Eurovision Daily Press Poll 2019: Τα αποτελέσματα της Jury rehearsal

Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη γενική πρόβα του Α’ Ημιτελικού, βάση της οποίας μάλιστα οι κριτικές επιτροπές καθόρισαν την βαθμολογία τους και θα κρίνουν το 50% των συνολικών αποτελεσμάτων του Α’ Ημιτελικού. Αυτά τα αποτελέσματα φυσικά θα ανακοινωθούν μετά το τέλος του τελικού της Eurovision 2019 το Σάββατο. Εκτός όμως από τις κριτικές επιτροπές, χθες ψήφισαν και 35 δημοσιογράφοι – μέλη του press center δίνοντας την κορυφαία γι’αυτούς πεντάδα του Α’Ημιτελικού με βάση πάντα την πρόβα και όχι το τραγούδι, δίνοντας 5 βαθμούς στην καλύτερη πρόβα, 4 βαθμούς στην δεύτερη καλύτερη κοκ. Τα αποτελέσματα αυτά βεβαίως ουδεμία σχέση έχουν με τα τελικά αποτελέσματα, παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του Eurovision Daily Press Poll 2019 για την χθεσινή βραδιά:

 1. Αυστραλία 107
 2. Ελλάδα 71
 3. Ισλανδία57
 4. Τσεχία 45
 5. Σερβία 42
 6. Σαν Μαρίνο 23
 7. Εσθονία 23
 8. Γεωργία 20
 9. Πορτογαλία 20
 10. Ουγγαρία 20
 11. Βέλγιο 20
 12. Κύπρος 19
 13. Σλοβενία 18
 14. Λευκορωσία 18
 15. Μαυροβούνιο 15
 16. Πολωνία 7
 17. Φινλανδία 0

 

17 Σχόλια

 • Γιωργος Χανιώτης

  Καλά για την Αυστραλία απλώς ασχολίαστο.. πως είναι δυνατόν κάποιος να εστιάσει αποκλειστικά λαι μόνο στη σκηνή, παραβλέποντας ένα τόσο άθλιο τραγούδι.. παραμένει στα αυτιά μου ενοχλητικό, τόσο, που θεωρώ καλύτερη και την ισλανδία. Καλά κάτσε να ψηφίσει ο κόσμος και υα δεις που θα την τοποθετήσει.. μόνο σε εμένα θυμίζουν μάγισες από ραινία του ντίσνευ; μόνο το σκουπόξυλο τους λείπει.. Για την Κύπρο επίσης ασχολίαστο..έχουν βαλθεί να τη χανρακώσουν ελπίζω ο κόσμος να μη μασήσει και ο καθένας να εμπιστευτεί τη δική του κρίση και ένστικτο χωρίς να περιμένει κανένα wiwi ή οποιονδήποτε άλλον ο οποίος μπορεί και να τα παίρνει για να του κατευθύνει την άποψη και να του πει ποιο τραγούδι θα του αρέσει. Δυνατά και με χαρακτήρα και προσωπικότητα αυτό που θα ψηφίσουμε. Καλή επιτυχθα και στην Ελλαδάρα αλλά και στην Κύπρο μας που πέσαν σαν τα κοράκια.. όσο χάλια και να ήταν δεν είναι δυνατόν σε αυτόν τον ημιτελικό να υπάρχουν πεεισσότερα από 1 με 2 καλύτερες παρουσιάσεις από της Κύπρου.

  • Andy

   Συμφωνώ σε όλα. Ωστόσο, όπως λέει και το άρθρο αυτή η ψηφοφορία είναι για τη πρόβα και όχι το τραγούδι. Αν Ελλάδα και Αυστραλία είχαν καλές πρόβες τότε η διαφορά είναι λίγο μεγάλη. Για τη Κύπρο δεν εκπλήσομαι κυρίως γιατί η κοπέλα παραπάτησε και για αυτό το replay εφέ δεν βγήκε καλό – άρα σαν πρόβα καθαυτή δεν ήταν τέλεια, εξου και η χαμηλή βαθμολογία.

   • Γιωργος Χανιώτης

    Εγώ πάντως διαφωνώ με τη λέξη πρόβα. Πρόβα ήταν η απογευματινή. Όταν κάποιος ψηφίζει και μαλιστα καθορίζει και το 50% του αποτελέσματος πως είναι δυνατόν να είναι πρόβα κάτι τέτοιο. Κι αυτοί οι κύριοι που ψήφισαν χθες αν ψήφισαν μόνο το σόου και όχι το σύνολο, τότε πραγματικά δεν ξέρω αν έχουν συνείδηση του τί κάνουν. Όσο για την πτώση της Τάμτας εγώ δεν το είδα αλλά οκ! Δεν δθαγωνίζονται και στην ενόργανη να τους κοπούν βαθμοί για αυτό! Αν ήταν ο Πετρούνιας ή ο Κοσμίδης να του κόψουνε βαθμό αλλά εδώ είναι πρώτα μουσικός διαγωνισμός και μια μικρή πτώση δικαιολογείται. Τέλος πάντων ελπίζω ξαναλέω να μην περιμένουμε κανέναν από αυτούς που όλο τοχρόνο ζούνε από το διαγωνισμό να μας πεί τί πρέπει να μας αρέσει και τί όχι! ΌΛΟΙ έχουμε και γούστο και προσωπικότητα.. Και αν δεχόμαστε ότι υπάρχουν δημοσοογράφοι που τα παίρνουν για να κατευθύνουν τη γνώμη του κόσμου γιατί να μην τα παίρνουν κι αυτοί.. και ποιοι είναι κιόλας αυτοί που θα μας πούνε τί θα μας αρέσει και τί όχι..

    • Andy

     Στα περισσότερα συμφωνούμε. Παρακολουθούσα το διαγωνισμό παλία και μετα απο ένα διάλειμμα λίγων χρόνων απο πέρσι. Δεν είχα ιδέα τι είναι το wiwi κτλ μέχρι πρόσφατα οπου όσο περισσότερο τους διαβάζω τόσο καταλαβαίνω οτι δεν είναι αντικειμενικοί π.χ ξαφνικά απο χθές τους αρέσει η Πορτογαλία που δεν έκανε κατι διαφορετικό απο τον εθνικό τελικό τους. Ωστόσο, καλώς η κακώς στην εποχή του ινστα και των youtubers ομάδες σαν το wiwi κτλ θα έχουν επιρροή ως ένα βαθμό. Αλλά όπως λες δεν σημαίνει οτι θα τους ακολουθούμε κιολας.

     Σχετικά με την Τάμτα ένα απλό στραβοπάτημα ηταν που απλά ίσως να τη καθυστέρησε να πάει στο ακριβές σημείο που πρέπει για να βγείτ το εφέ nothing more nothing less.

  • Μάριος

   Μια χαρά είναι το τραγούδι της Αυστραλίας. Άμεσο, πρωτότυπο, καλά δομημένο, με μία εξαιρετική τραγουδίστρια που αποδίδει εντυπωσιακά στο live.
   Όσο για την Ελλάδα και την Κύπρο, δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σχέδιο συνωμοσίας. Η Ντούσκα ήταν μέτρια χθες, ασταθής λόγω άγχους, σε πολλά σημεία ήταν οριακά στο να φαλτσάρει, η σκηνική προσέγγιση προβληματική για εμένα. Ο πήχης των προσδοκιών ας κατέβει γιατί θα έχουμε πάλι απογοητεύσεις. Η Κύπρος ήταν εξαιρετικά μέτρια και οπτικά και φωνητικά.

   • Gian

    Καταρχας από τις περισσότερες γνώμες π έχω δει μόνο εσένα άντε κ άλλων 2-3 να αρέσει το τραγούδι της Αυστραλίας. Κ γτ λες μπαρούφες; Όπου διάβασα για την Κατερίνα είπαν ότι ήταν ασταθής σε 2-3 σημεία όχι σε όλο το τραγούδι. Και η Κύπρος θα περάσει 100% τελικό και όχι οριακά που σε έχω ακούσει να λες. Αν είναι δυνατόν!

   • Λες βλακείες! Αυτό μόνο λες βλακείες!!

    • Γιώργος Χανιώτης

     και μόνο που βρίσκει καλό αυτό το πράμα που το 95% του κόσμου θεωρεί αθλιότητα αρκεί.. τον παρακολουθώ και γενικά τον κατατάσσω στους προβληματικούς δεν είναι για να ασχολούμαστε μαζί του. το κακό είναι ότι θεωρεί όπως ολοι οι ελληναράδες τον εαυτό του ειδήμονα και ξερόλα. το αν είναι καλό ή όχι, θα το δείξει ο κόσμος στον τελικό του σαββάτου που αθ τοποθετήσει την Αυστραλία και τα ουρλιαχτά της στη θέση που τους αρμόζει. εδώ πέρσι η ελίνα η εσθονη με ΦΩΝΑΡΑ και όχι κραυγές και με ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ και όχι μποούρδες με το ζόρι βγήκε όγδοη και θα βγάλουν τις μάγισσες του χόκους πόκους πρώτες.. άσε που όπως κρέμονται στα κοντάρια μου θυμίζει κάπως και τον τρόπο που σκότωνε τα θύματα του στη ρουμανία ο αληθινός κόμης δράκουλας. δεν μίλησε κανείς για συνωμοσία. αλλά κραυγάζει, ότι κάοπιοι ταπαίρνουν για να κατευθύνουν τη γνώμη του κόσμου σε συγκεκριμένες επιλογές. όποιου είναι του γούστου του η αυστραλία να την ψηφίσει κι εγώ μαζί του. αλλά επειδή είναι του γούστου του όχι επειδή του κάνανε πλύση εγκεφάλου. εμένα ό,τι και να μου λένε δε θα το ψήφιζα ποτέ. άθλιο τραγούδι, πολύ κραυγή και κακό και έτσι όπως τις βλέπω να κρέμονται στα κοντάρια μοιραία μου ήρθε στο μυαλό ο τρόπος που θανάτωνε τα θύματα του ο δράκουλας.

     • Μάριος

      Πού τα βρήκες τα στατιστικά και τις μετρήσεις για το τι θεωρεί το 95% του κόσμου; Πού τα ξέρεις όλα αυτά, ρε μεγάλε, και τα τσαμπουνάς και με τόση πεποίθηση; Βγείτε από τον αυτιστικό σας μικρόκοσμο που κατατάσσεται την πραγματικότητα εκεί έξω με βάσει τι αρέσει και τι όχι σε εσάς. Το ποιος είναι προβληματικός και υστεριάζει σαν την τελευταία κυράτσα της γειτονιάς όταν κάποιος αρθρώνει κάτι που δεν του αρέσει, το βλέπουμε.

   • Giorgos

    Έχω βαρεθεί να σε βλέπω παντού, στο YouTube, Infe, Ogae και λες τα ίδια και ίδια, απορώ δεν έχεις βαρεθεί; ας έρθουμε και τελευταίοι, δεν μας νοιάζει, θέλουμε απλα να το απολαύσουμε. Δεν είμαστε επιτροπές να αναλύσουμε μέχρι τη και τη τελευταία λεπτομέρεια, ποια τρίχα από τα μαλλιά της ντουσκα πετούσε- α δεν θα περάσουμε. Η Κατερίνα, αν και όντως σε κάποια σημεια στο πρώτο κουπλε δεν είχε τόση δύναμη, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ασταθής και δεν βγήκε εκτός τόνου κάτι που το καταλαβαινουμε και από την εξαιρετική ψιλή νότα, που για ακόμα μια φορά βγήκε αψεγάδιαστη. Όσο για τη ταμτα και εκείνης μια χαρά εμφάνιση ήταν, οπότε συνιστώ να έχουμε λίγη υπομονη και να μην προτρεχουμε.

    • Μάριος

     Να μη με βλέπεις, ρε μεγάλε. Ό,τι θέλω θα γράφω. Εσύ να τα προσπερνάς και να μην τα διαβάζεις. Κάθε χρόνο τα ίδια, παθαίνεται παράκρουση με την ελληνική συμμετοχή, βρίζετε όποιος σας λέει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, και όταν τελικά τρώτε τη φόλα πάλι και πάλι -γιατί τελικά είχαν δίκιο που σας τα έλεγαν- παθαίνετε επιλεκτική αμνησία.

     • Γιωργος Χανιώτης

      Το ποιος παθαίνει παράκρουση στη διαφορετική άποψη φαίνεται ξεκάθαρα από την απάντηση σου. Ξαναδιάβασε το δικό μου σχόλιο και μετά το δικώ σου και θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Το 95 % το συμπέρανα από ρα σχόλια. Σωστά σου είπαν ότι αρέσει σε σένα και σε κανα δυο ακόμη. Και τώρα επειδή σε βαρέθηκα άντε γεια

 • Leah

  Κρίνοντας μονο το οπτικό κομματι της πρόβας λογικο της Αυστραλίας να είναι πρώτο αφού είναι καρφωμένες οι κοπέλες στα κονταρια και κανουν γκελ μονο δεξιά αριστερά. Μην τρελαθουμε. Μια χαρά και η Ελλάδα. Μπράβο σε όλη την αποστολή!

 • Μαριος ιγνα

  ”Eurovision – Διαρροή: Έτσι ψήφισαν οι κριτές για την Κατερίνα Ντούσκα”

  https://neaselida.gr/h-alli-selida/eurovision-diarroi-etsi-psifisan-oi-krites-gia-tin-katerina-ntoyska/

  • Κωνσταντινος

   Μακάρι αλλά πραγματικά αυτές τις “διαρροές” κάθε χρόνο τις ακούω βερεσε μέχρι να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα.
   Προσωπικά όμως πιστεύω ότι η τριάδα στις επιτροπές θα είναι 1. Αυστραλία( Αυστραλία είναι αυτή….) 2. Ελλάδα 3. Σερβία
   Και η Κύπρος θα τερματίσει μεταξύ 6ης-8ης θέσης….

  • Μάριος

   Mην αναπαράγεται τα ψέματα συγκεκριμένου “δημοσιογράφου” που από το 2004 και κάθε χρονιά ισχυρίζεται ότι “τα αποτελέσματα των επιτροπών διέρρευσαν” και όλο η Ελλάδα έχει κερδίσει.

  • Κοιτάξτε όμως πέρσι ο ίδιος δημοσιογράφος έλεγε ότι στις επιτροπές η Ελλάδα δεν πήγε καλά βαθμολογικά και η Φουρειρα στη δεκαδα αλλά όχι πεντάδα και είχε δίκιο! Η Ελλάδα πήγε 16η στις επιτροπές και η Κύπρος 7η οπότε εγώ λέω να μην το περάσουμε τόσο αψηφηστο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.