Ιταλία: “Η διεξαγωγή του Festival di Sanremo θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου”

Ιταλία: “Η διεξαγωγή του Festival di Sanremo θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου”

Την Τετάρτη, το Ιταλικό TvZoom ανέφερε ότι ο δήμος του Σαν Ρέμο ζήτησε από την RAI να αναβάλλει το μουσικό Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο για τα τέλη Απριλίου. Επικαλούμενος την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων από κοροναϊό, ο ιστότοπος ανέφερε ότι οι αρχές επιθυμούσαν την καθυστέρηση του φεστιβάλ περισσότερο από ένα μήνα «όταν οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες και όταν τα περιζήτητα εμβόλια ενδέχεται να είναι ήδη σε κυκλοφορία».

Χθες λοιπόν, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RAI απάντησε, μέσω του αναπληρωτή διευθυντή του Rai 1, Claudio Fasulo, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

“Ταξιδεύουμε σε άγνωστα νερά όπως όλοι σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά προς το παρόν ισχύουν αυτά που έχουν οριστεί. Υπάρχουν καθημερινές φήμες για τις ημερομηνίες του Σαν Ρέμο και κατανοούμε ότι το ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο νέο: έχουμε επιβεβαιώσει ότι η διεξαγωγή του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, από τις 2 έως τις 6 και αυτό ισχύει ακόμα. “

Ο δήμαρχος του Σαν Ρέμο αρνήθηκε ότι η πόλη ζήτησε καθυστέρηση, όπως αναφέρει το Eurofestival News.

“Το επόμενο Φεστιβάλ Sanremo θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Εάν αργότερα κριθεί σκόπιμο να γίνει νέα αξιολόγηση κατά την ημερομηνία μαζί με το RAI, θα το κάνουμε, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αίτημα αναβολής από τον Δήμο του Σαν Ρέμο. Αντ ‘αυτού, επιβεβαιώνω ότι έχουμε καθημερινή συνομιλία με το RAI: εργαζόμαστε με κοινή πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο Φεστιβάλ το 2021. “

O Diodato, με το τραγούδι Fai Rumore, ήταν αυτός που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του 70ου φεστιβάλ τραγουδιού του Sanremo κι έτσι θα εκπροσωπούσε την Ιταλία στην Eurovision 2020, που τελικά ακυρώθηκε. Ας θυμηθούμε παρακάτω την συμμετοχή της Ιταλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=TA57rugucwk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.