Live: Junior Eurovision 2016 (ανανεώνεται)

Από τη σκηνή του Mediterranean Conference Center στην πρωτεύουσα της Μάλτας Βαλέτα, θα παρακολουθήσουμε σε λίγα λεπτά τον 14ο διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision. Για δεύτερη φορά σε 3 χρόνια η Μάλτα διοργανώνει τον διαγωνισμό. Φέτος 17 χώρες θα διαγωνιστούν για την πρωτιά, σε ένα νέο βαθμολογικό σύστημα που θα δούμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη. Μείνετε μαζί μας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε τη σελίδα, κάθε λίγα λεπτά για να παρακολουθείτε τη live μετάδοση μας. Περιμένουμε τα σχόλια σας πάντα, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε μαζί μας.

Ο διαγωνισμός δεν μεταδίδεται στην Ελλάδα, αλλά ούτε στο ΡΙΚSAT. Ο μόνος τρόπος για να το δείτε, είναι μέσω του επίσημου καναλιού της Junior Eurovision στο ΥοuTube. Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 17.00:

Ο διαγωνισμός όπως ήδη έχει λεχθεί πραγματοποιείται στο Mediterranean Conference Center στη Μάλτα. Είναι ο μικρότερος που έχει γίνει ποτέ, αφού μόλις 1000 θεατές παρευρίσκονται εντός της αίθουσας. Παρ’ όλα αυτά οι Μαλτέζοι διοργανωτές φαίνεται πως έκαναν καλή δουλειά και μία εντυπωσιακή σκηνή.

jury-final-junior-eurovision-2016-600x399

Embrace το φετινό logo του διαγωνισμού, που σημαίνει εναγκαλισμός. Με εικόνες λοιπόν από τη Μάλτα και όχι μόνο και με εναγκαλισμούς ξεκινά το εισαγωγικό φιλμάκι. Η Destiny περσινή νικήτρια του διαγωνισμού εμφανίζεται στο βίντεο με το τραγούδι που την έφερε στην πρώτη θέση, Not My Soul και μας καλωσορίζει στη χώρα της.

Είμαστε πλέον μέσα στο MCC και αμέσως ξεκινά η παρέλαση των χωρών. Η Μάλτα και η Ιταλία παίρνει το μεγαλύτερο χειροκρότημα όπως αναμένονταν. Ανάμεσα στις κυπριακές σημαίες και η ελληνική!!

Οι παρουσιαστές μας είναι πλέον στη σκηνή.  Οι Valerie Vella και Ben Camille γνωστοί τηλεοπτικοί αστέρες στη χώρα τους θα μας κρατήσουν συντροφιά τις επόμενες 2μιση ώρες. Στην συνέχεια οι παρουσιαστές μας παρουσιάζουν το expert panel του φετινού διαγωνισμού. Ο Mads Grimstad από την Universal Music, ο Christer Bjorkman HoD της Σουηδίας και οι Jedward διάσημο ποπ duet από την Ιρλανδία θα βαθμολογήσουν ξεχωριστά τις 17 συμμετοχές.

Ξεκινάμε με τα 17 υποψηφια τραγούδια:

Ιρλανδία

Η Zena από την Ιρλανδία τραγουδά στα ιρλανδικά. Μία όμορφη μπαλάντα, που ερμηνεύεται όμορφα. Λίγο άχρωμο μετά το πολύ ζωντανό ξεκίνημα. Ένα τραγούδι που θα βρεθεί στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα νομίζω.

ireland

Αρμενία

Τα κορίτσια από την Αρμενία ξεσηκώνουν το κοινό, με τη δυναμική τους συμμετοχή. Η Αρμενία, μαζί με τη Λευκορωσία και τη Γεωργία είναι ίσως οι πετυχημένες χώρες στο διαγωνισμό.Ένα τραγούδι που θα πάει πολύ καλά ειδικά στις kids juries.

armenia

Αλβανία

Η Klesta από την Αλβανία ερμηνεύει ένα τραγούδι που πολλοί θεωρούν ότι είναι ίσως το μαύρο άλογο του διαγωνισμού. Όμορφα φωνητικά σε ένα γλυκό κομμάτι, που θα μπορούσε να ήταν και στην κανονική Eurovision.

albania

Ρωσία

Ίσως το μεγαλύτερο φαβορί του διαγωνισμού. Μοντέρνο, σύγχρονο αλλά και παιδικό μαζί το Water Of Life φαντάζει ως η ιδανική junior συμμετοχή. Θα προσπαθήσει η EBU να εξιλεωθεί και να δώσει τη νίκη στη Ρωσία, μετά τα όσα συνέβησαν στη Στοκχόλμη. Εμείς πάντως το θεωρούμε πολύ πιθανό.

russia

Μάλτα

Η διοργανώτρια Μάλτα απέδειξε ότι ξέρει να επιλέγει πολύ δυνατές φωνές στο διαγωνισμό αυτό. Έτσι και φέτος στέλνει ίσως την καλύτερη φωνή. Είναι όμως αρκετό για να της δώσει ακόμα μία νίκη; Προσωπικά νομίζω όχι.

malta

Βουλγαρία

Η Βουλγαρία επιμένει στη συνταγή του 2014 που της έδωσε τη 2η θέση (1η στο televoting). Ίσως είναι το κομμάτι που παρουσιάζεται τόσο όμορφο τηλεοπτικά. Ένα τραγούδι που θα πάει πολύ καλά, με ένα κορίτσι που έχει πραγματικά άστρο.

bulgaria

Π.Γ.Δ.Μ.

Τα Σκόπια ίσως στέλνουν την καλύτερη συμμετοχή τους μέχρι στιγμής στο διαγωνισμό. Όμορφος pop ήχος που επαναλαμβάνεται κάποιες φορές.  Το πρόβλημα αυτού του τραγουδιού είναι ότι του λείπει η παιδικότητα, εντούτοις ίσως βρεθεί στην αριστερή πλευρά του πίνακα.

fyrom

Πολωνία

Ένα ακόμα φαβορί για τη νίκη. Μία πολυ δυνατή μπαλάντα που πιθανότατα θα λατρέψουν οι professional juries. Κλασσάτη εμφάνιση και αψεγάδιαστη φωνή για την Πολωνία που επιστρέφει μετά από πάρα πολλά χρόνια στο διαγωνισμό με αξιώσεις…

polland

Λευκορωσία

Ένα τραγούδι που σε κερδίζει περισσότερο από την ενέργεια και την σκηνική του εμφάνιση, παρά από το ίδιο το τραγούδι. Η Λευκορωσία έχει καταφέρει να πηγαίνει καλά στη JESC και πιθανότατα βοηθούμενη από τις kids juries να το καταφέρει και σήμερα.

belarus

Στα μισά του διαγωνισμού έχουμε την πρώτη μας guest. Η Poli Genova που έφερε στην 4η θέση τη Βουλγαρία στη Στοκχόλμη, αλλά και παρουσίασε την Junior πέρσι στη Σόφια στη σκηνή του MCC, ερμηνεύει το If Love Was A Crime.

Ουκρανία

Η Sofia ήρθε στη Μάλτα με έξοδα των γονιών της και δωρεές αφού το NTU δεν μπορούσε να τη χρηματοδοτήσει. Το πιο νοσταλγικό και δραματικό τραγούδι της βραδιάς από την Ουκρανία, που το ερμηνεύει όμορφα. Το θέμα είναι πόσο ένα τέτοιο τραγούδι μπορεί να σταθεί σε ένα παιδικό διαγωνισμό.

ukraine

Ιταλία

Μία μπαλάντα βγαλμένη από το Sanremo στη Eurovision Junior για την Ιταλία. Η Ιταλία που δεν φαινεται επίσης να μπορεί να ξεφύγει από τη συνταγή που την έφερε στην 1η θέση το 2014. Τα γραφικά στο τέλος είναι υπέροχα, γράφοντας μαμά σε διάφορες γλώσσες. Bravissimo!

italy

Σερβία

Ίσως η πιο άνετη στη σκηνή η Dunja από τη Σερβία, σε ένα όμως κάπως παλιομοδίτικο τραγούδι. Φωνητικά δεν είναι άσχημο, δυστυχώς όμως δεν μπορώ να το φανταστώ να τερματίζει ψηλά σήμερα. Βέβαια ο θεός είναι μεγάλος…

serbia

Ισραήλ

Το μοναδικό ντουέτο της βραδιάς. Μία όμορφη μπαλάντα, που όμως δυστυχώς η ανδρική φωνή υπερκαλύπτει τη φωνή του κοριτσιού. Αν το υποστηρίξουν οι επιτροπές των ενηλίκων τότε ίσως το Ισραήλ πάει καλά. Φωνητικά πάντως ήταν ασταθές.

israel

Αυστραλία

Άλλη μία δυναμική μπαλάντα για την Αυστραλία. Η Alexa έχει μία υπέροχη φωνή. Ένα τραγούδι που όπως το περσινό της Αυστραλίας είναι περισσότερο για την κανονική Eurovision. Το πρόβλημα της συμμετοχής ίσως είναι η φτωχή σκηνική του εμφάνιση.

australia

Ολλανδία

Η Ολλανδία στέλνει ένα γυναικείο συγκρότημα, ίσως για να κάνει πρόβα εν όψει και της κανονικής Eurovision. Αυτό το κομμάτι είναι χαρούμενο, πολύχρωμο και σίγουρα μας κάνει να νοιώθουμε πως είμαστε στη Junior Eurovision. Όμορφες παρουσίες από τις μικρές Ολλανδές. Μεγάλο ερωτηματικό η τύχη του στο βαθμολογικό πίνακα.

netharlands

Κύπρος

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης πραγματικά ξεσήκωσε το MCC με την δυναμική του χορογραφία. Ίσως η πιο επαγγελματική σκηνική εμφάνιση της βραδιάς. Ένα τραγούδι που ξεχωρίζει και που έχει τα φόντα να πάει πραγματικά καλά. Εμείς το ευχόμαστε από καρδιάς! Καλή επιτυχία Κύπρος!

cyprus

Γεωργία

Και μετά το πιο dance κομμάτι, πάμε σε κάτι ρετρό. Για άλλος βαρετούς, για άλλους αριστούργημα είναι η τελευταία συμμετοχή και ένα τραγούδι που θα πάει καλά. Εξάλλου η Γεωργία βρίσκει τον τρόπο να τα καταφέρνει στη Junior. Παίρνει μεγάλο χειροκρότημα…

georgia

Περνάμε στο expert panel που λένε τις πρώτες τους κρίσεις για το performance των συμμετεχόντων. Όλοι λένε πως τα πάντα ήταν εκπληκτικά και πως χάρηκαν με τα νέα ταλέντα που είχαν την ευκαιρία να δούνε.

Η Destiny περσινή νικήτρια παίρνει τη θέση της στη σκηνή και ερμηνεύει ένα καινούριο τραγούδι της. Πριν δούμε τα αποτελέσματα οι Jedward μας υπενθυμίζουν πόσο καλοί showmen είναι. Με διαφορά ότι καλύτερο έστειλε η Ιρλανδία στο διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια.

Βαθμολογία

Professional Juries: Πρώτα βλέπουμε το 50% της ψηφοφορίας της κάθε χώρας. Με τον κλασσικό γιουροβιζιονικό τρόπο μία-μία οι συμμετέχουσες χώρες παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των επιτροπών τους (επιτροπές ενηλίκων).

screenshot-393

Expert Juries: Οι 3 ειδικοί από το χώρο της μουσικής διαμορφωσαν ως εξής τα απολέσματα:

screenshot-752

Kids Juries: Η ψήφος των παιδικών διαμόρφωσαν τα τελικά αποτελέσματα ως εξής.

screenshot-753

Νικήτρια η Γεωργία!!!!

Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *