Πως ψήφισαν οι Σκανδιναβοί στα Eurovision preview shows! Τι βαθμό έβαλαν στο «This Is Love»

Πλησιάζουμε στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και οι εκπομπές παρουσίασης των συμμετοχών ανά την Ευρώπη έχουν ξεκινήσει για τα καλά. Το ενδιαφέρον σε αυτά τα preview shows συγκεντρώνεται στις Σκανδιναβικές χώρες, όπου διάφοροι «ειδικοί» από το χώρο της μουσικής κρίνουν τις συμμετοχές και τις βαθμολογούν. Ας δούμε λοιπόν πως βαθμολόγησαν σε Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία τις συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού και κυρίως πως έκριναν τη δική μας συμμετοχή.

Νορβηγία

Στο πρώτο επεισόδιο της ειδικής εκπομπής παρουσίασης των συμμετοχών στη δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας Adresse Kiev, βαθμολόγησαν κάποιες από τις συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού αλλά και τη Γαλλία. Άγνωστο τα κριτήρια της επιλογής αυτών των χωρών, αν κάποιος γνωρίζει ας μας ενημερώσει στα σχόλια. Η χώρα μας τα πήγε περίφημα σε αυτή τη βαθμολογία, καθώς όπως θα δείτε η ελληνική συμμετοχή είναι τρίτη με 64 βαθμούς. Στις δύο πρώτες θέσεις η Σουηδία με 77 και στη δεύτερη θέση μία έκπληξη, αφού συναντάμε τη Μολδαβία με 72 βαθμούς.

Φινλανδία

Δύο επεισόδια προβλήθηκαν του  De Eurovisa – Euroviisaat, που είναι η αντίστοιχη εκπομπή παρουσίασης των συμμετοχών στη Φινλανδία. Τέσσερις κριτές βαθμολόγησαν τα τραγούδια και των δύο ημιτελικών. Στον πρώτο ημιτελικό, το expert panel έβγαλε νικητή την Πορτογαλία, ενώ τη χώρα μας την κατέταξαν εκτός τελικού, αφού βγήκε ενδέκατη. Στο δεύτερο ημιτελικό νικητής προφανώς ήταν η Φινλανδία..Αλλά ας δούμε τα αποτελέσματα αναλυτικά.

Ισλανδία

Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει και στην Ισλανδία. Τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού έκριναν στο Alla leið και νικητής η Svala της Ισλανδίας.. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα για τη χώρα μας αφού το This Is Love προκρίνεται στον τελικό σύμφωνα με τους τέσσερις κριτές έστω και ως δέκατη. Η Κύπρος είναι λίγο πιο πάνω από εμάς στην όγδοη θέση.

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *