Φινλανδία: Με 6 συμμετοχές ο εθνικός τελικός της χώρας UMK 2020

Φινλανδία: Με 6 συμμετοχές ο εθνικός τελικός της χώρας UMK 2020

Σήμερα, η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας Yle, αποκάλυψε τον αριθμό των συμμετοχών που υποβλήθηκαν για τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision 2020, UMK, καθώς και πόσοι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν την βραδιά εκείνη. 

Η Yle δέχτηκε συνολικά 426 τραγούδια, τα οποία αξιολογήθηκαν από μία δεκαμελή κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από επαγγελματίες της μουσικής. Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής Tapio Hakanen, ανακοίνωσε ότι τελικά επιλέχθηκαν 6 συμμετοχές πολύ δυνατές αλλά και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. 

Να θυμίσουμε ότι τα υποψήφια τραγούδια του τελικού θα αποκαλυφθούν σε συνέντευξη τύπου στις 21 Ιανουαρίου 2020, ενώ ο νικητής που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ, θα προκύψει από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής.

Το UMK χρησιμοποιείται ως διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Φινλανδίας για την Eurovision, από το 2012. Με αυτό τον τρόπο επιλογής, η χώρα έχει βρεθεί στον τελικό του πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού 3 φορές, με καλύτερη θέση την 11η, που ήρθε το 2014 από τους Softengine με το τραγούδι Something Better. Φέτος την Φινλανδία εκπροσώπησε ο Darude μαζί με τον Sebastian Rejman και το τραγούδι Look Away, χωρίς να καταφέρουν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Τελ Αβίβ, μιας και τερμάτισαν στην 17η και τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού, με 23 βαθμούς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.