Αλβανία 2017: Η Ledina Çelo (Αλβανία 05) παρουσιάστρια του Festivali i Këngës

Αλβανία 2017: Η Ledina Çelo (Αλβανία 05) παρουσιάστρια του Festivali i Këngës

Η Ledina Çelo  που εκπροσώπησε την Αλβανία στη Eurovision 2005 μετά τη νίκη της στο Festivali i Këngës εκείνη τη χρονιά, αυτή τη φορά επιστρέφει όχι για να διαγωνιστεί αλλά για να παρουσιάσει, το μακροβιότερο μουσικό φεστιβάλ της γείτονος. Αυτό θα είναι το 55ο Festivali i Këngës, που από το 2004 που η Αλβανία έκανε το ντεμπούτο της στη Eurovision, χρησιμοποιείται και ως ο εθνικός τελικός της χώρας, για την ανάδειξη σίγουρα του καλλιτέχνη και πολλές φορές και του τραγουδιού, που εκπροσωπεί τη χώρα στη συνέχεια στο διαγωνισμό της Eurovision.

Η Ledina εκπροσώπησε την Αλβανία το 2005 στο Κίεβο με το τραγούδι Tomorrow I Go και έφθασε στη 16η θέση ανάμεσα στις 24 συμμετοχές. Συμπαρουσιαστής της Ledina θα είναι ο ηθοποιός Kasem Hoxha, όπου ζει κ εργάζεται στη Γερμανία έχοντας σημειώσει μάλιστα σημαντική καριέρα εκεί. Κοινό τους σημείο είναι ότι και οι δύο κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία.

Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο φέτος η αλβανική δημόσια τηλεόραση αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο Festivali i Këngës. Περιόρισε τον αριθμό των υποψήφιων τραγουδιών από τα 30 στα 24, ενώ εισήγαγε και την επιτροπή των δημοσιογράφων στους ημιτελικούς και την δημογραφική επιτροπή – κοινού (όπως ακριβώς λειτουργεί στο Σανρέμο) τόσο στους ημιτελικούς, αλλά και στον τελικό. Μέχρι και πέρσι τα αποτελέσματα του φεστιβάλ, κρίνονταν μόνο από την επιτροπή των ειδικών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στο Festivali i Këngës, μπορείτε να διαβάσετε τον προηγούμενο σχετικό μας άρθρο.

Αλβανία 2017: Αλλαγές στον εθνικό τελικό

Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου που διεξάγεται το 55ο Festivali i Këngës για να μάθουμε (αν δεν το αλλάξουν στη συνέχεια) το 1ο τραγούδι για τη Eurovision 2017. Προς το παρόν οι Lindita Halimi και Flaka Krelani παραμένουν τα δύο φαβορί, κάτι που μένει όμως και να επιβεβαιωθεί στο Pallati i Kongreseve στα Τίρανα από τις τρεις διαφορετικές επιτροπές που φέτος θα επιλέξουν το νικητή.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε τη συμμετοχή με την οποία η Ledina Çelo  εκπροσώπησε την Αλβανία το 2005 στη Eurovision:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.