Ουγγαρία 2018: Διαβάστε τους κανόνες του A Dal 2018

H Ουγγαρία έγινε σήμερα το πρωί, η 38η χώρα που επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision Που θα διεξαχθεί στην Λισαβόνα. Μαζί με την επιβεβαίωση την συμμετοχής της στον επερχόμενο διαγωνισμό, το Ουγγρικό κανάλι Duna Channel ανακοίνωσε τους κανόνες συμμετοχής του Α Dal 2018, του διαγωνισμού δηλαδή μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Ουγγαρίας στην Eurovision. Εκτός από τους κανόνες που επιβάλει η EBU για όλους τους συμμετέχοντες στην Eurovision (Ημερομηνία έκδοσης τραγουδιού, Διάρκεια τραγουδιού, ηλικία καλλιτέχνη κα), η Ουγγρική τηλεόραση ανακοίνωσε κάποιους επιπρόσθετους κανόνες για την συμμετοχή στο A Dal.

– Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο από καλλιτέχνες οι οποίοι είτε έχουν κυκλοφορήσει ένα μουσικό album ή ένα κομμάτι στο εθνικό ραδιοφωνικό airplay, είτε έχουν κάποια τηλεοπτική εμφάνιση ή συμβόλαιο με μια δισκογραφική εταιρεία.

– Οι ερμηνευτές θα πρέπει να είναι είτε Ούγγροι πολίτες ή να μιλούν Ουγγρικά. Οι συνθέτες των τραγουδιών μπορούν να είναι ξένοι, αρκεί οι ερμηνευτές να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

– Οι στίχοι των τραγουδιών μπορούν να είναι γραμμένοι είτε στα Αγγλικά, είτε στα Ουγγρικά, είτε σε οποιαδήποτε μειονοτική γλώσσα της Ουγγαρίας. Οι υπεύθυνοι της Ουγγρικής τηλεόρασης παρ’όλα αυτά μπορούν να επιλέξουν σε ποια γλώσσα θα ερμηνευτεί το νικητήριο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision.

– To Α Dal είναι διαγωνισμός τραγουδιών και όχι ερμηνευτών, οπότε η Ουγγρική τηλεόραση διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον ερμηνευτή του νικητήριου τραγουδιού που θα ταξιδέψει στην Λισαβόνα. Όσα τραγούδια σταλούν σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα πλην της Ουγγρικής, θα πρέπει να συνοδεύονται από μια μετάφραση των στίχων στα Ουγγρικά.

– Δεν γίνονται δεκτοί καλλιτέχνες οι οποίοι είναι υποψήφιοι και για άλλη χώρα την ίδια χρονιά.

– Δεν επιτρέπονται στίχοι οι οποίοι είναι ασεβείς προς το A Dal, την Eurovision, την EBU και την Ουγγρική τηλεόραση. Απαγορεύονται στίχοι, χειρονομίες ή οπτικά εφέ με πολιτικό περιεχόμενο καθώς και προσβλητικό λεξιλόγιο.

– Καλλιτέχνες οι οποίοι διώκονται ποινικά ή έχουν προκλητική συμπεριφορά μπορεί να αποκλειστούν σε οποιαδήποτε φάση μέχρι και τους ημιτελικούς τις Eurovision.

– Οι καλλιτέχνες οι οποίοι θα προκριθούν στα live shows οφείλουν να είναι διαθέσιμοι, χωρίς να λάβουν κάποια αμοιβή, για πρόβες, auditions, συνεντεύξεις, live εμφανίσεις για την Ουγγρική τηλεόραση.

– Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες οφείλουν να καταθέσουν και μια ακουστική έκδοση του τραγουδιού τους, και να λάβουν μέρος στο acoustic song contest που θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Εκτός του βραβείου του νικητή του A Dal, που θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στην Eurovision, θα δοθούν από μια ειδική επιτροπή το βραβείο καλύτερων στίχων του A Dal 2018, καθώς και το βραβείο καλύτερου νέου ταλέντου του A Dal 2018. O νικητής του A Dal θα επιλεγεί από ένα μεικτό σύστημα κοινού και επιτροπής.

Η Ουγγαρία έφερε το καλύτερο της αποτέλεσμα στον διαγωνισμό της Eurovision στην πρώτη της συμμετοχή το 1994, με την Friderika και το Kinek mondjam el vétkeimet όπου κατέλαβε την 4η θέση, ενώ φέτος στο Κίεβο έφτασε ως την 8η θέση με τον Joci Pápai και το Origo. Θα καταφέρει άραγε η Ουγγαρία να πάρει το πρώτο της βραβείο το 2018;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.