Eurovision ΕΡΤ: Το Newsit αποκαλύπτει τους τίτλους και των 20 συμμετοχών

Πριν από λίγο το Newsit μέσα από την ιστοσελίδα του, αποκάλυψε τους τίτλους, αλλά και τους καλλιτέχνες που κατέθεσαν συμμετοχή στην ΕΡΤ για τον ελληνικό τελικό. Το μόνο καινούριο που βγαίνει από το χθεσινό άρθρο της εφημερίδας Το Χωνί, πέρα από τους τίτλους των τραγουδιών, είναι ότι η Τάνια Μπρεάζου συμμετείχε με δύο υποψηφιότητες. Μία ως σόλο καλλιτέχνης και μία σε ντουέτο με τον Παναγιώτη Τσακαλάκο.

Τα 20 τραγούδια που κατατέθηκαν από τις δισκογραφικές εταιρείες και οι τίτλοι των συμμετοχών τους, σύμφωνα με το Newsit είναι:

Δισκογραφική Εταιρεία Τίτλος Τραγουδιού Ερμηνεία
EEMUSIC PRODUCTION Μεσόγειος Βαγγέλης Πανάτος
FEELGOOD RECORDS Κάτι Τάνια Μπρεάζου
FEELGOOD RECORDS Ανεπανάληπτοι Τάνια Μπρεάζου – Παναγιώτης Τσακαλάκος
FINAL TOUCH Κόκκινα φεγγάρια Κυριακή Δερέμπεηfeat LAVA
HEAVEN MUSIC Μπορώ Stereo Soul
HEAVEN MUSIC Θυμάμαι ΙΝΚ
ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ Τα παιδιά της Αθήνας Γιάννης Δημητράς
MINOS ΕΜΙ Ίδια ζάλη DECHO
MUSIC ART LAB Πες πως μ’ αγαπάς Φωτεινή Βασιλάκη
PANIK ENTERTAINMENT GROUP Το σ’ αγαπώ Χριστίνα Σάλτη
PANIK ENTERTAINMENT GROUP Το όνειρό μου Γιάννα Τερζή
POLYMUSIC Για σένα Βασιλική Στεφάνου
RECORDS ON TOP Ίδιο tempo DUA FINA
SATELLITE RECORDS Ευχή και κατάρα Νίκος Μπάιμπος
SATELLITE RECORDS Τα μονοπάτια Δημήτρης Λιόλιος
SPICY MUSIC Μην ξεχνάς τον ήλιο Αρετή Κετιμέ
SPIDER MUSIC Baila Jazz Τόνι Βλάχος
SPIDER MUSIC Από τη Θράκη έως την Κρήτη Χοροσταλίτες
VINILIO MUSIC Οι πολλοί είμαστε ένα Γιάννης Μωραΐτης
VINILIO MUSIC Οδός Αγάπης Δημήτρης Κίκλης

Τα πέντε τραγούδια που η επιτροπή θεώρησε ότι πρέπει να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό είναι τα εξής:

Δισκογραφική Εταιρεία Τίτλος Τραγουδιού Ερμηνεία
PANIK ENTERTAINMENT GROUP Το όνειρό μου Γιάννα Τερζή
RECORDS ON TOP Ίδιο tempo DUA FINA
SPICY MUSIC Μην ξεχνάς τον ήλιο Αρετή Κετιμέ
SPIDER MUSIC Baila Jazz Τόνι Βλάχος
SPIDER MUSIC Από τη Θράκη έως την Κρήτη Χοροσταλίτες

Σύμφωνα με το Newsit η επιτροπή της ΕΡΤ θεώρησε και άλλα υποψήφια τραγούδια αξιόλογα, όχι σύμφωνα όμως με όσα ζήτησε στην επιστολή της στις δισκογραφικές εταιρείες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΡΤ.

44 Σχόλια

 • Ανώνυμος

  Η ΕΡΤ ζήτησε ελληνικό αποκλειστικά στίχο κάτι που οι υποψηφιότητα της Κετιμέ, καθώς επίσης ο Βλάχος της spider music δεν προϋποθέτουν. Don’t forget the sun και baila Jazz !! Θυμάμαι που η συμπαθέστατη κατα τα αλλα κα Κετιμέ ειχε δηλώσει σε εκπομπη το εξής «εχω θητεία στην ΕΡΤ»

 • St.

  Δες εδώ αξιοκρατία & διαφάνεια:
  «Σύμφωνα με το Newsit η επιτροπή της ΕΡΤ θεώρησε και άλλα υποψήφια τραγούδια αξιόλογα, όχι σύμφωνα όμως με όσα ζήτησε στην επιστολή της στις δισκογραφικές εταιρείες».
  Η ΕΡΤ ζήτησε όμως αποκλειστικά ελληνικό στίχο & δύο τραγούδια της πεντάδας δεν πληρούν αυτόν τον όρο, αλλά:
  «Τα πέντε τραγούδια που η επιτροπή θεώρησε ότι πρέπει να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό…..».
  Δηλαδή κάποια τραγούδια επίσης δεν συμφωνούν με τους όρους, αλλά παρόλα αυτά πρέπει να συμμετάσχουν. Δύο μέτρα & δύο σταθμά!

 • Γιαννης Κ

  Το σχόλιο μου είναι μια εκτίμηση και μόνο και μακάρι να διαψευσθώ. Πιστευω ότι στην διαδικασία υπηρχαν καλύτερα τραγούδια από αυτα που επιλεχθηκαν. Ειδικά Μπρεάζου και Stereo Soul που θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλά στο διαγωνισμό. Λυπάμαι για την ΕΡΤ που διοργάνωσε όλο αυτό το πανηγυράκι για να μας επιβαλλει για αλλη μια φορά τα παιδιά της. Υποστηρίζω την συμμετοχή της Αρετής και πιστευω ότι επειδή το προετοίμαζαν καιρό θα είναι πολύ καλό τραγουδι. Αλλα δυστυχώς ο αποκλεισμός καλών συμμετοχών με την δικαιολογία ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, και η εμμεση προωθηση της Αρετης, επισκιαζουν την συμμετοχής του. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ και να εχουμε εναν εθνικό τελικό με 5 πολύ δυνατά τραγούδια….

 • Αργύρης Μπέλιος

  Σύμφωνα με πολύ σοβαρή πηγή, άλλωστε θα βγει άμεσα και από άλλους, υπάρχει όντως τραγούδι που είναι με την ίδια θεματολογία που ανακοίνωσε Καρράς&Κετιμέ, καλύτερο σύμφωνα με τους αμερόληπτους της επιτροπής και με αμιγώς Ελληνικό Στίχο. Δεν είναι οι συμμετοχές που γράφει ο φίλος πάνω, που ήταν και αυτά καλά, αλλά ένα που δεν αναφέρθηκε ως σήμερα. Οι εσπευσμένες ανακοινώσεις που διαρρέουν μέρα με την μέρα μία μικρή παρέα, έχουν σκοπό να εκβιάσουν καταστάσεις και να υποβαθμίσουν την συγκεκριμένη Συμμετοχή οταν ανακοινωθεί από τα επίσημα Αποτελέσματα της ΕΡΤ σαν «τσόντα». Γι αυτό αργεί η ΕΡΤ να βγάλει αποτελέσματα και είναι σιωπά χαρακτηριστικά στο πανηγύρι των πληροφοριών. Καυγάς μεταξύ 1-2 της επιτροπής που θέλουν να βοηθήσουν συνάδελφο και των υπολοιπων που κρίνουν αμεροληπτα και αντιδρούν έντονα. Σε ρόλο διαιτητή η ΕΡΤ που προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους γιατί ήδη φτάνουν στην EBU e-mail με κίνδυνο να ακυρώσουν τον Διαγωνισμό. Κρατήστε ότι είπα, κοινή θεματολογία, καλύτερο κομμάτι που θα συμπεριληφθεί στα επίσημα της ΕΡΤ. Δεν σας έκανε εντύπωση πως από τους 5 του τελικού όπως αναφέρονται οι 4 δεν μιλούν; πανηγυρίζουν πρώιμα συγκεκριμένοι και βεβιασμένα για να δημιουργήσουν κλίμα μη αναστρέψιμο στα επίσημα αποτελέσματα.

 • Κωστής

  Νωρίς άρχισαν φέτος τα πανηγύρια …
  Η EBU δεν λαμβάνει υπόψη σίγουρα τα μειλ του κάθε πικραμένου και ποιος είναι ο 1 που μιλάει και πανηγυρίζει ;
  Γιατί το μόνο πανηγύρι εδώ είναι από τα σχόλια που κουράζουν ….

 • eurovisionfreaque

  Πραγματικά πιστεύετε ότι όλα τα καναλια, ολα τα σαιτ της Ελλαδας, infe, ogae αν δνε ηταν σιγουροι θα γραφαν για την5αδα; εκτιθεστε πολυ και δνε ξερω που θα κρυφθειτε οταν τα ανακοινωσει και η ερτ.Κουρασατε!!!φθανει!

  • εφθκε

   Η πενταδα φιλτατε δεν ειναι αυτη που ο μελας λεει και ξαναλεει.Αλλωστυε δεν ειναι και η πλεον εγκυρη πηγη.Οι ιδιοι οι διαγωνιζομενοι λενε πως δεν υπαρχει κατι επισημο ακομα.Οπως και να εχει ο εθνικος τελικος δεν θα αποτελειται απο Αρετη,Τεερζη,Χοροσταλιτες,Τονυ και Duo Fina

 • Κατερίνα Music My Life

  Το μόνο που είναι σίγουρο είναι το ότι δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από τους αρμόδιους!
  Το τι γράφει ο τύπος που φυσικά είναι επώνυμα τα άρθρα τους κάπου θα βασίζονται για την σιγουριά τους δεν αντιλέγω.
  Αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι η διαδικασία που ακολούθησε η ΕΡΤ και η σχέση όλων των συμμετεχόντων με αυτήν.
  Φυσικά και όλοι θα κάνουμε υπομονή να δουμε την τοποθέτηση της ΕΡΤ και τον τρόπο που θα παρουσιάσει τις συμμετοχές και τους τυχερούς όπου θα πάνε στον Ελληνικό Τελικό.
  eurovisionfreaque αναφέρεις ότι ανέφεραν για πεντάδα τα επίσημα Site της Eurovision ως εδώ δεκτό,οι συμμετέχοντες που έχουν επιλέξει από την επιτροπή όμως και πληροφορίες για τον διαγωνισμό που αναφέρετε στα άρθρα του κ. Μελά;
  Δεν σας κινεί την περιέργεια; Το πώς και το γιατί;
  Φυσικά και τα επίσημα Site των Eurofan θα κάνουν αναδημοσίευση ενημερώνοντας το κοινό που περιμένει,όλα οσα γράφοντε.
  Αναμονή και υπομονή να δούμε τι θα ανακοινώσει η ΕΡΤ.

 • Βάγια Ζαράγκα

  κουίζ:»… Πολλά τραγούδια μου έχουν μεταφραστεί, στα Γαλλικά, Εβραικά, Αγγλικά, Ισπανικά. Εγώ μάλλον δεν θα μπορούσα να εκφραστώ γιατί δεν κατέχω καμία γλώσσα καλά, θα είμαι σαν να γράφει τραγούδια το μεταφραστικό της google…»
  Ποιός πολύφερνος τραγουδοποιός έκανε πέρυσι αυτή την δήλωση σε συνέντευξη σε ερώτηση Αν θα έγραφε ποτέ Αγγλικό Στίχο, που φέτος υπογράφει Αγγλοελληνικό στίχο σε τραγούδι που το τρέχουν όλοι για να πάει eurovision; φανταστείτε τι αριστούργημα θα έγραψε
  http://www.toperiodiko.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CF%84/#.WgoEr4-0PKU

  • Kleoniki Mousalidi

   Μπορεί να έκανε μαθήματα αγγλικών ή να έβαλε να του μεταφράσουν κάτι, ποιος ξέρει.. προσωπικά πιστεύω ότι στην συνέντευξη εννοεί ότι δεν γράφει εξολοκλήρου ξένο ρεπερτόριο, γιατί αν πρόκειται για επιλεγμένες φράσεις το έχει ξανακάνει το 2012 με την σύμπραξη του κιθαρίστα του Bob Marley, Erl κάτι Σμιθ vs Φώτη Ανδρικόπουλο στο Don’t give up που θυμάμαι έπαιζε όλη μέρα στον Freedom τότε ή πέρσι στο ντουέτο του με τον «Jordan Klassen – Ζούσα μόνο για τους άλλους» όπου υπογράφει με στίχους και μουσική

 • Κωστής

  Είναι ντροπή ότι καταφέρεστε εναντίον προσωπικά των υποψηφίων πρώτη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις είμαι σίγουρος όπως πολλοί άλλωστε ότι όλα αυτά τα σχόλια προέρχονται από μια πλευρά …
  Λοιπόν τα αποτελέσματα είναι αυτά σας αρέσουν η όχι μάθετε να χάνετε με αξιοπρέπεια.
  Εγώ και πολλοί άλλοι φαν παύουμε να γράφουμε να ασχολούμαστε ως του σώπασετε τις επιθέσεις !

 • Thanos Kertsidis

  Κωστής δεν είναι επίθεση να αντιπαραθέτεις συνέντευξη και λόγια του ίδιου αν μιλαμε γι αυτό. Αντίθετα εσύ επιτίθεσε σε κάθε ποστ σου σε όλους που λένε για την Ερτ για διαδικασίες κτλ.στην Ερτ δουλεύεις; τόσο σθένος πια. Λες για χαμένους συνεχώς, όλοι όσοι γράφουμε εδώ τραγουδάμε; 500 υποψηφιότητες θα ήταν τότε! Δεν είμαστε σε αγώνες καλλιτεχνικό γεγονός είναι μην λέτε χαμένοι κερδισμένοι. Κάποιοι πάνε κάποιοι δεν πάνε. Και ο κόσμος στον τελικό θα εχει την τελευταία λέξη, μπορεί να στείλει και άλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους λέμε κοροιδευτικά χαμένους δεν είναι σωστό

 • Κωστής

  Δεν δουλεύω στην ΕΡΤ όμως είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.
  Είναι ορατό και στον πιο χαζό τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό … λέτε η ΕΡΤ να θέλει να μπλέξει με κάτι τέτοιο; Και ελπίδα να υπήρχε χάθηκε από εσάς!

 • Κωστής

  Να συμπληρώσω δεν υπάρχουν χαμένοι υπάρχουν τραγούδια που κρίθηκαν ότι είχαν τις προϋποθέσεις η όχι.
  Ας το αποδεχτείτε να πάμε παρακάτω να χαρούμε τη γιορτή που έρχεται

  • Μάριος

   Τις προυποθέσεις που η ίδια η ΕΡΤ όρισε για πρώτη φορά (σώνει και καλά τραγούδι με ελληνικό χρώμα και ελληνικό στίχο) και αυθαίρετα; Τις προυποθέσεις που όπως λέγεται ήδη τραγούδια που -φέρεται- να έχουν επιλεγεί για την 5αδα δεν πληρούν;

 • eurovisionfreaque

  Απορώ ποιος απελπισμένος απο τους 20 έδωσε 5.000 στη δισκογραφική του με την ελπίδα να αλλάξουν τα αποτελέσματα. Πλέον για γέλια είναι!
  http://www.newsit.gr/melas-blogposts/eurovision-2018-arxisan-ta-paratragouda/2290090/#.Wgqt73O3FD8.twitter

 • Κατερίνα Music My Life

  Μετά το δημοσίευμα πιστεύω ότι είναι ώρα να επέμβει εισαγγελέας!
  Αν περιμένουμε να βγάλουν ανακοίνωση από την ΕΡΤ θα έρθει ο διαγωνισμός του 2019.
  Ντροπή σας!!!
  Δημόσια καταγγελία για χρηματισμό και θέλουν να τους έχουμε σε υπόληψη;
  Ντροπή σας!!!

  • Kleoniki Mousalidi

   Το άρθρο εννοεί ότι η εταιρεία κορόιδευε/εξαπάτησε τον καλλιτέχνη της και του αντλούσε χρήματα και πως η ΕΡΤ ποτέ δεν έχει λάβει χρήματα για κατάθεση υποψηφιότητας

   • Κατερίνα Music My Life

    Ναι το άρθρο λέει επίσεις και για επίσημα έγγραφα!!!
    Φυσικά και να επέμβει εισαγγελέας και για το ένα και για το άλλο!
    Το να εξαπάτησε η εταιρεία τον Καλλιτέχνη της φυσικά και προσβάλει την διαφάνεια της διαδικασίας και πρέπει η ΕΡΤ να αμυνθεί!

    Το να διαρρεύσει κάποιο επίσημο έγγραφο δεν είναι μεμπτό;
    Να λέει ο δημοσιογράφος ότι έχω στην κατοχή μου επίσημα έγγραφα και αποδεικνύεται η εγκυρότητα του ρεπορτάζ για τους φιναλίστ;

    Κάποιος εισαγγελέας να κάνει την δουλειά του!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    • Kleoniki Mousalidi

     Αν σε κάποιον καλλιτέχνη έταξαν ότι αν δώσει ένα Χ έξτρα ποσό θα καταφέρει να διαβάλει την διαφάνεια της ΕΡΤ και από 5 προγραμματισμένες υποψηφιότητες τότε να γίνουν ξαφνικά 6 τότε ναι να παρέμβει εισαγγελική απόφαση και να τιμωρηθούν και οι αρμόδιοι της ΕΡΤ (όσοι χρηματίζονται) και η δισκογραφική αλλά και φυσικά ο ίδιος ο καλλιτέχνης
     Άλλο το να διαρρεύσει επίσημο έγγραφο και άλλο το να χρηματίζει – χρηματίζεται κάποιος για να αλλάξει τα αποτελέσματα.
     Ούτως η άλλως όποια κι αν είναι η 6η υποψηφιότητα θα ξέρουμε όλοι πως είναι αυτή που χρημάτισε και διέβαλε την διαφάνεια…

 • Κωστής

  Ποιος πικραμένος έδωσε έστω και 1 ευρώ να πάει ; Τώρα θα πάρω σεργιάνι τα ινμποξ να μάθω ποιος πλήρωσε αν βγάλουμε τους 5 … μόνο 15 ερωτήσεις θα κάνω ….

 • πανος μαντας

  ποια θα εδωσε? αυτη που εχει σκυλιασει που απορριφθηκε…που ειχε ξεσκιστει σε σχολια απο πριν αλλα και μετα την ανακοινωση…. μετριο τραγουδι…μετρια φωνη…αλλα δεν λεει να το καταλαβει και αυτη και το σοι της

 • Βάγια Ζαράγκα

  Παιδιά διαβάστε καλύτερα το άρθρο του Newsit, αν ισχύει φυσικά, λέει τα πρώτα 3.000 ο τραγουδιστής τα έβαλε στον φάκελο Συμμετοχής. Τον κλειστό απόρρητο φάκελο που για λόγους διασφάλισης…μπλα μπλα παραδόθηκε και ανοίχτηκε από ποιόν; τα υπόλοιπα τα παρέδωσε στην εταιρία του αφού διέρρευσαν τα γνωστά αποτελέσματα για να αλλάξουν όπως του είπαν. Τα 3.000 το λέει καθαρά του είπε η Εταιρία να τα βάλει στον κλειστό φάκελο πριν γίνει επιλογή. Επίσης λέει κάποιος απειλεί, εκβιάζει ανθρώπους της Ερτ που εργάζονται εκει. Στο τέλος δε, στέλνει και ο ίδιος το μήνυμα του ότι όταν Τελειώσει όλο αυτό θα τα βγάλει δημόσια. Δηλαδή κατά τον ίδιο πάντα, υπάρχουν διαδικασίες που διενεργούνται και ΔΕΝ είναι οριστική η Λίστα; έχει να πει πράγματα που εμπλέκουν ποινικά κάποιους; απειλήθηκε ο ίδιος; Η ΕΡΤ είναι Δημόσιος Οργανισμός είναι στην Διαύγεια, φυσικά αφού λέει απορρέουν ποινικά αδικήματα πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας να δει στοιχεία,γεγονότα, διαρρέοντα έγραφα, που επικαλείται ο Δημοσιογράφος, να κρίνει και να τιμωρήσει όποιον έκανε καραγκιόζ μπερντέ όλη την διαδικασία. Άλλωστε και οι ίδιοι της ΕΡΤ και η επιτροπή δεν θέλουν να καταγείλουν όποιν απειλεί η΄ τους εκβιάζει;

 • Κωστής

  Βαγια μη παραπλανείς τον κόσμο πουθενά δεν γράφει το άρθρο για λεφτά σε φάκελο λεφτά πήρε ο μεσάζων δισκογραφος για δήθεν εκδούλευση και τα έδωσαν παλιές τακτικές που τα έπαιρναν από κάθε πικραμένο

 • Βάγια Ζαράγκα

  ΚΟΥΙΖ Νο2: »…Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ανάλογο διαγωνισμό, ας πούμε με Αγγλικό στίχο ή με στοιχεία Jazz… υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες γύρω απ’όλο αυτό, είναι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας κατά μια έννοια, αλλά από την άλλη αν έχουμε να εξάγουμε κάτι είναι ο ήλιος μας, οι θάλασσές μας, οι ελιές μας, τα σταφύλια μας και η μουσική μας…»σε ποιόν ανήκουν οι δηλώσεις σε Συνέντευξη σε ανύποπτο χρόνο, απάντηση για πικρία που είχε νιώσει για υποψηφιότητα που στήριζε και δεν επιλέχτηκε τελικά από ΕΡΤ λόγω …σκοπιμοτήτων όπως λέει…τι να σχολιάσεις μετά;
  http://www.tralala.gr/areti-ketime-parousiasi-diskou-live-report-photos-interview/

 • Thanos Kertsidis

  Ελιές θρούμπες, σταφύλια, αμανέδες αγγλικός στίχος απο το google και φακελάκια χωρίς επίσημη θέση ακόμα από την Ερτ ρε που πάμε!

 • Μάριος

  Σύμφωνα λοιπόν με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά, δεύτερη επιτροπή από την ΕΡΤ ξεκίνησε τη διερεύνηση του αν οι δισκογραφικές των 5 προκριθέντων τραγουδιών έχουν τη διάθεση και την οικονομική δυνατότητα να αναλάβουν όλο το κόστος της στήριξης και της προώθησής τους σε περίπτωση που επιλεγούν. Γι’ αυτό και η ΕΡΤ δεν τα έχει ανακοινώσει ακόμα.
  Επομένως, με αυτή τη βλακώδη τακτική, ελλοχεύει ο κίνδυνος της τραγελαφικής κατάληξης τραγούδια που η ίδια η ΕΡΤ επέλεξε, να ακυρωθούν από την τελική 5ανταδα (και η οποία δυστυχώς για την ίδια ήδη διέρρευσε) και να αντικατασταθούν από άλλα -προφανώς λιγότερα κατάλληλα καλλιτεχνικά, σύμφωνα με την αρχική κρίση της επιτροπής- λόγω οικονομικής δυσχέρειας των παραγωγών τους.

 • Μάριος

  Ας βγει λοιπόν η ΕΡΤ να διαψεύσει τις διαρροές που διακινούνται περί προκριθέντων τραγουδιών.

 • gogos

  Το γεγονός ότι το newsit έχει στην κατοχή του (όπως υποστηρίζει ο κ.Γρηγόρης Μελάς) επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την εγκυρότητα του ρεπορτάζ για τα 5 τραγούδια του τελικού και δεν τα έχει κανείς άλλος, εμένα μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση.
  Δηλαδή έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα, έχουν τυπωθεί επίσημα έγγραφα και δεν τα ανακοινώνει η ΕΡΤ;
  Εαν τα αποτελέσματα με τα 5 ονόματα που θα ανακοινώσει η ΕΡΤ, δεν είναι αυτά που λέει ο παραπάνω αρθρογράφος, θα τα δημοσιοποιήσει (τα έγγραφα) το newsit αυτά που τώρα έχει στην κατοχή του;

  Με όλες αυτές τις καθυστερήσεις και δημοσιεύσεις που εγείρουν πολλά ερωτήματα ο μόνος χαμένος είναι ο εθνικός διαγωνισμός τραγουδιού και το ίδιο το τραγούδι. Ειλικρινά θα θελα να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό από πλευράς ΕΡΤ όλο αυτό, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και στην πραγματική διάστασή του, που δεν είναι άλλη, από την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision.

  Βέβαια αρκετοί έσπευσαν να υιοθετήσουν και να επικαλεστούν το δημοσίευμα για να καταγγείλουν (για άλλη μια φορά) την διαφθορά της ΕΡΤ, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος γράφει:
  » Αυτά λοιπόν είναι ορισμένα, αλλά από τα πιο σοβαρά παρατράγουδα που ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ έντονα τις τελευταίες ημέρες και έχουν να κάνουν με τον ελληνικό τελικό από τον οποίο θα αναδειχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision.»
  Για κάποιους, αυτά που «ακούγονται» είναι αποδείξεις! Τα συμπεράσματα δικά σας…

  Ακόμα δεν είδα ούτε έναν να σχολιάζει αυτά που έγραψε ο κ.Μελάς στο τέλος του άρθρου του:
  » Ωστόσο οφείλω να τονίσω ότι γνωρίζοντας αρκετά από τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και ότι στο «τιμόνι» της βρίσκεται ένα αποδεδειγμένα έμπειρο και έντιμο στέλεχός της, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, θεωρώ ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και νόμιμα.»
  Το «αποδεδειγμένα έμπειρο και έντιμο στέλεχος», καταλαβαίνω ότι δεν βοηθάει στην ανάπτυξη και τεκμηρίωση των καταγγελιών μερικών-μερικών κι έτσι δεν «μπόρεσαν» να το διαβάσουν και να το εντάξουν στο κατηγορητήριο!

  Ήμουν απ’ τους πρώτους που διαφώνησαν και εναντιώθηκαν με τους όρους και προϋποθέσεις που έθεσε η ΕΡΤ για το μουσικό ύφος των τραγουδιών, των στίχων, κ.τ.λ… αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω και φυσικά δεν θα συμμεριστώ τις κατηγορίες και καταγγελίες άνευ αποδείξεων!

 • Βάγια Ζαράγκα

  αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι από τους 5 πανηγυρίζουν μόνο 1 ομάδα, ούτε καν η εταιρία τους ανάρτησε επιβεβαίωση, αφίσα η’ κάτι σχετικό. Άρα όλα ρευστά, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για ζυμώσεις,είτε για καυγάδες είτε για σκοπιμότητες το δια ταύτα είναι ότι όλα παίζουν. Οπότε δεν έχουν άδικο όσοι φτιάχνουν σενάρια.

  • Kleoniki Mousalidi

   Επίσης μόνο μια υποψήφια περιμένει την ανακοίνωση της ΕΡΤ με επιμονή ότι δεν είναι τα αποτελέσματα αυτά…

 • Βάγια Ζαράγκα

  Gogos είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με όσα γράφετε εκτός από την τελευταία παράγραφο, αφού ο Μελάς λέει τον Βασιλόπουλο »αδιάφθορο» κατά κάποιο τρόπο-ΠΩΣ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ και λίστες που πήρε στα χέρια του ο Μελάς όπως λέει. Η’ λοιπόν δεν τα έχει και δεν διέρρευσε τίποτα οπότε τα βγάζει από το μυαλό του και η λίστα δεν είναι αξιόπιστη, η’ τα έχει, είναι αξιόπιστη όπότε ο αδιάφθορος στο τιμόνι δεν είναι τόσο καλός καπετάνιος,νομίζω το τεκμηρίωσα.

  • gogos

   Εάν διέρρευσαν επίσημα έγγραφα προφανώς και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίει ο «καπετάνιος». Εάν έγινε κάτι τέτοιο από κάποιο άλλο στέλεχος και τον εξέθεσε τον ίδιο, όπως και την ΕΡΤ, δουλειά του είναι να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να τιμωρήσει κατα πως πρέπει τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους.
   Το να γίνονται «λαϊκά δικαστήρια» χωρίς αποδείξεις, παρα μόνο με όσα ακούγονται το βρίσκω φαιδρό.

 • dream2oo

  Δεν με εκπλήσσει τίποτα απ’ όσα γράφονται. Έτσι λειτουργεί η ερτ, όπως και κάθε κρατική υπηρεσία στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Σκοτάδι, μαφία, συναλλαγή.
  Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως είναι τί ρόλο παίζει ο Μελάς.

 • Thanos Kertsidis

  Η επιβεβαίωση ότι ο Μελάς γράφει ανακρίβειες
  περί 5άδας! Αναγγέλει 3άδα! Έξω οι 2! Και υπάρχει συνέχεια λέει, άρα γιατι βιάστηκε να πει με βεβαιότητα τους 5 και το αναπαρήγαν όλοι και τα ξένα μέσα, τώρα ποιος επιβεβαιώνετε; αυτοί που λένε οτι δεν ισχύει η 5άδα http://www.newsit.gr/melas-blogposts/eurovision-2018-anatropi-kai-allages-gia-ton-elliniko-teliko/2290555/

  • Μάριος

   Το πράγμα γίνεται όλο και πιο γελοίο. Η’ ο Μελάς έγρφε ανακρίβειες και πάει να μπαλώσει τις λανθσμένες «πληροφορίες» που είχε διαρρεύσει ή η ΕΡΤ σπρώχνει το πράγμα προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων υποψηφίων.
   Και όμως, ούτε το τραγούδι της κας Κετιμέ είναι «αποκλειστικά σε ελληνικό στίχο», όπως προέβλεπε η προκήρυξη.
   Επίσης, δεν είναι μόνο οι Duo Fina εργαζόμενοι στην ΕΡΤ από τους συντελεστές των προκριθέντων τραγουδιών.

 • Thanos Kertsidis

  Άσχετο! Η ΕΡΤ όταν έκριναν αρχικά τους duo fina δεν ήξεραν ότι εργαζοντε στην ΕΡΤ; και ο Δημήτρης Καρράς που παρουσιάζει εκπομπή κάθε Τρίτη στην ΕΡΤ; και η Κετιμέ που έχει χορηγό την ΕΡΤ σε εμφανήσεις στο Μέγαρο αυτόν τον καιρό; είναι οκ; και ο Βλάχος έξω λόγω ξένου στίχου, όταν τον έβαλαν μέσα στη δήθεν 5άδα δεν άκουσαν τον ξένο στίχο; και η Κετιμέ πάει με ξένο στίχο όπως ανακοίνωσαν οι ιδιοι, είναι οκ;

  • Kleoniki Mousalidi

   Το Μέγαρο έχει χορηγό την ΕΡΤ, όχι η Κετιμέ.
   Πάντως όλα αυτά νομίζω είναι συνομοσιολογιες γιατί η Κετιμε έχει και την εμπειρία και την αναγνωρισιμότητα να την στείλουν άμεση ανάθεση απευθειασ σε περίπτωση που ήθελαν εξαρχής εκείνη και δεν θα χρειαζόταν να συμμετέχει εθνικό τελικό…

   • Μάριος

    Ποιά ακριβώς επιτυχία έχει κάνει η συμπαθέστατη κατά τα άλλα κα Κετιμέ τα τελευταία πάνω από 10 χρόνια, για να μπορεί να της γίνει απευθείας ανάθεση, για θυμήστε μου;

    • Σοφία Αντωνοπούλου

     έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της.
     Αν δεν ξέρεις απλά διάβασε το βιογραφικό της.

     • Giannis Argyriou Giannis Argyriou

      Όσο χρησιμοποιειτε απρεπες κ υβριστικο λεξιλογιο τα σχόλια σας θα σβήνονται. Επισης μην γράφετε με διαφορετικά nick names γτ βλέπουμε τις ip και σβηνουμε τα σχόλια σας από το 2ο λογαριασμο.. Για να εξηγουμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *