Eurovision Netflix Movie: Πως πήρε η Μελισσάνθη Μάχουτ τον ρόλο της Mita Xenakis

Eurovision Netflix Movie: Πως πήρε η Μελισσάνθη Μάχουτ τον ρόλο της Mita Xenakis

Την γνωρίσαμε στην ταινία Assassin’s Creed: Odyssey ενώ στην ταινία της Eurovision υποδύθηκε την Mita Xenakis, την εκπρόσωπο της Ελλάδας στον διαγωνισμό. Ο λόγος για την Ελληνοκαναδή Μελισσάνθη Μάχουτ η οποία βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας “Έτερος Εγώ”.

Γεννημένη στον Καναδά και μεγαλωμένη στην Αθήνα από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Καναδό, με εχέγγυα την παιδική αγάπη της για τον κινηματογράφο, τις σπουδές στην υποκριτική στο Εθνικό Θέατρο και στη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο, και τη δίγλωσση δεξιότητά της, η Μελισσάνθη ακολουθεί με προσήλωση τους στόχους της. Περνώντας από τις μικρού μήκους ταινίες και τις παραστάσεις στην Αγγλία στο ελληνικό θέατρο (θέατρο Vault με τον Δημήτρη Καρατζιά), στον ελληνικό κινηματογράφο («Art Therapy», «Νοτιάς»), στην παγκόσμια βιομηχανία του video game (ο ρόλος της Κασσάνδρας στο διάσημο video game της Ubisoft της χάρισε δύο υποψηφιότητες στα αμερικανικά και βρετανικά «Οσκαρ» του είδους) και στην ελληνική τηλεόραση («Ετερος εγώ»), η ίδια βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα ταλέντα της παγκόσμιας σινε-τηλεόρασης με το όνομα Netflix.


Τί έχει αναφέρει όμως για την συμμετοχή της στην ταινία;

Είναι ό,τι µεγαλύτερο έχω κάνει µέχρι στιγµής όσον αφορά την παγκόσµια έκθεση και το µέγεθος της παραγωγής. Ευελπιστώ να ανοίξει κι άλλους δρόµους…

Πώς πήρε τον συγκεκριμένο ρόλο;

Δεν νομίζω ότι για τον συγκεκριμένο ρόλο βοήθησε η αναγνωρισιμότητα που προσφέρει το “Assassin’s Creed”, γιατί είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό. Ο περισσότερος κόσμος ξέρει απλώς τη φωνή μου, όχι το πώς δείχνω.

Το ωραίο είναι ότι γνωρίζοντας τα άτομα τα οποία συμμετέχουν διαπίστωσα πόσο ταλέντο έχουν. Επειδή όλο αυτό είναι grande, γεμάτο γκλίτερ και υπερβολή, ξεχνούσα να παρατηρήσω πραγματικά τις φωνές των ανθρώπων. Ακούγοντάς τους να τραγουδούν δίπλα μου (σ.σ.: στην ταινία πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, γκεστ εμφάνιση η Conchita), συνειδητοποίησα όχι μόνο ότι είναι άψογες φωνές αλλά και το επίπεδο του επαγγελματισμού. Με αφορμή την ταινία, επανεξέτασα και τη στάση μου απέναντι στη Eurovision, συνειδητοποιώντας ότι είμαι προκατειλημμένη

Όταν προέκυψε η οντισιόν για την ταινία, είπα να δοκιμάσω αρχικά για πλάκα. Δεν φαντάστηκα ότι θα την πέρναγα. Η παραγωγή είχε ήδη ψάξει στην Ελλάδα επειδή ο ρόλος ήταν για έναν αμιγώς μεσογειακό χαρακτήρα – η αναγγελία του κάστινγκ αφορούσε σίγουρα και την Ιταλία. Ανάμεσα στις υποψήφιες ήμουν κι εγώ. Η διαδικασία των οντισιόν έγινε κατά γράμμα. Το ωραίο και το ενδιαφέρον ξεκίνησε μετά. Και εκεί ακόμα δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι μπορούσα να πάρω τον ρόλο. Πού να το φανταστώ

Εμπνεύστηκε από κάπου για τον ρόλο της Mita;

Στην αρχή ο ρόλος ήταν αρκετά πιο μικρός και στην πορεία άρχισε να εξελίσσεται και να μεγαλώνει χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες – υπέθετα ότι επειδή είχαν απευθυνθεί σε μια Ελληνίδα ηθοποιό, ο χαρακτήρας θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη Eurovision. Τουλάχιστον, αυτό καταλάβαινα από τα συμφραζόμενα…

Δεν μου είναι εύκολο να μιλάω ποτέ για την προετοιμασία ενός ρόλου. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήθελα να κάνω κάτι που να είναι αναγνωρίσιμο, γιατί σκέφτηκα ότι σε αυτό το κομμάτι θα με υπερκαλύψει το κοστούμι και ότι θα ήταν εύκολο να γίνουν οι παραπομπές και συγκρίσεις με την Ελένη Φουρέιρα. Ο ρόλος δημιουργήθηκε από έναν συνδυασμό πραγμάτων: ήταν έμπνευση από διαφορετικά άτομα και προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις στις οντισιόν. Χτίστηκε σιγά σιγά, συζητώντας με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ντόμπκιν και τον Νταν Στίβενς.

Η καλλιτέχνιδα αναφέρει ότι η έμπνευση ήρθε από έναν συνδυασμό πραγμάτων κι όχι αναγκαστικά από την Ελένη Φουρέιρα μόνο.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Will Ferrell και πώς αναπτύχθηκε ο ρόλος της;

Ο Will Ferell είναι μεγάλος φαν της Eurovision, την έχει μελετήσει πολύ και η παραγωγή έκανε μεγάλη έρευνα για τα εκάστοτε φαβορί, τους υποστηρικτές, τα λάθη που γίνονται, αυτούς που ψιλοπειράζουν ή έχουν σε χαμηλότερη εκτίμηση όλοι. Είχαν, λοιπόν, έναν μπούσουλα και γνώριζαν σαφώς ότι η Ελλάδα μπορεί να μην είναι φαβορί, αλλά είναι αγαπητή στη Eurovision, όπως και ότι η Αγγλία δεν αρέσει. Αυτό ήταν μεν η βάση για να μεγαλώσει ο ρόλος μου, η ανάπτυξή του όμως προέκυψε σταδιακά και μέσα από την καλή σχέση μου με τον Νταν Στίβενς, όταν αρχίσαμε να συζητάμε πώς θα μπορούσε να περιπλεχθεί λίγο η κατάσταση. Και έτσι αναπτύχθηκε ο ρόλος. Από μια ωραία ιδέα επεκτάθηκε και στο σενάριο και έτυχε να αφορά και την Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη και περισσότερες λεπτομέρειες στο ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.