Δείτε απόψε στις 22:00 τον τελικό της Eurovision 2021 με την συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου

Δείτε απόψε στις 22:00 τον τελικό της Eurovision 2021 με την συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου

H μεγάλη  στιγμή που περιμέναμε επί δύο χρόνια όλοι οι fans της Eurovision έφτασε, απόψε το βράδυ θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής του 65ου διαγωνισμού της Eurovision για το έτος 2021. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται μετά από έναν χρόνο διακοπής εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο χώρος που φιλοξενεί τον φετινό διαγωνισμό είναι το Rotterdam Ahoy, ενώ παρουσιαστές της φετινής διοργάνωσης είναι οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit και Nikkie de Jager.

Τον αποψινό τελικό μπορείτε να παρακολουθήσετε στους τηλεοπτικούς δέκτες σας από την ΕΡΤ1 απόψε στις 22:00, σε περιγραφή Μαρίας Κοζάκου και Γιώργου Καπουτζίδη, είτε στο youtube από το επίσημο κανάλι της Eurovision.

Το διαγωνιστικό μέρος

Συνολικά 26 χώρες θα διεκδικήσουν το φετινό βραβείο του διαγωνισμού, οι 20 εξ’αυτών, ανάμεσά τους η Ελλάδα και οι Κύπρος, προκρίθηκαν στον τελικό μέσω του πρώτου και του δεύτερου ημιτελικού που πραγματοποιήθηκαν στις  18 και 20 Μαϊου, ενώ οι υπόλοιποι 6, δηλαδή οι εκπρόσωποι των Big-5 και της διοργανώτριας Ολλανδίας, προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό.

Την Ελλάδα και την Κύπρο εκπροσωπούν η Στεφανία με το Last Dance και η Έλενα Τσαγκρινού με το El Diablo αντίστοιχα. Οι δύο κοπέλες κατάφεραν με τις εκπληκτικές τους εμφανίσεις να προκριθούν από τον δεύτερο και τον πρώτο ημιτελικό αντίστοιχα και πλέον διεκδικούν μαζί με άλλες 24 χώρες το βραβείο. Η Κύπρος μάλιστα θα ανοίξει την αυλαία του αποψινού διαγωνισμού ενώ η Ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί 10η.

Οι εκπρόσωποι της Ισλανδίας Daði og Gagnamagnið δεν θα μπορέσουν να διαγωνιστούν ζωντανά μαζί με τους υπόλοιπους διαγωνιζομένους, καθώς ένα μέλος του συγκροτήματος βρέθηκε θετικός σε test – COVID. Ο νικητής θα αναδειχθεί κατά 50% από την ψήφο των 5μελών κριτικών επιτροπών και κατά 50% από την ψήφο του κοινού. Αρχικά να ανακοινώνονται μια μια οι ψήφοι των κριτικών επιτροπών της κάθε χώρας, και στο τέλος η συγκεντρωτική βαθμολογία από τις τηλεψηφοφορίες όλων των χωρών.

Οι διαγωνιζόμενοι
Σειρά Εμφάνισης Χώρα Καλλιτέχνης Τραγούδι
1 Κύπρος Elena Tsagrinou El diablo
2 Αλβανία Anxhela Peristeri Karma
3 Ισραήλ Eden Alene Set Me Free
4 Βέλγιο Hooverphonic The Wrong Place
5 Ρωσία Manizha Russian Woman
6 Μάλτα Destiny Je me casse
7 Πορτογαλία The Black Mamba Love Is on My Side
8 Σερβία Hurricane Loco Loco
9 Ηνωμένο Βασίλειο James Newman Embers
10 Ελλάδα Stefania Last Dance
11 Ελβετία Gjon’s Tears Tout l’Univers
12 Ισλανδία Daði og Gagnamagnið 10 Years
13 Ισπανία Blas Cantó Voy a quedarme
14 Μολδαβία Natalia Gordienko Sugar
15 Γερμανία Jendrik I Don’t Feel Hate
16 Φινλανδία Blind Channel Dark Side
17 Βουλγαρία Victoria Growing Up Is Getting Old
18 Λιθουανία The Roop Discoteque
19 Ουκρανία Go_A Shum (Шум)
20 Γαλλία Barbara Pravi Voilà
21 Αζερμπαϊτζάν Efendi Mata Hari
22 Νορβηγία Tix Fallen Angel
23 Ολλανδία Jeangu Macrooy Birth of a New Age
24 Ιταλία Måneskin Zitti e buoni
25 Σουηδία Tusse Voices
26 Σαν Μαρίνο Senhit feat. Flo Rida Adrenalina
Τα Interval Acts

Eurovision φυσικά δεν είναι μόνο τα τραγούδια που διαγωνίζονται για το βραβείο και η βαθμολογία, αλλά και τα interval acts που πραγματοποιούνται κατά την έναρξη της βραδιάς αλλά και κατά την διάρκεια του διαλλείματος μεταξύ τραγουδιών και βαθμολογίας.

Έτσι λοιπόν ο φετινός διαγωνισμός θα ξεκινήσει με την παρέλαση των χωρών υπό την μουσική υπόκρουση του DJ Pieter Gabriel. Έπειτα κατά την διάρκεια του διαλλείματος, θα ακούσουμε το τραγούδι Music Binds Us από τους Afrojack, Glennis Grace (Ολλανδία 2005) και Wulf αλλά και το Rock the Roof στην ερμηνεία του οποίου θα συμμετέχουν παλιοί νικητές του διαγωνισμού, όπως η Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969 με το De troubadour), οι Teach-In (Ολλανδία 1975 με το Ding – A -Dong), η Sandra Kim (Βέλγιο 1986 με το J’aime la vie), οι Lordi (Φινλανδία 2006 με το Hard Rock Hallelujah), Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015 με το Heroes) και φυσικά η δικιά μας Έλενα Παπαρίζου, η οποία το 2005 έφερε στην Ελλάδα το πρώτο της βραβείο με  το My Number One.

Ως interval Act αναμενόταν να εμφανιστεί και ο νικητής της Eurovision 2019, Duncan Laurence, χάρη στον οποίο η Ολλανδία έφτασε την 5η της νίκη στον διαγωνισμό, ο οποίος θα ερμήνευε τον νικητήριο τραγούδι του Arcade αλλά και ένα ακόμη καινούργιο του τραγούδι. Δυστυχώς όμως ο Duncan βρέθηκε θετικός στον COVID-19 έτσι δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί live.

Καλή Επιτυχία Ελλάδα, Καλή Επιτυχία Στεφανία

Καλή Επιτυχία Κύπρο, Καλή Επιτυχία Έλενα

Μία σκέψη στο “Δείτε απόψε στις 22:00 τον τελικό της Eurovision 2021 με την συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου

  1. Κάθε τέτοια μέρα από το 1977 νοιώθω την ίδια συγκίνηση!
    Καλή επιτυχία σε όλες τις αποστολές και καλή μας διασκέδαση!
    Ελπίζω να κερδίσει η Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.