ΑΥΣΤΡΙΑ 2015

bridges

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2015 θα είναι ο 60ός ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision και θα  πραγματοποιηθεί στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο Wiener Stadthalle της Βιέννης, μετά τη νίκη της Κοντσίτα Βουρστ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2014 στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του νικητή, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας Österreichischer Rundfunk (ORF) ενημέρωσε ότι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό θα μπορούσε να είναι η Βιέννη ή το Γκρατς, αν και επίσημη επιβεβαίωση για την πόλη και την αρένα δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί. Αρχικά, η ORF είχε ανακοινώσει ότι οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν στις 12 και 14 Μαΐου, με τον Μεγάλο τελικό προγραμματισμένο για το βράδυ της 16ης Μαΐου. Ωστόσο, στις 23 Ιουλίου 2014, ανακοινώθηκε, έπειτα από συμφωνία της EBU με τον Αυστριακό τηλεοπτικό φορέα ORF, ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2015 θα λάβει χώρα μία εβδομάδα αργότερα. Έτσι οι ημερομηνίες των Live Show, διαμορφώνονται ως εξής. Πρώτος Ημιτελικός: 19 Μαΐου 2015, Δεύτερος Ημιτελικός: 21 Μαΐου 2015, Τελικός: 23 Μαΐου 2015. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Αυστρία φιλοξενεί το διαγωνισμό μετά την νίκη της το 1966.

40 θα είναι οι χώρες που θα συμμετέχουν στην Eurovision το 2015 στην Αυστρία. Η Κύπρος επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από ένα χρόνο αποχής, η Τσεχία μετά από 5 χρόνια αποχής και, η Σερβία να επιστρέφει μετά από ένα χρόνο αποχής. Ωστόσο, η Ουκρανία έχει αποφασίσει να μείνει εκτός διαγωνισμού για μια χρονιά λόγω οικονομικών και στρατιωτικών προβλημάτων. Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η EBUανακοίνωσε πως στον διαγωνισμό θα πρώτο εμφανιστεί και η Αυστραλία, μία χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη. Η συμμετοχή της όμως, θα συμβεί μόνο για μία φορά (με αφορμή την 60η επέτειο του διαγωνισμού), ενώ εάν κερδίσει θα μπορέσει να ξανά συμμετάσχει, αλλά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *