Philip Kirkorov: “Θα είμαστε στη Λισαβόνα του χρόνου, ήδη αναζητούμε τον εκπρόσωπό μας”

Τα πράγματα περιπλέκονται στη Ρωσία όσο αφορά τον εκπρόσωπο τους για την επόμενη χρονιά στο διαγωνισμό. Ενώ η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας Channel 1 έχει ήδη ανακοινώσει πως στη Eurovision 2018 τη χώρα τους θα την εκπροσωπήσει η Yulia Samoylova, που φέτος με τα όσα συνέβησαν δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της και να τραγουδήσει στη σκηνή της Eurovision, η δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου Philip Kirkorov, που είναι manager πολλών καλλιτεχνών σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μπερδεύει τα πράγματα! Ο Kirkorov αφού επιβεβαιώνει την παρουσία της Ρωσίας στην Πορτογαλία την επόμενη χρονιά, λέει πως ήδη αναζητούν εκπρόσωπο, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τη Samoylova.

Την επίμαχη δήλωση ο Kirkorov την έκανε κατά τη διάρκεια των χθεσινών βραβείων MUZ TV Music Awards. Για να αντιληφθούμε όμως καλύτερα το τι μπορεί να σημαίνει η δήλωση του πιο ισχυρού ανθρώπου στα καλλιτεχνικά πράγματα της Ρωσίας, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι στη Ρωσία λειτουργούν δύο διαφορετικοί δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη Eurovision εναλλάξ. Τις μονές χρονιές υπεύθυνο είναι το Channel 1 και τις ζυγές το RTR.

Είναι γνωστό ότι ο Philip Kirkorov έχει σχέσεις συνεργασίες με το RTR, εξού και ότι ο Dima Bilan, ο Sergey Lazarev και όλες οι συμμετοχές της Ρωσίας που ήταν τραγούδια του Δημήτρη Κοντόπουλου, ήταν σε ζυγές χρονιές. Αντίθετα στις μονές χρονιές που επιλέγει το Channel 1, συνήθως συμβουλεύεται μία άλλη μεγάλη κυρία της ρωσικής μουσικής σκηνής, η οποία επίσης εκπροσώπησε τη Ρωσία στο διαγωνισμό στα 90ς όπως ο Philip Kirkorov, την Alla Pugacheva.

Κοινό μυστικό είναι λοιπόν πως ουσιαστικά υπάρχουν δύο παράλληλες ομάδες καλλιτεχνών στη Ρωσία και το σύστημα της εναλλάξ επιλογής από τους δύο δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας ουσιαστικά τους βολεύει όλους. Ως εδώ θα ήταν όλα καλά, αν δεν υπήρχαν τα φετινά γεγονότα με την αποχώρηση της Ρωσίας από το διαγωνισμό στο Κίεβο, αφού οι ουκρανικές αρχές δεν επέτρεπαν την είσοδο στη χώρα στη Yulia Samoylova, που είχε ήδη ανακοινωθεί από το Channel 1 ως η εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Eurovision 2017.

Μετά λοιπόν από αυτήν την αναγκαστική αποχώρηση, το Channel 1 όπως ανακοινώθηκε θα επιλέξει και για το 2018 τον εκπρόσωπο της Ρωσίας, που σύμφωνα με τους ίδιους θα είναι και πάλι η Yulia Samoylova. Μήπως λοιπόν η χθεσινή αυτή δήλωση του Kirkorov σημαίνει ότι γνωρίζει ήδη, έναν πιθανό αποκλεισμό του Channel 1 από το διαγωνισμό ως ποινή, στη συνεδρίαση του Reference Group της Δευτέρας;

Η Ρωσία όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, αντιμετωπίζει και αυτή τον κίνδυνο της τιμωρίας από την EBU, για τη μη παρουσία εκπροσώπου της σε διάφορες σημαντικές συναντήσεις μέσα στη χρονιά που πέρασε, όπως η συνάντηση των αρχηγών αποστολών το Μάρτιο στο Κίεβο κα.

Αν τελικά τιμωρηθεί το Channel 1 και αποκλειστεί από το διαγωνισμό για ένα χρόνο, όπως είναι και πιθανό, τότε τη θέση του θα πάρει το RTR και τότε ίσως τελικά δεν θα δούμε τη Yulia Samolyva να εκπροσωπεί τη Ρωσία ούτε την επόμενη χρονιά! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ούτε τις δηλώσεις των Tolmachevy Sisters πως το 2018 θα τους ενδιέφερε μία ακόμα συμμετοχή στη Eurovision, αλλά ούτε και τις δηλώσεις του Kirkorov αμέσως μετά το τέλος της Eurovision 2016 για τον Sergey Lazarev, ότι θα επιστρέψει σύντομα στο διαγωνισμό για να νικήσει. Οψόμεθα!

Δείτε εν τω μεταξύ το νέο τραγούδι του Dima Bilan και του Sergey Lazarev που παρουσίασαν στα MUZ TV Music Awards:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.