Ελβετία: Tα τρία τραγούδια επιλογής του RSI που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση

Η Ελβετία φέτος επέλεξε να αλλάξει την διαδικασία επιλογής της επόμενης συμμετοχής της, μετά τα πενιχρά αποτελέσματα των τελευταίων ετών στον διαγωνισμό της Eurovision. Ο εθνικός της τελικός Die Entscheidungsshow αποτελεί πλέον παρελθόν ενώ η συμμετοχή της για το Τελ Αβίβ θα επιλεγεί εσωτερικά.

Διαδικασία εσωτερικής επιλογής

Το τραγούδι κι ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσουν την χώρα το 2019 θα επιλεγούν μέσω μιας επιτροπής κοινού και μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής. Η εσωτερική αυτή επιλογή δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ενώ το τραγούδι θα δημοσιευθεί αφού ολοκληρωθεί η επιλογή του.

Μετά την ολοκλήρωση υποβολής των τραγουδιών οι δύο επιτροπές (η εκατονταμελής επιτροπή του κοινού και η εικοσαμελής Διεθνής Επιτροπή Ειδικών) θα ξεκινήσουν την αξιολόγηση των τραγουδιών από όλους τους ελβετικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς (SRF, RSI, RTS και RTR). Όπως θα έχετε καταλάβει, ο κάθε φορέας προτείνει τις συμμετοχές του ξεχωριστά.

Ωστόσο σήμερα ο ιταλόφωνος φορέας RSI μας ενημέρωσε για τα τρία τραγούδια της επιλογής του που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.  Το τελευταίο διάστημα είχε δώσει στην δημοσιότητα τα τραγούδια που είχε επιλέξει ενώ είχε καλέσει το κοινό να ψηφίσει διαδικτυακά τα αγαπημένα του.

Οι συμμετοχές του RSI

Τα τραγούδια που δεν θα συνεχίσουν παρακάτω είναι τα εξής:

 • Davide Buzzi – Mama
 • Dianerika Lettieri – Infernal Love
 • Iris Mone – Life My Soul Up
 • Karin Cerini – Sorry
 • Matteo Rossi – One More Time
 • Max Deste – Where the day ends
 • NickAntic – Until you will be mine
 • Scilla Hess – Silence Breakers
 • Tommaso Giacopini – You told me he loves

Τα τρία τραγούδια που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση είναι τα κάτωθι:

 1. Julie Meletta – Mama (I Walk Alone) – 13 points

 • 2. Sebalter – We’ll Carry the Light – 12 points

 • 3. Scilla Hess – Playground – 7 points

 

Όπως θα διαπιστώσετε ανάμεσα στους προκριθέντες είναι κι ο Sebalter, o εκπρόσωπος της χώρας το 2014. Η συμμετοχή του Hunter Of Stars ήταν η τελευταία με την οποία προκρίθηκε η Ελβετία στον Μεγάλο Τελικό.

Παράλληλα τρέχει η αναζήτηση και των υπόλοιπων ραδιοτηλεοπτικών φορέων της χώρας SRF και RTS. Μόλις κλείσει η υποβολή τραγουδιών και για αυτούς τους φορείς, οι δύο επιτροπές θα ακούσουν όλα τα τραγούδια μαζί με στόχο να τα αξιολογήσουν. Επιπλέον όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της χώρας έχουν την δυνατότητα να ορίσουν μία συμμετοχή της επιλογής τους ως wildcard.

H τελική απόφαση για την ελβετική συμμετοχή στην Eurovision 2019 θα γίνει από την επιτροπή κοινού και την διεθνή επιτροπή ειδικών. Δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα αποκαλυφθεί ο νικητής αυτής της διαδικασίας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Τελ ΑΒίβ.

Ποιό είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από τα τρία που προκρίθηκαν;

Θυμηθείτε την συμμετοχή του Sebalter Hunter Of Stars που το 2014 έφερε την Ελβετία στην 13η θέση:

Για οποιαδήποτε είδηση σχετικά με τον αγαπημένο μας θεσμό, μείνετε συντονισμένοι στον InfeGreeece!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.