Μολδαβία: Οι κανόνες και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του O melodie pentru Europa 2018

Η δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας TRM, ανακοίνωσε σήμερα τους κανόνες και τις ημερομηνίες που θα διεξαχθεί η εθνική επιλογή εκπροσώπου της χώρας για την Eurovision 2018, O melodie pentru Europa.

Από σήμερα λοιπόν και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στις 16:00 CET, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τον εθνικός τελικό, ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες:

  • Το τραγούδι δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε διάρκεια τα 3 λεπτά.
  • Οι αλλοδαποί καλλιτέχνες μπορούν να λάβουν μέρος εφόσον η συμμετοχή τους επί σκηνής δεν υπερβαίνει το 50%.
  • Το τραγούδι με το οποίο επιθυμούν να συμμετάσχουν στο O melodie pentru Europa 2018 οι υποψήφιοι, δεν επιτρέπεται να έχει πάρει μέρος στο παρελθόν σε προεπιλογή άλλης χώρας.

Έπειτα από την λήξη της διορίας, μια κριτική επιτροπή ειδικών θα ξεχωρίσει τα 35 τραγούδια που θα περάσουν στην φάση των ζωντανών ακροάσεων. Εκεί θα επιλεγούν τα 16 που θα λάβουν μέρος στο ημιτελικό του O melodie pentru Europa που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου. Από τον ημιτελικό θα προκριθούν 10 τραγούδια για να διαγωνισθούν στον τελικό της χώρας που θα διεξαχθεί 2 μέρες αργότερα, στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα και των δύο shows θα προκύψουν από την ψήφο του κοινού αλλά και της κριτικής επιτροπής (50-50), που θα αποτελείται από 5-11 μέλη τα οποία δεν επιτρέπεται να έχουν καμία σχέση με τους υποψηφίους. Όπως και πέρυσι, οι θεατές θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο μια φορά για κάθε τραγούδι ανά τηλεφωνικό αριθμό, προκειμένου να αποφευχθεί η διαφθορά ψηφοφορίας, παρόλο που θα τους επιτραπεί να ψηφίσουν όσα τραγούδια επιθυμούν .

Φέτος την Μολδαβία εκπροσώπησαν οι Sunstroke Project με το τραγούδι Hey Mamma, όπου έφεραν την χώρα τους στην 3η θέση της τελικής κατάταξης με 374 βαθμούς, την καλύτερη θέση που έχει καταλάβει μέχρι σήμερα η Μολδαβία στον διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.