Έκτακτα Νέα: H EBU εξέδωσε νέα διορθωμένα αποτελέσματα τελικού- Στην 13η θέση ανεβαίνει η Κύπρος, στην 21η θέση παραμένει η Ελλάδα

Έκτακτα Νέα: H EBU εξέδωσε νέα διορθωμένα αποτελέσματα τελικού- Στην 13η θέση ανεβαίνει η Κύπρος, στην 21η θέση παραμένει η Ελλάδα

Τρείς μέρες μετά τον τελικό της Eurovision 2019 ο οποίος ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την χώρα της Ολλανδίας με τον Duncan Laurence και το τραγούδι “Arcade”, η EBU προβαίνει σε ορθή επανάληψη των τελικών αποτελεσμάτων λόγω της απόρριψης των βαθμών της επιτροπής της Λευκορωσίας επειδή διέρρευσαν  κατά τον πρώτο τελικό.

Συγκεκριμένα η EBU ανακοίνωσε:

“Η εθνική επιτροπή της Λευκορωσίας απορρίφθηκε μετά από την διαρροή των ψήφων από τον πρώτο ημιτελικό το οποίο αντίκειται στους κανόνες του διαγωνισμού της Eurovision. Προκειμένου να είναι συμβατά με τους κανόνες ψηφοφορίας του διαγωνισμού, η EBU εργάστηκε με τον συνεργάτη της, “Digame” για την ψηφοφορία ώστε να δημιουργήσει ένα συνολικό υποκατάστατο αποτέλεσμα ( υπολογισμένο στα αποτελέσματα άλλων χωρών με ίδιο ιστορικό ψηφοφορίας) το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια αρχή παρακολούθησης της ψηφοφορίας,  Ernst & Young, προκειμένου να καθοριστει η νέα βαθμολογία της Λευκορώσικης επιτροπής για τον τελικό”.

Και η EBU συνεχίζει λέγοντας:

Η  EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι , μετά από καθιερωμένες πρακτικές ανασκόπησης, ανακαλυψε ότι εξαιτίας ανθρώπινου λάθους χρησιμοποιήθηκε ένα εσφαλμένο συνολικό αποτελέσμα. Το γεγονός δεν είχε κανένα αντίκτυπο στον υπολογισμό των ψήφων από το κοινό των 41 συμμετεχουσών χωρών και ο  τελικός νικητής και οι τέσσερεις πρώτες χώρες παραμένουν δίχως αλλαγή. 

Σεβόμενοι τους καλλιτέχνες και τα μέλη της EBU που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, επιθυμούμε την διόρθωση των τελικών αποτελεσμάτων σύμφωνα με τους κανονισμούς. Οι διορθωμένοι βαθμοί έχουν προστεθεί στον πίνακα βαθμολογίας καθώς και τα σύνολα κάθε ραδιοτηλεοπτικού φορέα και της κάθε χώρας έχουν αναρτηθεί στο  eurovision.tv.

 

Τα αποτελέσματα μετά από την διόρθωση των βαθμολογιών διαμορφώνονται ως ακόλουθα:

Βλέπουμε ότι η αναπροσαρμογή αυτή φέρει την Κύπρο δύο θέσεις πιο πανω στην 13η θέση ενώ για την Ελλάδα η κατάταξη παραμένει ίδια στην 21η θέση.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές ωστόσο αφορούν την βαθμολογία των επιτροπών , με μεγαλύτερη την ανάδειξη της Βόρειας Μακεδονίας σε νικήτρια της βαθμολογίας αντί της Σουηδίας αρχικά.  Η κατάταξη των χωρών μετά την αναπροσαρμογή διαμορφώθηκε ως ακόλουθα:

  1. North Macedonia (247 points)
  2. Sweden (241 points)
  3. The Netherlands (237 points)
  4. Italy (220 points)
  5. Azerbaijan (202 points)
  6. Australia (153 points)
  7. Switzerland (152 points)
  8. Czech Republic (150 points)
  9. Russia (126 points)
  10. Malta (87 points)
  11. Cyprus (77 points)
  12. Denmark (69 points)
  13. France (67 points)
  14. Greece (50 points)
  15. Iceland (46 points)
  16. Slovenia (46 points)
  17. Albania (43 points)
  18. Norway (40 points)
  19. Serbia (35 points)
  20. Estonia (28 points)
  21. Germany (24 points)
  22. Belarus (18 points)
  23. San Marino (12 points)
  24. United Kingdom (8 points)
  25. Spain (1 point)
  26. Israel (0 points)

Από τον παραπάνω πίνακα μπορύμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

  • Η Βόρεια Μακεδονία νίκησε τελικά στην βαθμολογία των επιτροπων. Εκτός ότι άφησε στην δεύτερη θέση την Σουηδία, η χώρα τελικά κατετάγη και όχι 8η θέση στην γενική κατάταξη που αποτελεί την καλύτερη θέση της χώρας στον διαγωνισμό.
  • Η Νορβηγία είναι η άτυχη της αναπροσαρμογής, καθώς πέφτει από την πρώτη πεντάδα της γενικής βαθμολογίας, αλλά η πρωτιά στην ψηφοφορία του κοινού με 291 βαθμούς της εξασφαλίζει την 6η τελικά θέση. Αντίθετα, η Σουηδία “προβιβάζεται” στην πεντάδα.
  • Το Ισραήλ μένει δίχως βαθμούς από τις επιτροπές καθώς οι μόνοι του βαθμοί ήταν το δωδεκάρι από την Λευκορωσία το οποίο ακυρώθηκε
  • Η Γαλλία και η Σλοβενία χάνουν δύο θέσεις τις οποίες κερδίζουν η Κύπρος και η Μάλτα. Η Τάμτα συνεπώς τερμάτισε στη 13η θέση.
  • Το Σαν Μαρίνο το οποίο είχε έρθει μέσα στην πρώτη δεκάδα του televoting κέρδισε μια ακόμη θέση στην τελική κατάταξη καθώς μπορεί να έχασε με την αναπροσαρμογή 4 βαθμούς από την βαθμολογία των επιτροπών η Εσθονία όμως που ήταν μια θέση πάνω από τον Serhat έχασε 10 βαθμούς, φέρνοντας τον Serhat στην 19η θέση  με έναν βαθμό διαφορά από την βαλτική χώρα.

2 σκέψεις για το “Έκτακτα Νέα: H EBU εξέδωσε νέα διορθωμένα αποτελέσματα τελικού- Στην 13η θέση ανεβαίνει η Κύπρος, στην 21η θέση παραμένει η Ελλάδα

  1. Μολονότι πολλές φορές έχουν γίνει βαθμολογικά λάθη, η EBU μόνο το 1998 και φέτος προέβη σε επίσημη διόρθωση των αποτελεσμάτων.

  2. Αγαπητέ ,πόσο συμφωνώ με όλες τις τοποθετήσεις σου να συνεχίσεις να γράφεις,όσο για τις επιτροπές η φετινή χρονιά είναι η κορύφωση ότι δεν είναι αντικημενικές,να καταργηθούν .Δεν μπορείς σε μια χώρα να δίνεις 12 στον ημιτελικό και στο τελικό μετά ούτε μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.