Ισραήλ : Η κυβέρνηση δίνει την εγγύηση των 12 εκ. ευρώ που απαιτούνταν από την EBU, μία ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία!

Μία μόλις ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχε θέσει η EBU, στη δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ, ΚΑΝ, δίνει η κυβέρνηση τα επιπλέον 12 εκ. ευρώ που απαιτούνταν προκειμένου να διοργανωθεί ο επόμενος διαγωνισμός στο Ισραήλ. Τα χρήματα αυτά είναι η εγγύηση που ζήτησε η EBU από την ΚΑΝ, προκειμένου αν προκύψει κάτι έκτακτο που θα αναγκάσει τη μεταφορά του διαγωνισμού σε άλλη χώρα να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Αν και αρχικά ο πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, είχε αρνηθεί να προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση στην ΚΑΝ και ζήτησε η εγγύηση αυτή να πληρωθεί από τον υπάρχον προυπολογισμό της, τελικά μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η διοργάνωση από τη χώρα του, τελευταία στιγμή η κυβέρνηση ενέκρινε ένα δάνειο ύψους 12 εκ. ευρώ προς τη δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΚΑΝ είχε προειδοποιήσει με επιστολή της στον ίδιο τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο, ότι δεν επαρκούν οι υπάρχοντες οικονομικοί πόροι που έχει στη διάθεση της, για τη διοργάνωση του διαγωνισμού, τα τρέχοντα έξοδα αλλά και την αποπληρωμή της εγγύησης προς στην EBU και ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση. Η αρχική απάντηση του Βενιαμίν Νετανιάχου ήταν αρνητική, αλλά μπροστά στον κίνδυνο το Ισραήλ να χάσει το δικαίωμα να διοργανώσει την επόμενη Eurovision, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της EBU άλλαξε γνώμη και έδωσε λύση.

Τους επόμενους μήνες θα υπάρξει και σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, με σκοπό την έγκριση όλου του ποσού που θα απαιτηθεί για τις ανάγκες της διοργάνωσης της Eurovision 2019.

Η απαίτηση της EBU για χρηματική εγγύηση από τη διοργανώτρια χώρα, έγινε πρώτη φορά το 2017 με την Ουκρανία και εξαιτίας όλων των προβλημάτων που είχαν προκύψει εκεί με τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες στην πρόοδο των προετοιμασιών. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ζητείται εγγύηση, αφού από την Πορτογαλία δεν απαιτήθηκε κάτι τέτοιο.

Πηγή : Globes.il

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.