Ισπανία: Με 9 τραγούδια ο εθνικός τελικός

Οι υπεύθυνοι της Ισπανικής τηλεόρασης TVE ανακοίνωσαν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τον τρόπο που θα επιλεχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στην Eurovision 2018. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι στον εθνικό τελικό της Ισπανίας θα διαγωνίζονταν οι 5 finalists του talent show Operacion Triunfo, και ως εκ τούτου πολλοί υπέθεταν ότι στον τελικό θα διαγωνίζονταν 5 τραγούδια.

Εν τέλει όμως ο αριθμός των διαγωνιζόμενων τραγουδιών θα είναι μεγαλύτερος, καθώς το ισπανικό κοινό θα κριθεί να επιλέξει μεταξύ 9 τραγουδιών. Από τα 9 τραγούδια του εθνικού τελικού, τα 5 θα είναι οι solo συμμετοχές του καθενός εκ των 5 finalists, τα 3 θα είναι ντουέτα αποτελούμενα από 2 finalists, ενώ το ένατο τραγούδι έχει τίτλο Camina και θα ερμηνευτεί και από τους 5 finalists. Το συγκεκριμένο τραγούδι μάλιστα έχει ήδη κυκλοφορήσει και ερμηνεύθηκε από τους 16 αρχικούς συμμετέχοντες του talent show, οι οποίοι μάλιστα το συνέθεσαν με την βοήθεια του Manu Guix

 

Στον τελικό έχουν προκριθεί ήδη οι εξής 4 διαγωνιζόμενοι:

  • Aitana
  • Miriam
  • Amaia
  • Alfred

Ενώ η 5η θέση για την τελικό θα αποδοθεί σε έναν εκ των Anna Guerra και Agoney  μέσω της ψήφου του κοινού στο αποψινό βραδινό show “Gala 12“. Ο χαμένος αυτής της τηλεψηφοφορίας θα συμμετάσχει σε ένα από τα ντουέτα του τελικού.

Τα 9 τραγούδια θα αποκαλυφθούν αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Ο Ισπανικός εθνικός τελικός θα διεξαχθεί την Δευτέρα στις 29 Ιανουαρίου, και θα αποτελείται από 2 γύρους. Στον πρώτο γύρο θα διαγωνιστούν και τα 9 τραγούδια, εκ των οποίων τα 3 πρώτα στην ψήφο του κοινού θα προκριθούν στον 2ο γύρο, όπου και πάλι το κοινό θα κληθεί να επιλέξει τον νικητή που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία τον Μάιο στην Λισαβόνα. Οι επιτροπές θα απουσιάζουν και από τους 2 γύρους του τελικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της Ισπανίας στην Eurovision δεν θα είναι απαραίτητα και ο νικητής του , καθώς αυτός θα αποφασιστεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.