Κύπρος: Ανακοινώνει τις λεπτομέρειες του εθνικού τελικού για τη Eurovision 2018 μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει αποκλειστικά από το INFEGREECE για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον τρόπο που θα επιλέξει το ΡΙΚ τη συμμετοχή του για τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η ώρα των ανακοινώσεων ήρθε και μέσα στην επόμενη εβδομάδα εφόσον δεν υπάρξει κάποια τελευταία έκτακτη αλλαγή θα βγει η ανακοίνωση για τη διαδικασία που θα διοργανώσει η κυπριακή δημόσια τηλεόραση μέσω της οποίας και θα αναδειχθεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη μεγαλόνησο, στην 35η εμφάνιση της στη Eurovision. 

Ο συνθέτης της κυπριακής συμμετοχής έχει ήδη επιλεγεί και το όνομα του είναι εγγύηση στη μουσική βιομηχανία. Φέτος το ΡΙΚ θα ανοίξει τις πόρτες του και θα καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο ερμηνευτή να δηλώσει συμμετοχή και να διεκδικήσει το εισιτήριο για την Λισαβόνα. Μέσω βίντεο όπου θα δείχνουν τις φωνητικές τους ικανότητες θα γίνεται η κατάθεση των συμμετοχών. Από τις συμμετοχές που θα κατατεθούν μία επιτροπή του ΡΙΚ θα επιλέξει αυτούς που θα καλέσει σε ζωντανή audition. Μετά και από ένα δεύτερο ξεκαθάρισμα θα προκύψουν οι φιναλίστ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στον ζωντανό τελικό που θα διεξαχθεί κάπου μέσα στον Ιανουάριο. Κοινό και κριτική επιτροπή θα επιλέξουν τον τελικό νικητή σε αναλογία 50-50.

Μέλη στην κριτική επιτροπή θα είναι ο επικεφαλής της Σουηδίας στο διαγωνισμό Christer Bjorkman, ο Χάρης Σάββας που θα είναι και φέτος σκηνοθέτης της κυπριακής συμμετοχής μετά την ομολογουμένως πετυχημένη φετινή του παρουσία, αλλά φυσικά και ο συνθέτης του τραγουδιού.

Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων από το ΡΙΚ που ξεκινά και φέτος με όρεξη, αλλά και φιλοδοξίες να βρεθεί όχι απλά για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο μεγάλο τελικό της Eurovision, αλλά και ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Εμείς τους το ευχόμαστε! Η δουλειά εξάλλου πάντα φαίνεται και με υπομονή θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *