Μήνυμα στήριξης από τους Έλληνες του Καναδά για τους Χοροσταλίτες

Το σημαντικότερο και πολυπληθέστερο ομογενειακό σωματείο του Καναδά Klironomia Hellenic Folklore Canada, μέσω της σελίδας του στο Facebook, δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα στήριξης, της υποψηφιότητας των Χοροσταλιτών, στον ελληνικό τελικό ανάδειξης της συμμετοχής μας στη Eurovision 2018.

Το μήνυμα τους πέρα από τη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω αναφέρει:

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, οι Χοροσταλίτες συμμετέχουν με ένα αγνό παραδοσιακό τραγούδι, γεμάτο από Ελλάδα, με τον τίτλο «Από την Θράκη έως την Κρήτη». Από το Βορρά μέχρι το Νότο, ενώνουν την Ελλάδα σε ένα τραγούδι, όλοι οι Έλληνες όπου και αν βρίσκονται σε έναν κύκλο, όλη η πατρίδα μας σε ένα χορό, ένα διονυσιακό φεστιβάλ το οποίο θα παρακινήσει όλη την Ευρώπη. Η συμμετοχή των Χοροσταλιτών στο διαγωνισμό θα σημάνει τη δύναμη της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, τη δυνατότητα της να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο. Οι Χοροσταλίτες θέλουν να μεταφέρουν την πλούσια ελληνική μουσική, στη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά μέσα στα 3 λεπτά που θα έχουν πάνω στη σκηνή. Μαζί με το θεό Απόλλωνα στα μουσικά τους όργανα και την Τερψιχόρη  στα σώματα τους, θέλουν να χοροσταλίσουν (χορέψουν) την Ευρώπη στο μεγάλο χορευτικό κύκλο ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Παρά το γεγονός ότι στεναχωριούνται πως δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν τους Χοροσταλίτες στον ελληνικό τελικό, θα παρακινήσουν με όποιον τρόπο μπορούν τους Έλληνες της Ευρώπης και της Αυστραλίας, να τους ψηφίσουν το Μάιο στη Λισαβόνα, εφόσον βέβαια είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διαγωνισμό.

10 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *