Σουηδία: Αντιδράσεις για την ψηφοφορία των διεθνών επιτροπών του Melodifestivalen!

Eurovision δίχως αντιδράσεις μοιάζει σαν άνοστο φαγητό! Αυτό μας επιβεβαιώνουν κάποιες από τις φετινές εθνικές επιλογές κι ανάμεσά τους η πιο δημοφιλής που είναι της Σουηδίας.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

Αρχικά εκδηλώθηκαν διαφωνίες σχετικά με το αν η επιτροπή της Αυστρίας έδωσε σωστά τα αποτελέσματα καθώς η ψηφοφορία της απείχε τελείως από όσα είχαν ψηφίσει οι υπόλοιπες επιτροπές των χωρών που έκριναν κατά το ήμισυ το αποτέλεσμα στο Melodifestivalen. Αρκετοί χρήστες των μέσων δικτύωσης έκαναν λόγο για λάθος αποτέλεσμα (ίσως επειδή δεν κέρδισε το μεγάλο φαβορί η Dotter κι έλαβε μόνο δύο βαθμούς από την συγκεκριμένη επιτροπή) με αποτέλεσμα το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT να ανακοινώσει ότι τα αποτελέσματα ήταν ακριβή δίχως να επιδέχονται αμφισβήτησης.

Ωστόσο εναντίον των επιτροπών δεν στράφηκαν μόνο χρήστες του διαδικτύου αλλά και κάποιοι από τους φετινούς συμμετέχοντες σύμφωνα με δηλώσεις στην Aftonbladet.

Συγκεκριμένα ο Mohombi που τερμάτισε τελευταίος ανέφερε:

Αυτό είναι το παιχνίδι … αλλά νομίζω ότι είναι εντελώς λάθος να αφήσουμε την ξένη κριτική επιτροπή να σκεφτεί τι πρέπει να νιώσουμε εδώ στη Σουηδία. Στο τέλος, είναι ένα σουηδικό φεστιβάλ.

Ο Mendez που βρέθηκε στην προτελευταία θέση με τον Alvaro Estrella δήλωσε:

Ποτέ δεν πίστευα ότι πρέπει να παρεμβαίνουν σε αυτό που σκέφτεται η Σουηδία. Είμαι ενάντια σε αυτό το σύστημα στο 100 τοις εκατό.

Η Hanna Ferm ανέφερε:

Είμαι λίγο απογοητευμένη με τις ψήφους της κριτικής επιτροπής. Αλλά ταυτόχρονα, είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι στην επιτροπή και ο σουηδικός λαός είναι πολύς, έτσι για μένα έχει περισσότερη σημασία.

Από όλα τα παραπάνω εντύπωση μας κάνει η δήλωση του Mohombi καθώς από το κοινό έλαβε μόλις 6 πόντους ενώ από τις επιτροπές 20.

Συμφωνείτε με το ότι οι επιτροπές δεν πρέπει να αποτελούν μέρος ενός φεστιβάλ ή πιστεύετε ότι επειδή κρίνουν επαγγελματικά το αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.