H ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη συμμετοχή μας στη Eurovision 2018

Το θρίλερ των τελευταίων ημερών που αφορούσε τον εθνικό μας τελικό για την Eurovision 2018 μόλις έλαβε τέλος. Αυτές τις μέρες ανακοινώνονταν συνεχώς ονόματα για την παρουσίαση του εθνικού τελικού, πολλές λεπτομέρειες για αυτόν, αλλά χθες τα πράγματα άλλαξαν ριζικά! Χθες ανακοινώθηκε πως η Αρετή Κετιμέ και οι Χοροσταλίτες αποκλείστηκαν από τον εθνικό τελικό καθώς δεν κατάφεραν να καταθέσουν την εγγυητική των 20.000€.

Το παραπάνω γεγονός όχι μόνο ακυρώνει τον εθνικό μας τελικό αλλά ανοίγει τον δρόμο για την απευθείας ανάθεση στην Γιάννα Τερζή και το “Όνειρο Μου”. Πριν από λίγο  λοιπόν η ΕΡΤ επισημοποίησε την συμμετοχή της Γιάννας Τερζή στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με την δημοσίευση του αντίστοιχου δελτίου τύπου από τον Γρηγόρη Μελά και το Newsit. Έτσι πιστοποιούνται όλα όσα γράψαμε εμείς σε προηγούμενο άρθρο μας και η Γιάννα Τερζή με το “Όνειρο Μου” είναι η επισήμως η φετινή μας εκπρόσωπο στην Eurovision 2018!

Δείτε το δελτιο τύπου που μόλις δημοσiεύθηκε:

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν την πραγματοποίηση ελληνικού τελικού για την ανάδειξη της συμμετοχής της χώρας μας στο 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο κανονιστικό πλαίσιο της EBU , η οποία- σημειωτέον – δίνει στα μέλη της την απόλυτη ελευθερία κινήσεων για την ανάδειξη της συμμετοχής κάθε χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Οκτώβριο του 2017 έγιναν οι πρώτες διερευνητικές επαφές με δισκογραφικές εταιρίες προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον τους για ενδεχόμενη συμμετοχή καλλιτέχνη τους στη διαδικασία του Ελληνικού τελικού, με τραγούδι σε ελληνικό στίχο και ήχο.

Κατόπιν τούτου, απεστάλησαν στην ΕΡΤ 20 τραγούδια από 14 δισκογραφικές για την αξιολόγησή τους. H Διοίκηση της ΕΡΤ συνέστησε Καλλιτεχνική και Οργανωτική επιτροπή από εργαζόμενους της εταιρίας, με τη ρητή πρόβλεψη της μη συμμετοχής ενός προσώπου και στις δύο επιτροπές, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή προέβη στην επιλογή των εξής τριών τραγουδιών:

– «Μην ξεχνάς τον ήλιο» με την Αρετή Κατιμέ – SPICY MUSIC

– «Από τη Θράκη ως την Κρήτη» με τους Χοροσταλίτες – SPIDER MUSIC

– «Το όνειρό μου» με την Γιάννα Τερζή – PANIC ENTERTAINMENT GROUP

Η Οργανωτική Επιτροπή αφού εξέτασε την εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής κατέληξε στη συμμετοχή των τριών αυτών τραγουδιών σε διαδικασία ελληνικού τελικού, ο οποίος θα οργανωνόταν με μέσα και ευθύνη της ΕΡΤ.

Οι τρεις δισκογραφικές εταιρίες προσεκλήθησαν σε κατ’ ιδίαν και κοινές συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι όροι ιδιωτικού συμφωνητικού για τη συμμετοχή των καλλιτεχνών τους στον τελικό. Βασική προϋπόθεση των όρων που πρότεινε η ΕΡΤ ήταν η καλλιτεχνική αρτιότητα του παραγόμενου προϊόντος βάσει των  προδιαγραφών που θέτει η EBU, καθώς και ο διαμοιρασμός των οικονομικών υποχρεώσεων μετά την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής, με τρόπο συμφέροντα τόσο για την συμμετέχουσα εταιρία, όσο και για την ΕΡΤ.

Μετά από πολυήμερες συζητήσεις και με τις τρεις δισκογραφικές όλα τα μέρη κατέληξαν στην κατάρτιση κοινού ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο προέβλεπε τη συνδιαμόρφωση της αισθητικής της ελληνικής συμμετοχής από την ΕΡΤ και τη δισκογραφική εταιρία του καλλιτέχνη, καθώς και την κατάθεση πριν από την διεξαγωγή του ελληνικού τελικού εγγυητικής επιστολής ύψους 20.000 ευρώ από κάθε δισκογραφική προς την ΕΡΤ. Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι η αρχική πρόταση της ΕΡΤ προέβλεπε κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 90.000 ευρώ. Κατόπιν ενστάσεων των συμμετεχουσών εταιρειών η ΕΡΤ, αποδεχόμενη τα στενά οικονομικά όρια της ελληνικής μουσικής αγοράς, κατέληξε στον ορισμό του ύψους της εγγυητικής επιστολής στις 20.000 ευρώ, με πρόβλεψη ποινικής ρήτρας στα 70.000 ευρώ.

Σε κοινή συνάντηση των δισκογραφικών με τη Διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίστηκε η διεξαγωγή του ελληνικού τελικού στις 22 Φεβρουαρίου 2018, εφόσον προηγείτο η κατάθεση του υπογεγραμμένου συμφωνητικού και της εγγυητικής επιστολής έως και τις 12 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που παρατάθηκε τελικώς μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου κατόπιν αιτήματος δισκογραφικών.

Κατά τη λήξη της συγκεκριμένης διορίας, τα ζητούμενα από προαναφερόμενο συμφωνητικό εκπληρώθηκαν μόνο από την εταιρία PANIK ENTERTAINMENT GROUP,  η οποία κατέθεσε εμπρόθεσμα τόσο το υπογεγραμμένο συμφωνητικό όσο και την εγγυητική επιστολή ύψους 20.000 ευρώ.

Τηρώντας απαρέγκλιτα τους κοινώς συμφωνηθέντες όρους της διαδικασίας, η ΕΡΤ έκανε αποδεκτή την συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός που αυτομάτως οδήγησε στο μη αναγκαίο παραγωγής ελληνικού τελικού, παρά τις αρχικές προθέσεις της Διοίκησης .

Ως εκ τούτου η Διοίκηση της ΕΡΤ ανακοινώνει ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον 63ο  Διαγωνισμό Τραγουδιού της  Eurovision με το τραγούδι «To όνειρό μου»  της Γιάννας Τερζή, σε μουσική και στίχους της ιδίας και των: Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου».

Ακούστε το “Όνειρο Μου” της Γιάννας Τερζή:

Ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία στην Γιάννα Τερζή και είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρει να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα μας στον διαγωνισμό!

13 Σχόλια

 • εφθκε

  Για κλάματα η ΕΡΤ.
  Το τραγούδι πάλι δείχνει να αρέσει καλά στο είναι καλό

 • Chris

  Καλη επιτυχια τοσο στην Γιαννα οσο και στην Ελλαδα. Νιωθω μετα απο καιρο οτι φετος μας εκπροσωπει κατι αξιολογο. Ενα τραγουδι σαν αυτα που “ζηλευα” σε αλλους εθνικους τελικους. Δεν ξερω τι θεση θα παρει στον διαγωνισμο αλλα δεν με νοιαζει κιολας. Οι θεσεις δεν αποδεικνυουν τιποτα. Υπαρουν τραγουδια που πλασαριστηκαν στην δεκαδα ή και που κερδισαν ακομα που δεν τα ξανακουσα ποτε και τραγουδια που μπορει να εμειναν στον ημιτελικο αλλα μνημονευονται ακομα απο τους φανς σαν καλες συμμετοχες. Ο,τι καλυτερο λοιπον στην Γιαννα και την ελληνικη αποστολη. Να το χαρουν και να απολαυσουν την γιορτη της Γιουροβιζιον.

 • ERRIKOS

  Με κομπίνες δεν γίνεται δουλεία γι’ αυτό θα πατώσει ….. Λυπάμαι

  • Δημήτρης 96

   Οτι δηλαδή οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι δεν θα μας ψηφίσουν και καλά για όλο αυτό το αλαλουμ και επειδή δεν ηταν δίκαιο το αποτέλεσμα αντί για το τραγουδι ; θα μας τρελανεις ;….τι τον νοιαζει τον Αγγλο τον Γαλλο και τον Πορτογάλο το πως επιλέχθηκε το τραγουδι μας !!!

 • Βαγγέλης

  Σίγουρα πιο εντυπωσιακό από τα άλλα δύο είναι το συγκεκριμένο κομμάτι και οι πρώτες εντυπώσεις εντός και εκτός Ελλάδος φαίνονται θετικές, αλλά φυσικά τα πάντα θα εξαρτηθούν από το live. Η παραγωγή, αν και πολύ προσεγμένη, είναι αρκετά φασαριόζικη και προσπαθεί να δημιουργήσει “επικές” εντυπώσεις αλλά σίγουρα πολύ καλύτερη από το ξεψυχισμένο της Κετιμέ. Και σίγουρα αξίζει μπράβο στην Τερζή που έγραψε το τραγούδι μόνη της. Μακάρι να είναι καλή και επί σκηνής. Καλή της επιτυχία!

 • esc1234

  Τα θετικά σχόλια των ξένων που λέτε απλά δεν υπάρχουν. Ετσι για να μη λέμε ότι θέλουμε….

  • panos

   σαφως δεν εχει γεμισει το διαδικτυο με σχολια υπερ μας, αλλα και μονο που σε ολα τα μεχρι τωρα top στο youtube τη βαζουν απο 1η εως 3η ειναι καλο….εχουμε πολυ δρομο μεχρι να ανακοινωθουν ολα τα τραγουδια αλλα εστω και σαν πρωτη εντυπωση δεν ειναι κακο το feedback, το αντιθετο μαλιστα

 • george the Greek

  Καλη επιτυχια ! Καλο ειναι !

 • eurovision greece

  παιδια ειμαι παρα πολυ χαρουμενος καθως παρατηρησα την μεγαλη αγαπη των ξενων που μιλανε με τα καλυτερα λογια για το τραγουδι μας. επισης σε πολλα top στο youtube ειμαστε στην πρωτη θεση ενω εχουμε ανεβει αισθητα και στα στοιχηματα. ολα αυτα ειναι πολυ ενθαρρυντικα αλλα διατηρω τη ψυχραιμια μου. δεν θελω να απογοητευτω στο τελος αλλα τα πρωτα δειγματα μαρτυρουν οτι θα ειναι η χρονια μας! μπραβο ερτ

 • Νικολετα Καντα.

  Καλή επιτυχία αν τελικά δεν γίνει ελληνικός τελικός. Αλλά μπορούμε να στείλουμε καί το τσιβαερη. Μονο εγώ κατάλαβα. Την ομοιότητα κρίμα γιατί τής αρετής ήταν πολύ σουπερ Ελλάδα καί ήλιος εγώ φέτος θα απεχω. Θα δω κάτι άλλο και όχι τη στιμενη νίκη της Ιταλίας η Γαλλίας όπως το 2010 με Λένα άλλα Μέρκελ

 • Γιώργος Χανιώτης

  Η ΕΡΤ να αφήσει τα κόλπα.. όλα δείχνουν ότι πήγαινε κατα κεί το πράγμα.. η μυστικοπάθεια της εκπροσώπου, οι φήμες περί ακύρωσης τραγουδιών, όλα βρώμαγαν. αν ήθελαν ανάθεση, ας την έκαναν.. κανένα πρόβλημα! όμως για ανάθεση, θα περιμέναμε κάτι πραγματικά καλό και δυνατό.. αυτό το τραγούδι για να πάρει την τιμή της ανάθεσης για την εκπροσώπηση της χώρας είναι λίγο. πολύ λίγο.. εγώ που έχω και καθαρά έντεχνα ακούσματα και δεν μπόρεσα ακόμη να το ακούσω ολόκληρο.. φλάτ, χωείς ένταση, ανιαρό, μονότονο.. και δεν το ακούσαμε ακόμη μία φορά ζωντανό! γύρευε τι θα ακουστεί στη λισαβόνα! ξαναείπα ότι μετά τους άργκο, δεν πίστευα ότι θα ξαναζούσαμε τέτοιες στιγμές! και όμως τις ζούμε.. το τραγούδι δεν είναι ότι είναι τόσο κακό.. είναι μέτριο.. πολύ μέτριο.. για εμένα δεν περνάει τελικό και δε θα με ενοχλήσει κιόλας μπας και καταλάβουν επιτέλους εκεί στην ερτ ότι υπάρχει κόσμος που αγαπάει πραγματικά το διαγωνισμό και εφόσον αποφασίζει να συμμετάσχει οφείλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της ιφείλει να σεβαστεί τον κόσμο που αγαπάει το διαγωνισμό. μας προσβάλει όλο αυτό.. το ταγούδι δεν μου αρέσει ως εκ τούτου καλοπιάσματα και ευχολόγια δυστυχώς δεν μπορώ να πω.. έχω πει κατά το παρελθόν σε τραγούδια που δεν μου άρεσαν, που όμως ήταν προιόν διαγωνισμού. αυτό εδώ δεν είναι είναι επιλογή και να αφήσει τα τερτίπια η ερτ δεν τρώμε κουτόχορτο. ήταν ανάθεση και όπως με τους άργκο οι υπεύθυνοι θα λουστούν τις συνέπειες γιατί θα τους ζητήσουμε το λόγο όπως και τότε..

 • Thorn

  Η απόλυτη φαρσοκωμωδία από την ΕΡΤ, η οποία χρειάστηκε 5 ολόκληρους μήνες για να κάνει απευθείας ανάθεση σε δισκογραφική εταιρεία που φέρεται πως απέρριψε στην αρχή (βλ. Ελένη Φουρέιρα) γιατί υποτίθεται ότι ήθελε να κάνει διαγωνισμό με τους δικούς της όρους.
  Και αφού απέρριψε τις 19 από τις 20 πιθανές συμμετοχές με 3 διαφορετικούς τρόπους, κατέληξε στην ίδια εταιρεία που φαίνεται πως ήταν η μοναδική που ήταν διατεθειμένη να ανταποκριθεί στους όρους της εξαρχής.
  Και αφότου η ίδια η εταιρεία αποφάσισε (μονομερώς;) να κυκλοφορήσει ΕΠΙΣΗΜΑ το τραγούδι, εν μέσω διαρροών και φημών, η ΕΡΤ επέλεξε επιτέλους να σπάσει την προκλητική σιγή ασυρμάτου που κρατούσε όλο αυτό το καιρό και με ανακοίνωση-κατεβατό και σχεδόν απολογητικό ύφος να προσπαθήσει να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

  Κουτόχορτο, λοιπόν, και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, που ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν θα πάρουμε, γιατί έχουμε βαρεθεί την διαπλοκή και την ανικανότητα.

  Λυπάμαι την κυρία Τερζή που θα αναγκαστεί σχεδόν μόνη να υπερασπιστεί μια όμορφη κατά τ’ άλλα συμμετοχή που δυστυχώς είναι καταδικασμένη από την αδιαφορία των (αν)ευθύνων της ΕΡΤ. Λυπάμαι τους λοιπούς συμμετέχοντες που υποβλήθηκαν σε όλη αυτήν την μάταιη ταλαιπωρία μηνών. Λυπάμαι και τους φανς που αναγκάζονται να ανεχτούν την συμπεριφορά της ΕΡΤ που απαξιώνει το όνομα του θεσμού για άλλη μια φορά στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.