Αλβανία: H Arilena Ara νικήτρια του Festivali i Këngës 58

Αλβανία: H Arilena Ara νικήτρια του Festivali i Këngës 58

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το 58ο Festivali i Këngës, το φεστιβάλ μέσω του οποίου η Αλβανία επιλέγει κάθε χρόνο τον εκπρόσωπο της για τον διαγωνισμό της Eurovision. Στο φετινό φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 20 καλλιτέχνες χωρισμένοι σε 2 ημιτελικούς εκ των οποίων οι 12 προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό. Το φεστιβάλ φέτος διοργανώθηκε στο  Pallati i Kongreseve στα Τίρανα με κεντρική παρουσιάστρια την Alketa Vejsiu. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις εμφανίσεις των αποψινών συμμετεχόντων.

1 Valon Shehu Kutia e Pandorës
2 Sara Bajraktari Ajër
3 Robert Berisha Ajo nuk është unë
4 Tiri Gjoci Me gotën bosh
5 Bojken Lako Malaseen
6 Arilena Ara Shaj
7 Gena Shqiponja e lirë
8 Kamela Islamaj “Më ngjyros”
9 Albërie Hadërgjonaj Ku ta gjej dikë ta dua
10 Elvana Gjata Me tana
11 Olta Boka Botë për dy
12 Era Rusi Eja merre

 

Η βραδιά είχε διπλό Ελληνικό ενδιαφέρον καθώς καλεσμένη καλλιτέχνης ήταν Ελένη Φουρέιρα η οποία ερμήνευσε ένα medley από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ανάμεσα τους και το Fuego με το οποίο έφερε στην Κύπρο την δεύτερη θέση στην Eurovision 2018. Καλεσμένη ήταν επίσης και η Ιταλίδα σταρ Giusy Ferreri. Έπειτα ο Δημήτρης Κοντόπουλος ήταν ένας από τα 5 μέλη της επιτροπής των ειδικών που επέλεξε τον νικητή του φεστιβάλ, οι υπόλοιποι 5 κριτές ήταν οι  Christer Björkman, Felix Bergsson, Mikaela Minga, Rita Petro.

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Arilena Ara με το τραγούδι Shajη οποία ήταν εξαρχής ένα από τα φαβορί του φεστιβάλ, και με την ερμηνεία της κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην ψηφοφορία της επιτροπής. Στην δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Elvana Gjata με το τραγούδι Me Tana η οποία ήταν το μεγάλο φαβορί του φεστιβάλ και νικήτρια του INFE Greece Poll για το φεστιβάλ, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Sara Bajraktari με το τραγούδι Ajer.

Η Arilena Ara γεννήθηκε το 1998 στην Σκόδρα της βόρειας Αλβανίας, έγινε γνωστή στην χώρα της μετά την νίκη της στο Αλβανικό X-Factor ενώ το τραγούδι της Nëntori έγινε επιτυχία όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Darko Dimitrov οποίος κατάγεται από την Βόρεια Μακεδονία και έχει γράψει αρκετές συμμετοχές την γειτονικής μας χώρας στην Eurovision ενώ τους στίχους τους έγραψε ο Lindon Berisha. Πιστεύετε πως η Arilena μπορεί να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την χώρα της στην Eurovision;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.