Γερμανία 2017: Με την Levina στο Κίεβο

Γερμανία 2017: Με την Levina στο Κίεβο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Γερμανίας, Unser Song, όπου επιλέχθηκε το τραγούδι και ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την χώρα στη Eurovision του 2017. Το σόου μεταδόθηκε ζωντανά από την Κολωνία με παρουσιάστρια, για ακόμη μια χρονιά, την Barbara Schöneberger.

Έπειτα από 2493 συμμετοχές που κατατέθηκαν στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της χώρας, NDR, επελέγησαν να λάβουν μέρος στον σημερινό τελικό οι εξής 5:

  1. Axel Maximilian Feige
  2. Felicia Lu Kürbiß
  3. Helene Nissen
  4. Isabella “Levina” Lueen
  5. Yosefin Buohler

Τα 2 τραγούδια, που επέλεξε η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας να διαγωνισθούν σήμερα, ήταν το “Wildfire” και το “Perfect Life”. Οι 3 υποψήφιοι που πέρασαν στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, ερμήνευσαν αρχικά το Wildfire σε διαφορετική ενορχήστρωση ο καθένας. Πιο αναλυτικά η όλη διαδικασία είχε ως εξής.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε 100% από την ψηφοφορία του κοινού έπειτα από 4 γύρους. Παρ’ όλα αυτά ένα πάνελ ειδικών, αποτελούμενο από τους Lena (νικήτρια της Eurovision 2010), Tim Bendzko (τραγουδιστής και συνθέτης) και  Florian Silbereisen (τραγουδιστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής), σχολίαζαν τις ερμηνείες των διαγωνιζόμενων, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν.

Πιο αναλυτικά:

1ος Γύρος

Στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού οι πέντε υποψήφιοι ερμήνευσαν μία διασκευή γνωστού κομματιού της επιθυμίας τους και μετά τα σχόλια της κριτικής επιτροπής και την ψήφο του γερμανικού κοινού, οι Felicia Lu Kürbiß και Yosefin Buohler, οι οποίοι είχαν την χαμηλότερη βαθμολογία, αποκλείστηκαν.

2ος Γύρος

Οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι ερμήνευσαν σε διαφορετικές ενορχηστρώσεις το “Wildfire”. Με τον ίδιο τρόπο, όπως και στον πρώτο γύρο, η Helene Nissen αποκλείστηκε.

3ος Γύρος

Οι Axel Maximilian Feige και η Isabella “Levina” Lueen που είχαν μείνει στη διαδικασία, ερμήνευσαν το “Perfect Life”. Το τηλεοπτικό κοινό κλήθηκε να ψηφίσει πλέον μεταξύ των τεσσάρων ερμηνειών, των δύο δηλαδή τραγουδιών που ετοιμάστηκαν για τη Eurovision, ερμηνευμένων από τους δύο υποψήφιους. Οι δύο καλύτερες ερμηνείες που πέρασαν μετά την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού στον τελικό γύρο, ήταν της  Isabella “Levina” Lueen. 

4ος Γύρος

Στον τελικό γύρο είδαμε την Isabella “Levina” Lueen να ερμηνεύει και τα δύο τραγούδια “Wildfire” και “Perfect Life”  . Το τηλεοπτικό κοινό κλήθηκε να αποφασίσει μεταξύ των δύο επιλογών και επέλεξε το “Perfect Life” με 69%,  για να εκπροσωπήσει την Γερμανία στο Κίεβο της Ουκρανίας απευθείας στον τελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=YPXyGj3ZBDU

Καλεσμένες της βραδιάς ήταν 3 πρώην νικήτριες της Eurovision, η Nicole (νικήτρια του 1982 με την Γερμανία), η Ruslana (νικήτρια του 2004 με την Ουκρανία) και η Conchita Wurst (νικήτρια του 2014 με την Αυστρία), όπου ερμηνεύσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο άλλα νικητήρια τραγούδια και συγκεκριμένα τα “Euphoria” (Ruslana), “Merci cheri” (Nicole) και σε μία άψογη slow version το “Satellite” (Conchita).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.