Jon Ola Sand: “Δεν θα υπάρξουν πολιτικά ζητήματα στο Ισραήλ-Το μόνο θέμα είναι τα καταλύματα”

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Executive Producer κι ο άνθρωπος κλειδί του διαγωνισμού της Eurovision Jon Ola Sand στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. Ανάμεσα στα ερωτήματα που διατυπώθηκαν ήταν αυτά σε σχέση με τον ρόλο της πολιτικής στην φετινή διοργάνωση, τις απειλές για μποϊκοτάζ, την έλλειψη καταλυμάτων προς το παρόν κ.ά. Εμείς θα σταθούμε στα σημεία-κλειδιά αυτής της κατατοπιστικής συνέντευξης.

Σε σχέση με την εμπλοκή πολιτικών φορέων σε διάφορα ζητήματα δήλωσε:

Αρχικά υπήρξε πολύς ντόρος καθώς πολλοί φορείς προσπάθησαν να εμπλακούν με την φετινή Eurovision. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που πολιτικοί προβαίνουν σε ανακοινώσεις αλλά μόλις ανακοινώθηκε το Τελ Αβίβ ως η επόμενη πόλη που θα διοργανώσει τον θεσμό, δεν συνέβη τίποτα. Δεν θα αφήσουμε η πολιτική να γίνει μέρος της διοργάνωσης και το Τελ Αβίβ ήταν η καταλληλότερη επιλογή για να αποφευχθεί και το ζήτημα του Σαββάτου. Για να διοργανωθεί ένας τέτοιος θεσμός πρέπει να τηρούνται και κάποια standards.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Benjamin Netanyahu όσο κι η Υπουργός Πολιτισμού Miri Regev προσπάθησαν να πάρουν το θέμα Eurovision στα χέρια τους και μάλιστα η δεύτερη είχε εναντιωθεί στο να μην διοργανωθεί η Eurovision στην Ιερουσαλήμ. Τελικά αναθεώρησε τις δηλώσεις της αφού τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να στερήσουν από το Ισραήλ την επόμενη διοργάνωση.

Ένα άλλο θέμα που αποτέλεσε αγκάθι για τους δύο πολιτικούς ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να υποβάλλουν μία γραπτή δήλωση σχετικά με το ότι θα δεχτούν στο Ισραήλ οποιονδήποτε τουρίστα χωρίς να του απαγορευτεί η είσοδος για πολιτικούς λόγους. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συμφώνησε.

Σχετικά με τις κινήσεις για μποϊκοτάζ από κάποιες χώρες ανέφερε:

Δεν μπορώ να πω στους ανθρώπους στην Ιρλανδία πως να σκεφτούν. Είναι γεγονός ότι η Eurovision θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με την πολιτική. Προς το παρόν δεν βλέπω κάποια ενέργεια για μποϊκοτάζ από τα μέλη μας ούτε μας έχουν αναφέρει κάτι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς.

Τέλος σχετικά με την έλλειψη χώρου διαμονής στην πόλη δήλωσε:

Μπορούμε να εξασφαλίσουμε αρκετά δωμάτια σε ξενοδοχεία για τις αποστολές και το δυναμικό που τις περιβάλλει αλλά το πρόβλημα είναι οι τιμές. Ίσως κάποιες αποστολές να μένουν σε χώρους εκτός του Τελ Αβίβ. Αυτό βέβαια μπορεί να κάνει κακό στην φήμη της πόλης καθώς οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα το αναφέρουν στις απογευματινές τους ειδήσεις αλλά δεν ξέρω αν το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί.

Όσον αφορά το τελευταίο αλλά και την διαμονή των φαν, έχει ήδη προταθεί από φορείς της χώρας να υπάρξουν καταλύματα σε περιοχές εκτός της πόλης. Μάλιστα ένα από τα ενδεχόμενα είναι να υπάρχουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους φαν μετά το τέλος των events στην περιοχή όπου θα διαμένουν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ.

Πώς σας φάνηκαν οι δηλώσεις του Jon Ola Sand για την ερχόμενη Eurovision στο Τελ Αβίβ;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.