Γαλλία: Η Γαλλία απειλεί με απόσυρση της συμμετοχής της, παρέμβαση της EBU

Γαλλία: Η Γαλλία απειλεί με απόσυρση της συμμετοχής της, παρέμβαση της EBU

Σάλο έχει προκαλέσει η απειλή της Γαλλικής τηλεόρασης να αποσύρει την συμμετοχή της από τον διαγωνισμό της Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στις 14, 16 & 18 Μαϊου στο Τελ Αβίβ, αν η Ισραηλινή δημόσια τηλεόραση KAN δεν αποσύρει την εκπομπή Duz Pua.

Αφορμή για την διένεξη της Γαλλικής με την Ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ήταν η τηλεοπτική σειρά Duz Pua που προβάλει η KAN, η οποία είχε ως θέμα έναν Γάλλο καλλιτέχνη Αραβικής καταγωγής ο οποίος πρόκειται να λάβει μέρος στην Eurovision εκπροσωπώντας την Γαλλία. Στην σειρά ο καλλιτέχνης προσποιείται ότι είναι ομοφυλόφιλος ενώ είναι ύποπτος για τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι παραλληλισμοί της εν λόγω σειράς με την φετινή συμμετοχή της Γαλλίας στην Eurovision είναι φανεροί, καθώς φέτος η Γαλλία εκπροσωπείται από τον Bilal Hassani με το τραγούδι Roi, έναν Γάλλο καλλιτέχνη Μαροκινής καταγωγής ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος. Η προσεχής προβολή της εν λόγω σειράς εξόργισε τους υπευθύνους της Γαλλικής τηλεόρασης, οι οποίοι σύμφωνα με την Ισραηλινή ιστοσελίδα ynet, εξέδωσαν τελεσίγραφο στους υπευθύνους της KAN, ότι αν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά η Γαλλία θα αποσυρθεί από την Eurovision 2019. Σύμφωνα πάντα με την Ισραηλινή ιστοσελίδα ynet, η ΚΑΝ αρνείται να αποσύρει την εν λόγω τηλεοπτική σειρά, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε περιορισμό στον ελεύθερο λόγο.

Στο θέμα έκανε παρέμβαση η EBU ώστε να λυθεί η διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Jon Ola Sand μάλιστα να βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ. Η EBU μάλιστα με μια δήλωση στην σελίδα ynet, ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τις δύο πλευρές για την λύση του ζητήματος, αναλυτικά:

Η EBU γνωρίζει για την κωμική σειρά που γυρίζεται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ (για το «KAN») και ασχολείται με μια εκδήλωση που μοιάζει με την Eurovision. Η EBU υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η ελευθερία έκφρασης καθώς και το κύρος του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η EBU βρίσκεται σε συζητήσεις με τον διοργανωτή ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Eurovision 2019, KAN, σχετικά με την παραγωγή, για να εξασφαλίσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό και για τις δύο πλευρές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το videoclip της φετινής Γαλλικής συμμετοχής:

Μία σκέψη στο “Γαλλία: Η Γαλλία απειλεί με απόσυρση της συμμετοχής της, παρέμβαση της EBU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.