Μάλτα 2018: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ για τον εθνικό τελικό

Η Μάλτα είναι μια χώρα που αγαπά πολύ το διαγωνισμό και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησε τις προετοιμασίες της για τη Λισαβόνα από πολύ νωρίς. Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Μάλτας PBS ανακοίνωσε τους φιναλίστ του εθνικού τελικού. Όπως και φέτος την τελική απόφαση θα τη λάβει μόνο το τηλεοπτικό κοινό, παρά τις γκρίνιες που υπήρξαν για τον αποκλεισμό της Claudia Faniello και την επιθυμία πολλών να επανέλθει η κριτική επιτροπή στον εθνικό τελικό της χώρας.

Όλα άρχισαν πριν από έναν μήνα όταν το PBS (Public Broadcasting Service) δημοσιοποίησε μία λίστα 30 τραγουδιών από τα οποία σήμερα τα 16 ανακοινώθηκαν πως προκρίθηκαν στην τελική φάση. Η λίστα λοιπόν με τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που πέρασαν στον εθνικό τελικό της Μάλτας είναι:

1                Dai Laga                   Aidan

2                We Can Run              Avenue Sky

3                Heart Of Gold            Brooke Borg

4                Taboo                       Christabelle Borg

5                One Step At A Time   Danica Muscat

6                Turn It Up                 Deborah C

7                Back to Life               Eleanor Cassar

8                Supernovas               Jasmine Abela

9                Love Renegade          Lawrence Gray

10              Call 2morrow             Matthew Anthony

11              Breaking Point            Mikhail Attard and Cherylis Camilleri

12              Rocket                       Miriana Conte

13              Evolution                    Petra

14              Beyond Blue Horizons  Rhiannon Micallef

15              Song For Dad              Richard & Joe Micallef

16              First Time                    Tiziana Calleja

Αξίζει να σημειωθεί πως η Brooke Borg και η Christabelle Borg έχουν ξαναπροσπαθήσει να εκπροσωπήσουν την Μάλτα φθάνοντας μάλιστα πολύ κοντά, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν.

Η Brooke κέρδισε την δεύτερη θέση στον εθνικό τελικό της Μάλτας το 2016 με το τραγούδι Golden που είχε τραβήξει τα βλέμματα με την επιβλητική εμφάνιση της. Φέτος θα διαγωνιστεί με το τραγούδι Heart Of Gold.

Η Christabelle από την άλλη επιχείρησε να εκπροσωπήσει την Μάλτα δύο φορές το 2015 και το 2016 με τα τραγούδια Rush και Kindom αντίστοιχα αλλά το κοινό δεν την στήριξε. Θα τα καταφέρει φέτος με το Taboo;

Επίσης ο Richard Micallef εκπροσώπησε την Μάλτα το 2014 με το τραγούδι Firelight και κατέκτησε την 23η θέση στον τελικό. Φέτος συμμετέχει με το τραγούδι Song For Dad.

Στο παρελθόν όμως μας έχουν απασχολήσει και οι Deborah C  ,Danica Muscat  και Lawrence Gray οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στις διαδικασίες της Μάλτας για την επιλογή της συμμετοχής της για τη Eurovision.

Να επισημάνουμε πως ο εθνικός τελικός πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Mediterranean Conference Center ή στο Malta Fairs & Convention Centre.

Οι ιθύνοντες του  PBS δηλώνουν πως στοχεύουν στο να βελτιώσουν την απόδοση της Μάλτας στην Λισαβόνα το 2018 καθώς φέτος η χώρα τους δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού.

Ας θυμηθούμε όμως το Breathlessly από την Claudia Faniello, την φετινή συμμετοχή της Μάλτας στον διαγωνισμό.

Τι λέτε; Θα καταφέρει η Μάλτα να μας εντυπωσιάσει στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *