Βέλγιο: Σε εξέλιξη η αναζήτηση του εκπροσώπου για την Eurovision 2020

Βέλγιο: Σε εξέλιξη η αναζήτηση του εκπροσώπου για την Eurovision 2020

Καθώς μπήκαμε στην νέα σεζόν για τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, η μία χώρα μετά την άλλη επιβεβαιώνει την συμμετοχή της στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision, ενώ κάποιες ήδη έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση του επόμενου εκπροσώπου τους. Το Βέλγιο είναι από τις χώρες που κάθε χρόνο μας έχει συνηθίσει να ανοίγει νωρίς την υπόθεση Eurovision.  

To φλαμανδικό κανάλι VRT σε αναζήτηση καλλιτέχνη για την Eurovision 2020

Η χώρα του Βελγίου αποτελεί μέλος της EBU, μέσα από δύο ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, το φλαμανδικό κανάλι VRT και το γαλλόφωνο βαλλωνικό κανάλι RTBF. Από τον πρώτο διαγωνισμό κιόλας το  1956, τα δυο κανάλια εναλλάσονται κάθε χρονιά στην επιλογή του εκπροσώπου της χώρας. Φέτος είναι σειρά του Φλαμανδικού καναλιού να αναλάβει την ευθύνη ανάδειξης του εκπροσώπου και την οργάνωση της εθνικής αποστολής  στον διαγωνισμό.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, το VRT δεν έχει καταφέρει στα χρόνια που είχε την ευθύνη της εκπροσώπησης να σημειώσει νίκη στον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση του ήταν το 2010 με τον Tom Dice, ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα με το τραγούδι  “Me And My Guitar”  το οποίο κατετάγη 6ο στον μεγάλο τελικό.

Σε αναμονή του επιθυμητού καλλιτέχνη

Image result for Gerrit Kerremans

Πρόσφατα ο μουσικός προϊστάμενος του VRT,  Gerrit Kerremans σε συνέντευξη του στο Songfestival.be ανέφερες ότι το φλαμανδικό κανάλι στα πλαίσια της αναζήτησης του έχει διεξάγει, ήδη από τον Μάιο και πριν τον τελικό στον Τελ Αβίβ, συνεντεύξεις με υποψήφιους καλλιτέχνες. Μάλιστα ο Kerremans έκανε λόγο για κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη του οποίου αναμένεται η επιβεβαίωση. Εφόσον ολοκληρωθεί η αναζήτηση του προσώπου στην συνέχεια μπορεί η διαδικασία να προσωρήσει στο “κτίσιμο” της συμμετοχής. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης αποτελεί πρωταρχικό στόχο του καναλιού.

Ο Gerrit Kerremans αν και δεν αποκάλυψε το όνομα ανέφερε ότι η επιθυμία του υποψηφίου είναι να διαγωνιστεί με ένα καθαρά ροκ τραγούδι. Απο κει και πέρα ο ίδιος δεν κρύβει την προτίμηση του για κάποιον δημοφιλή καλλιτέχνη ωστόσο θα ήταν ικανοποιηνένος ακόμα κι αν προωθούνταν ένας νέος ανερχόμενος καλλιέχνης. Τo VRT πάντως έχει ρίξει δίχτυα και σε άλλους καλλιτέχνες για την περίπτωση που ο πρώτος επιθυμητός τραγουδιστής απορρίψει την πρόταση που του έχει γίνει. Ολόκληρη η σχετική συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο Songfestival.be την επόμενη Παρασκευή.

Το φλαμανδικό κανάλι πάντως μένει πιστό στην διαδικασία που προτάσσει την ανάδειξη του εκπροσώπου και στην συνέχεια την επιλογή του τραγουδιού.

Το Βέλγιο στην Eurovision

Το Βέλγιο είναι μία από τις εφτά χώρες που συμμετείχαν στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision από την έναρξη του, που πραγματοποιήθηκε το 1956. 30 χρόνια μετά καταφέρνει για πρώτη φορά να κατακτήσει την 1η θέση το 1986, με την Sandra Kim και το τραγούδι “J’aime la vie“.

Η χώρα, με εξαίρεση την παρθενική της εμφάνιση, -οι θέσεις των δύο τραγουδιών της το 1956 δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα- έχει βρεθεί στην τελευταία θέση 8 φορές ενώ στις 2 από αυτές δεν ψηφίστηκε καθόλου από καμία χώρα, με αποτέλεσμα να τερματίσει όχι μόνο τελευταία αλλά και με σκορ μηδενικό.

Το 2003 με τους Urban Trad και το τραγούδι “Sanomi” έρχονται πολύ κοντά ως προς το να γευτούν μία δεύτερη νίκη, αφού για 2 μόλις πόντους διαφορά χάνουν από την Τουρκία και την Sertab Erener με το “Every way that I can“. Λόγω της επιτυχίας τους αυτής, κερδίζουν το εισιτήριο για τον Τελικό του 2004, τη χρονιά όπου μας συστήθηκαν οι ημιτελικοί δηλαδή.Έκτοτε το Βέλγιο έχει κατορθώσει να περάσει στον Τελικό μονάχα 5 φορές ενώ έχει μείνει στον ημιτελικό συνολικά 9 φορές.

Φέτος το Βέλγιο εκπροσωπήθηκε με εσωτερικη ανάθεση από τον Eliot Vassamillet με το τραγούδι “Wake up”  το οποίο δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Ας θυμηθούμε την ερμηνεία του Eliot τον προηγούμενο Μάιο στην σκηνό του Expo Tel Aviv:

Πηγή: escxtra.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.