Ισραήλ: Ξεκίνησε η κατάθεση των τραγουδιών για την Eurovision

Εδώ και αρκετούς μήνες έχει ξεκινήσει ένας ιδιαίτερος εθνικός διαγωνισμός, το “The Next Star“. Ο νικητής αυτού του show θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ φέτος στην Λισαβόνα. Να σας υπενθυμίσουμε πως το show βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και οι εναπομείναντες υποψήφιοι είναι 8. Σήμερα όμως ξεκίνησε επίσημα η κατάθεση των τραγουδιών για την φετινή Ισραηλινή αποστολή

Η κατάθεση των τραγουδιών ανακοινώθηκε από το IPBC και ξεκίνησε περίπου δύο εβδομάδες πριν τον τελικό του The Next Star. H Association of Composers from Authors and Publishers of Music είναι ένας Ισραηλινός οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν αρκετά μέλη που ανήκουν στους παραπάνω κλάδους. Έτσι έγινε μια ανοιχτή ανακοίνωση σε αυτούς ώστε , αν το επιθυμούν, να καταθέσουν τραγούδια για την φετινή αποστολή. Γνωρίζοντας ήδη πως ο τελικός του The Next Star θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, οι συνθέτες έχουν δύο εβδομάδες καιρό για να δουλέψουν στα τραγούδια τους.

Οι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθηθούν από τους συνθέτες κατά γράμμα είναι οι εξής:

  1. Τα τραγούδια δεν θα πρέπει να έχουν διάρκεια άνω των τριών λεπτών.
  2. Ο κάθε συνθέτης μπορεί να καταθέσει μέχρι δύο τραγούδια.
  3. Τα τραγούδια πρέπει να γραφτούν στα Εβραϊκά, στα αγγλικά ή σε συνδυασμό των δύο γλωσσών.
  4. Τα τραγούδια δεν θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.
  5. Δεν επιτρέπονται τραγούδια που το περιεχόμενο τους θα βλάψει την Eurovision, την EBU, το Ισραήλ ή το IPBC.

Τα τραγούδια θα πρέπει να αποσταλούν στο eurovision@kan.org.il μέχρι τις 10:00 της 19ης Φεβρουαρίου. Τα κατατεθέντα τραγούδια θα αξιολογηθούν από μία επιτροπή πολλών μελών. Την επιτροπή θα αποτελούν οι εκπρόσωποι του IPBC και του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Keshet. Τα μέλη της επιτροπής θα ακούσουν τα τραγούδια αλλά δεν θα γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι συνθέτες τους.

Το Ισραήλ στην περσινή Eurovision

Ο Imri ήταν ο περσινός εκπρόσωπος του Ισραήλ με το τραγούδι “I Fell Alive“. Δυστυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι και ο Imri δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει την Ευρώπη καθώς βρέθηκε στην 23η θέση. Αξίζει όμως να θυμηθούμε την περσινή συμμετοχή του:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.