Μαυροβούνιο: Με 5 τραγούδια το Montevizija 2019 και 100% televoting

To Μαυροβούνιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα επιλέξει τραγούδι για την Eurovision 2019 μέσω του εθνικού του τελικού, Montevizija 2019. Σύμφωνα με την επικεφαλής της Eurovision για την τηλεόραση του Μαυροβουνίου (RTCG), Natasa Baranin στην εφημερίδα Pobjeda, μια επιτροπή ειδικών θα επιλέξει τα 5 καλύτερα τραγούδια από αυτά που έχουν υποβληθεί στην RTCG για να διαγωνιστούν στην Montevizija και ο νικητής θα επιλεγεί αποκλειστικά μέσω της ψήφου του κοινού.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι οι χώρες της περιοχής της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι γνωστές στον διαγωνισμό από τις περίφημες “Βαλκανικές μπαλάντες” και πως αυτό το είδος είναι το πλέον επιτυχημένο για τις χώρες αυτής της περιοχής. Δήλωσε επίσης ότι:

Αλλά ένα καλό τραγούδι είναι ένα καλό τραγούδι και βρίσκει το δρόμο του εάν είναι καλά ερμηνευμένο και όχι μόνο επειδή έχουν επενδυθεί πολλά σε αυτό ή έχει γειτονικές συμμαχίες ή μια ισχυρή διασπορά. Σε κάθε νικητή υπήρχε κάποια λεπτομέρεια, στο στυλ ή την ερμηνεία του, που τραβούσε την προσοχή σε σύγκριση με τους άλλους διαγωνισόμενους, οπότε ο κανόνας και η συνταγή για μια καλή θέση δεν υπάρχει σε κανένα μέρος της ηπείρου.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τον φετινό εκπρόσωπο του Μαυροβουνίου Vanja Radovanovic και το ακατάλληλο αστείο που έκανε σχετικά με τα παιδιά με αναπηρία δήλωσε:

Προσπαθούμε να τα κρατήσουμε όλα υπό έλεγχο, είναι οι καλλιτέχνες όμως που εμφανίζονται επάνω στην σκηνή και μπροστά στην κάμερα. Εξαρτάται από αυτούς αν θα μας ακούσουν εκείνη την στιγμή ή όχι. Τα συμβόλαια δεν βοηθούν πολύ, το κάνουν όμως οι ικανότητες, η εμπειρία και η συγκέντρωση. Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον ακριβώς πως θα μιλήσει ή να προβλέψεις τι θα συμβεί εκεί.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η EBU δεν εξέδωσε κάποια προειδοποίηση ή ποινή στην αποστολή του Μαυροβουνίου γι’αυτό το θέμα.

Ο πρώην επικεφαλής της εθνικής αποστολής της χώρας στη Eurovision Ivan Maksimovic σημείωσε ότι:

Ο διαγωνισμός απαιτεί προσέγγιση κοινής λογικής και την επιθυμία (ο καλλιτέχνης) να αναδείξει τον εαυτό του και την χώρα του στο ευρύ κοινό.

Πάντα στέλνουμε, λίγο ως πολύ, διάσημους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από τους οποίους περιμένουμε να είναι ώριμοι ως το τέλος.

Υπογράμμισε επίσης την σημασία της καλής επικοινωνίας με τον τύπο και το καλό επίπεδο της αγγλικής γλώσσας του συμμετέχοντα.

Φυσικά, εμείς ως ομάδα, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε ώστε να εκφραστεί πλήρως η ιδέα του τραγουδιού και να την παρουσιάσουμε στα media και στο κοινό. Το πιο σημαντικό πάντα είναι να έχουμε ένα καλό τραγούδι.

Το Μαυροβούνιο συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2007 ως ανεξάρτητο κράτος, ενώ παλαιότερα συμμετείχε ως μέρος της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας-Μαυροβούνιο. Ως ανεξάρτητο κράτος το καλύτερο του αποτέλεσμα είναι η 13η θέση το 2015 με τον Knez και το τραγούδι adio. Στην Eurovision 2018 συμμετείχε με τον Vanja Radovanovic και το τραγούδι Inje με το οποίο δεν κατέφερε να προκριθεί στον τελικό καθώς κατατάχθηκε 16ο στον δεύτερο ημιτελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.