Eurovision 2020: Οι υποψήφιες πόλεις φιλοξενίας λαμβάνουν περιφερειακή υποστήριξη

Η κούρσα για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision στην Ολλανδία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς οι 8 υποψήφιες πόλεις βρίσκονται σε πυρετώδεις διεγασίες για να ολοκληρώσουν τους φακέλους υποψηφιότητας τους βάσει των οποίων θα κριθούν οι αιτήσεις τους.Στην προσπάθεια τους για την εμφάνιση πληρέστερων φακέλων, οι υποψήφιες πόλεις προσβλέπουν και λαμβάνουν ήδη κάθε είδους περιφερειακή υποστήριξη που θα τους δώσει ένα ακόμα αβαντάζ στην διεκδίκηση της φιλοξενίας του διαγωνισμού. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν οι πόλεις Άρνεμ, Ρότερνταμ και Χάγη κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η υποψηφιότητα της  Άρνεμ(Arnhem) 

Η ‘Αρνεμ, πρωτεύουσα την περιφέρειας  Gelderland,  βρίσκεται στην ανατολική χώρα έχει εκφράσει επίσης ενδιαφέρον για τον επόμενο διαγωνισμό. Προτεινόμενος χώρος φιλοξενίας του διαγωνισμού αποτελεί στο στάδιο  Gelredome.

Related image

Gelredome stadium

Η περιφερειακή υποστήριξη βαίνει αυξανόμενη για την υποψήφια πόλη καθώς χτίζει τον φάκελο της υποψηφιότητας της.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης κ.Jan Van Dellen έχει υππστηρίξει ότι κατά μήκος όλες της περιφέρειας η υποστήριξη μεγαλώνει καθώς η πόλη φιλοδοξεί να φέρει τον διαγωνισμό στο Gelredome. Η πόλη έχει επιδοθεί στην κινητοποίηση τοπικών δήμων, καθώς και επιχειρήσεων και οργανισμών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διοργάνωση τον επόμενο Μάιο. Ο κ. Van Dellen εξηγεί:

Δεν απαιτούμε χρήματα από αυτούς τους ογανισμούς. Αλλά δημιουργικότητα και δέσμευση. Η επιχείρηση ROC Rijn IJssel (περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης*), για παράδειγμα έχει Τμήμα ασφαλείας. Συνεπώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι σ’αυτό το τμήμα εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Στην HAN θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εξειδίκευση τους σε διεθνή γεγονότα. 

Αν και η πόλη γνωρίζει ότι δεν είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί,υπάρχει ωστόσο η πίστη ότι μπορεί να καταφέρει να φέρει τον διαγωνισμό στην περιφέρεια.

Η κούρσα είναι πολύ κλειστή, αλλά το στάδιο Gelredome έχει την μεγαλύτερη χωρητικότητα στην Ολλανδία. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το συνδυάσει αυτό το στοιχείο. Η σύνδεση με την ελευθερία κάνει την υποψηφιότητα της Άρνεμ μοναδική. 

Ο μουσικός διαγωνισμό αφορά την διαφορετικότητα και την έκφραση της γνώμης. Αυτό ταιριάζει τόσο όμορφα με την επέτειο των 75 ετών της μάχης του Arnhem το οποίο εορτάζεται φέτος.  

Την επόμενη βδομάδα η υποψηφιότητα της πόλης θα δεχτεί νέα ώθηση καθώς οι 18 δήμοι της περιφέρειας θα υπογράψουν έγγραφο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Άρνεμ.

Οι υποψηφιότητες του Ρότερνταμ και της Χάγης

Η επαρχία της Νότιας Ολλανδίας έχει δηλώσει την υποστήριξη της στις υποψηφιότητες του Ρότερνταμ και της Χάγης.

Η Νότια Ολλανδία υποστηρίζει ότι το Ρότερνταμ ή η Χάγη, μία από τις δύο πρέπει να επιλεγεί σαν πόλη φιλοξενίας της. Νωρίτερα αυτή την βδομάδα η τοπικές αρχές δήλωσαν ότι θα παράσχουν υποστήριξη αρκεί να επωφεληθεί η ευρύτερη περιοχή.

Η επαρχία αναζητά επίσημη και πολιτική επικοινωνία με αυτές τις πόλεις για να δεί αν η επαρχία μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην αύξηση των πιθανοτήτων να έρθει ο διαγωνισμός της Eurovision στην Νότια Ολλανδία το 2020. 

 

Σε ό,τι μας αφορά, υπάρχει σαφής χώρος για συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικές πόλεις της Νότιας Ολλανδίας, έτσι ώστε η περιφέρεια σαν σύνολο να θέσει τον εαυτό της στον χάρτη και να εκμεταλλευθεί στο μέγιστο της πιθανές μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες.  

Το Ρότερνταμ

Η πόλη – λιμάνι του Ρότερνταμ είναι επίσης μία από τις πόλεις φαβορί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της  Eurovision 2020 στο Rotterdam Ahoy. Η Ολλανδική πόλη έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν γεγονός της Eurovision καθώς το 2007 είχε διεξαχθεί στην πόλη η Junior Eurovision. Το  Rotterdam Ahoy βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και υπάρχει από το 1971. Μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 15.000 θεατές κατά την διάρκεια μιας συναυλίας. Ο χώρος έχει επίσης φιλοξενήσεις συναυλίες πολλών αστέρων όπως των: Lady Gaga, Queen, Shakira, Kylie Minogue, Gloria Estefan, U2, Mariah Carey, Britney Spears κα

Related image

Rotterdam Ahoy

Η Χάγη

Η πόλη της Χάγης έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Eurovision δύο φορές στο παρελθόν, το 1976 και το 1980 ενώ η πόλη φιλοδοξεί να υποδεχθεί και πάλι τον διαγωνισμό για τρίτη φορά. Η Χάγη φιλοδοξεί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό στο  ADO Stadium (Cars Jeans Stadium), αλλά το συγκεκριμένο στάδιο δεν διαθέτει οροφή το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα καθώς ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα μόνο σε κλειστό στάδιο.Το στάδιο ολοκληρώθηκε το  2007 και μπορεί να δεχθεί γύρω στους 15.000 θεατές και βρίσκεται νοτιανατολικά της πόλης, 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και εύκολα προσβάσιμο με τρένο ή λεωφορείο.

Image result for ADO Stadium (Cars Jeans Stadium

Η κούρσα διεκδίκησης για 8 πόλεις 

Tο NPO μαζί με τα άλλα δύο κρατικά ολλανδικά κανάλια AVROTROS και NOS σε συνεργασία με την EBU  έχουν επωμισθεί την διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού στην Ολλανδία.

Οι οκτώ πόλεις που παραμένονουν στην κούρσα διεκδίκησης της φιλοξενίας του διαγωνισμού της Eurovision 2020 είναι οι :

  • Άμστερνταν (Amsterdam)
  • Ρόττερνταμ (Rotterdam)
  • Άρνχεμ (Arnhem)
  • Μάαστριχτ- Λιμπουργκ (Maastricht-Limburg)
  • Ουτρέχτη (Utrecht)
  • Η Χάγη (The Hague)
  • Ντεν Μπός (Den Bosch)
  • Μπρέντα (Breda)

Οι πόλεις έχουν ένα διάστημα 4 βδομάδων να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους και τους φακέλους υποψηφιότητας που θα τις στηρίξουν. Μέσα από τα έγγραφα τους οι πόλεις καλούνται να δώσουν απαντήσεις και λύσεις σε θέματα όπως η τοποθεσία φιλοξενίας του διαγωνισμού, το στάδιο με τις παράπλευρες παροχές , την διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών μονάδων, ζητήματα υποδομών και τεχνολογικών μέσων, το δίκτυο συγκοινωνιακών μέσων και πρόσβασης στα κρίσιμα μέρη.

Η ανακοίνωση της πόλη τον Αύγουστο

Οι πόλεις συγκεκριμένα έχουν μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουλίου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Ωστόσο μέχρι εκείνη την ημερομηνία είναι δυνατόν και σε άλλες ενδιαφερόμενες πόλεις ή περφέρειες να υποβάλλουν αίτημα.Όλοι οι φάκελοι των υποψήφιων πόλεων θα παραληφθούν από τα τρία ολλανδικά κρατικά κανάλια NPO, AVROTROS και NOS τα οποία θα εκτιμήσουν τα δεδομένα. Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.