Eurovision 2019 : Διαβάστε για όλα τα show που θα προβληθούν σήμερα!

Απόψε το βράδυ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 7 shows. Ποια απ’ όλα σας ενδιαφέρουν περισσότερο για να παρακολουθήσετε; Σήμερα λοιπόν θα προβληθούν ο πρώτος ημιτελικός της Σουηδίας, ο τρίτος προκριματικός της Ουγγαρίας, ο τέταρτος προκριματικός της Λιθουανίας, ο δεύτερος ημιτελικός της Εσθονίας και της Λετονίας, το δεύτερο Live show του Georgian Idol της Γεωργίας καθώς και το Next Star του Ισραήλ. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για το κάθε σόου.

Σουηδία – Πρώτος ημιτελικός

Σήμερα το βράδυ ξεκινάει η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου της Σουηδίας, Melodifestivalen, με τον πρώτο ημιτελικό. Παρουσιαστές του σόου, που θα διεξαχθεί στην στην Scandinavium Arena στο Gothenburg, θα είναι οι Marika CarlssonEric SaadeKodjo Akolor και Sara Dawn Finer. Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό θα δούμε 7 καλλιτέχνες να διαγωνίζονται για 2 θέσεις στον τελικό και άλλες 2 στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Τα 7 τραγούδια που διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

 1. Nano – Chasing Rivers
 2. High 15 – No Drama
 3. Wiktoria – Not with Me
 4. Zeana feat. Anis don Demina – Mina bränder
 5. Arja Saijonmaa – Mina fyra årstider
 6. Mohombi – Hello
 7. Anna Bergendahl – Ashes to Ashes

Η ψηφοφορία θα αποτελείται από 2 γύρους, στους οποίους θα ψηφίζει μόνο το κοινό. Από τον πρώτο γύρο, οι 5 που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα ξαναμπούν σε διαδικασία ψηφοφορίας, αυτή τη φορά του δεύτερου γύρου. Από εκεί οι 2 πρώτοι σε ψήφους θα προκριθούν απευθείας στον τελικό, ενώ αυτοί που θα τερματίσουν στην 3η και 4η θέση θα προκριθούν στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Τον πρώτο ημιτελικό του Melodifestivalen θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 21:00 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.


Ουγγαρία – Τρίτος προκριματικός 

Απόψε μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον τρίτο προκριματικό της εθνικής επιλογής της Ουγγαρίας για την Eurovision 2019, A Dal, στον οποίο θα διαγωνιστούν δέκα τραγούδια για να προκριθούν στους ημιτελικούς.

Τα 10 τραγούδια λοιπόν του τρίτου προκριματικού, είναι τα παρακάτω :

 1. Bogi Nagy – Holnap
 2. Joci Pápai – Az Én Apám
 3. Kyra Fedor – Maradj Még
 4. Leander Kills – Hazavágyom
 5. Mocsok 1 Kölyök – Egyszer
 6. Monyó Projekt – Run Baby Run
 7. Petruska – Help Me Out Of Here
 8. Ruby Harlem – Forró
 9. Salvus – Barát
 10. USNK – Posztolj

Οι κανόνες που ισχύουν είναι αυτοί που ίσχυαν και για τους πρώτους δύο προκριματικούς. Έξι από τα παραπάνω 10 τραγούδια, θα περάσουν στην επόμενη φάση και θα διαγωνιστούν ξανά τον Φλεβάρη σ’ ένα από τους δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 9 και στις 16 του μηνός.

Ας δούμε τώρα αναλυτικότερα τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί τόσο από την κριτική επιτροπή, όσο και από το κοινό, προκειμένου να βγουν τα αποψινά αποτελέσματα.

Στον πρώτο γύρο, οι τέσσερις κριτές θα βαθμολογήσουν το κάθε τραγούδι με άριστα το 10. Στο σκορ αυτό θα προστεθεί ένας βαθμός που θα προκύψει από τις ψήφους του κόσμου μέσω γραπτών μηνυμάτων και online ψηφοφορίας. Οι πέντε καλλιτέχνες που θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο συνολικά βαθμό θα είναι εκείνοι που θα προκριθούν στους ημιτελικούς.

Στον δεύτερο γύρο οι θεατές καλούνται να ψηφίσουν ανάμεσα στους πέντε καλλιτέχνες που έχουν απομείνει και έτσι στο τέλος της εκπομπής θα μάθουμε σε ποιον από αυτούς θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσει.

Οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Freddie ο οποίος εκπροσώπησε την Ουγγαρία το 2016 και η Dallos-Nyers Boglárka.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Feró Nagy, ή Lilla Vincze, ο Misi Mező και ο Miklós Both

Για να δείτε Live τον τρίτο προκριματικό του A Dal που αρχίζει στις 19:30 CET (20:30 Ώρα Ελλάδας), πατήστε ΕΔΩ.


Λιθουανία – Τέταρτος προκριματικός 

Απόψε θα μεταδοθεί ο τέταρτος προκριματικός της εθνικής επιλογής της Λιθουανίας για την Eurovision 2019, Eurovizija. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Gabrielė Martirosianaitė και Giedrius Masalskis.

Σήμερα θα δούμε να διαγωνίζονται ακόμη 11 υποψήφιοι, έτσι ώστε να προκριθούν στους ημιτελικούς του διαγωνισμού:

 1. Valerija Iljinaitė – Scars Are Beautiful (2 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 2. Indrė Juodeikienė – Bad Option (1 πόντος απ’ την επιτροπή)
 3. Alen ChiccoYour Cure (4 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 4. Queens of Roses – Runaway (7 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 5. Živilė GedvilaitėLearn from Your Love (7 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 6. Elizabeth OlsheyNever Enough (Of Your Love) (0 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 7. Gabrielė RybkoLay It Down (3 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 8. Saulės KliošasLaiko mašina (10 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 9. SoliarisSong of My Life (7 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 10. Monika MarijaLight On (12 πόντοι απ’ την επιτροπή)
 11. Henry & Tommy ModricNeverpart (8 πόντοι απ’ την επιτροπή)

Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής του σόου, αλλά και από αυτή του κοινού.

Ο τέταρτος προκριματικός θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Εσθονία – Δεύτερος Ημιτελικός

Δείτε απόψε, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 19:00 (Ώρα Ελλάδος) τον δεύτερο ημιτελικό της Εσθονίας για την Eurovision 2019, Eesti Laul, όπου θα διεξαχθεί στο αθλητικό ίδρυμα του Πανεπιστημίου του Tartu.

Στον ημιτελικό αυτόν, όπως ακριβώς συνέβη και με τον πρώτο, διαγωνίζονται δώδεκα τραγούδια, διεκδικώντας το καθένα από αυτά την πρόκριση στον Τελικό.

Τα δώδεκα τραγούδια που θα διαγωνιστούν είναι τα εξής :

 1. Sünne ValtriI’ll Do It My Way
 2. IseloomadKaks miinust
 3. Lumevärv feat. INGAMilline päev
 4. SissiStrong
 5. Cätlin Mägi & Jaan PehkParmumäng
 6. KadiahBelieve
 7. Kaia TammWo sind die Katzen?
 8. Kerli KivilaanCold Love
 9. Grete PaiaKui isegi kaotan
 10. Lacy JayHalleluja
 11. Around the SunFollow Me Back
 12. Uku SuvistePretty Little Liar

Το αποτέλεσμα θα κριθεί έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, τέσσερις μόνο συμμετοχές θα καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό, μέσω του συνδυασμού των ψήφων κοινού και κριτικής επιτροπής. Στον δεύτερο γύρο θα προκριθούν άλλες δύο , μέσω της ψηφοφορία του κόσμου και μόνο (σύνολο 6).

Για να δείτε ποια τραγούδια έχουν καλές πιθανότητες να περάσουν, αλλά κυρίως για να μας πείτε και τη δική σας άποψη πάνω στο θέμα κάνοντας τα δικά σας προγνωστικά, πατήστε ΕΔΩ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Live show από το κρατικό κανάλι της Εσθονίας ETV, πατώντας ΕΔΩ, αλλά και μέσω του επίσημου καναλιού στο youtube ETV Plus, πατώντας ΕΔΩ.


Λετονία – Δεύτερος ημιτελικός 

Παρακολουθήστε απόψε ζωντανά τον δεύτερο ημιτελικό της εθνικής επιλογής της Λετονίας, Supernova, που θα πραγματοποιηθεί στις 21:25 (ώρα Ελλάδας).

Τα 8 τραγούδια που θα διαγωνιστούν απόψε, είναι τα εξής :

 1. Adriana Miglāne – Scared of Love
 2. Carousel – That Night
 3. Double Faced Eels – Fire
 4. Dziļi Violets feat. Kozmens – Tautasdziesma
 5. Kristiāna – Remedy
 6. Laika Upe – Listen to the Way that I Breathe
 7. Markus Riva – You Make Me So Crazy
 8. Peress – Smaragdi un pelni

Από τα οκτώ παραπάνω τραγούδια, θα προκριθούν στον Τελικό τα μισά, δηλαδή τέσσερα.

Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί κατά 50% από την ειδική εθνική επιτροπή, που αποτελείται από τους DJ RuddLinda Leen (τραγουδίστρια), Ralf Eiland (τραγουδιστής) και Artis Dvariona (ραδιοφωνικός παραγωγός), και κατά 50% από το κοινό.

Δείτε Live τον δεύτερο ημιτελικό του Supernova από το κανάλι LTV1 στις 21:25 ώρα Ελλάδας, πατώντας ΕΔΩ.


Γεωργία – Δεύτερο Live Show

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το πρώτο live show του Georgian Idol, μέσω του οποίου θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Γεωργίας για την Eurovision 2019. Σε αυτή τη βραδιά παρακολουθήσαμε να διαγωνίζονται οι 10 υποψήφιοι που επέλεξε η κριτική επιτροπή του σόου, που αποτελείται από τους Stephane Mgebrishvili (ESC 2009 Γεωργία), Natia Todua (νικήτρια του γερμανικού The Voice), Tinatin Berdzenishvili (διευθύντρια μέσων ενημέρωσης της GPB) και Zaza Shengelia (Διευθύνων Σύμβουλος της Bravo Records), από τις auditions που προηγήθηκαν. 

Στο πρώτο σόου είδαμε να αποχωρούν 2 από τους 10 συμμετέχοντες. Έτσι λοιπόν, οι 8 που συνεχίζουν και θα δούμε να διαγωνίζονται σήμερα, είναι οι εξής:

 • Ikako Aleksidze
 • Dima Kobeshavidze
 • Liza Kalandadze
 • Nini Tsnobiladze
 • Giorgi Pruidze
 • Giorgi Nakashidze
 • Oto Nemsadze
 • Tamar Lachkhepiani

Από τους 8 συμμετέχοντες, σήμερα, θα αποχωρήσουν και πάλι 2. Αυτό θα καθοριστεί από το γεωργιανό και διεθνές κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες μέσω των κινητών τηλεφώνων και του Facebook.

Το δεύτερο live show του Georgian Idol θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


 Ισραήλ

Συνεχίζεται απόψε η αναζήτηση της οικοδέσποινας χώρας για την Eurovision 2019, με το The Next Star και τους 8 συμμετέχοντες που έχουν απομείνει στο σόου.

 • Ketreyah
 • Ofri Calfon
 • Shefita
 • Tai
 • Daniel Barzilai
 • Maya Buskila
 • Shalva Band
 • Avraham de Carvalho

Οι 8 υποψήφιοι θα χωριστούν σε 4 duels, όπου από το καθένα θα προκριθεί στην επόμενη φάση αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες θετικές ψήφους από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους Static & Ben-El TavoriKeren PelesHarel Skaat (ESC Ισραήλ 2010), Shiri Maimon (ESC Ισραήλ 2005) και Assaf Amdursky, όπου ο κάθε κριτής θα έχει την δυνατότητα να δώσει 0 ή 8 βαθμούς στους συμμετέχοντες, αλλά και από το κοινό που θα δώσει τους υπόλοιπους βαθμούς. Στη συνέχεια, οι 2 καλλιτέχνες με τις λιγότερες θετικές ψήφους, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον διαγωνισμό.

To show θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.