Μαυροβούνιο: Μέσω εθνικού τελικού η επιλογή εκπροσώπου για την Eurovision 2018

Το Μαυροβούνιο είναι μια χώρα που τα τελευταία χρόνια επιλέγει τον εκπρόσωπό της για την Eurovision εσωτερικά. Για το 2018, έπειτα από αρκετά έτη αναθέσεων, αποφάσισε να κάνει αυτή την επιλογή μέσω του εθνικού τελικού Montevizija, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και συνθέτες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις συμμετοχές τους στην δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου RTCG, από τη 1 Νοεμβρίου. Αφού συγκεντρωθούν οι συμμετοχές, μια ειδική επιτροπή αποτελούμενη από 5 μέλη θα τις περιορίσει σε 5, αυτές που θα λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό. Την τελική απόφαση όμως θα την πάρει το κοινό της χώρας, αφού με την ψήφο του θα αναδείξει τον νικητή που θα ταξιδέψει στη Λισαβόνα.

Στα 9 χρόνια που συμμετέχει το Μαυροβούνιο στην Eurovision, έχει χρησιμοποιήσει τον εθνικό τελικό σαν μέθοδο επιλογής εκπροσώπου μόνο 2 φορές. Το 2007, την πρώτη χρονιά της χώρας ως ανεξάρτητο κράτος στον διαγωνισμό, διαγωνίσθηκαν 10 τραγούδια με νικητήριο το  Ajde Kroci του Stevan Faddy που όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Η δεύτερη, και τελευταία φορά, που πραγματοποιήθηκε εθνικός τελικός ήταν την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2008, όπου διαγωνίσθηκαν 6 καλλιτέχνες, με νικητή τον Stefan Filipović. Και τις δύο αυτές φορές, την απόφαση πήρε αποκλειστικά το κοινό.

πηγή: esctoday

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.