύουσά της Κοπεγχάγη. Οι νικητές για την Δανία εκείνες τις χρονιές ήταν  οι Grethe & Jørgen Ingmann με το “Dansevise”, οι Olsen Brothers με το “Fly on the Wings of Love” και η Emmelie de Forest με το “Only Teardrops”. Περσινοί νικητές του DMGP 2020 ήταν οι Ben & Tan με το “Yes” οι οποίοι αν και έστειλαν και φέτος τραγούδι, δεν προκρίθηκε στον τελικό του DMGP 2021. Η συμμετοχή της Δανίας θα διαγωνιστεί φέτος  στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιτελικού της Eurovision 2021.

Μία σκέψη στο “Δανία: Με τους Fyr Og Flamme και το Øve Os På Hinanden στο Ρότερνταμ

  1. Το τραγούδι έχει μια γλυκιά νοσταλγία από κάτι Σκανδιναβικά ποπάκια των 80´s.
    Ο τύπος θέλει ακόμα αρκετή δουλειά για τα φωνητικά του.

    Καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.