Eurovision 2019: Όλα όσα θα δούμε στα 7 shows του Σαββάτου!

Σήμερα το βράδυ 7 χώρες θα διεξάγουν τα shows επιλογής εκπροσώπου τους για την Eurovision 2019. Απόψε λοιπόν θα παρακολουθήσουμε τους τελικούς Γαλλίας και Μάλτας, τον δεύτερο προκριματικό της Ουγγαρίας, τον τρίτο προκριματικό της Λιθουανίας, τον πρώτο ημιτελικό της Λετονίας, το πρώτο live show της Γεωργίας και την επόμενη εκπομπή αναζήτησης εκπροσώπου του Ισραήλ. Στη συνέχεια του άρθρου ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε σόου ξεχωριστά.

Γαλλία – Τελικός

Απόψε, στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) διεξάγεται ο Τελικός του Destination Eurovision 2019 και έτσι σε λίγες ώρες, θα απαντηθεί επιτέλους στους φαν το βασανιστικό ερώτημα του ποιος θα είναι ο καλλιτέχνης εκείνος που θα εκπροσωπήσει την Γαλλία.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα 8 τραγούδια του αποψινού τελικού της Γαλλίας:

 1. Chimène Badi – Là-haut
 2. Silvàn Areg – Allez leur dire
 3. Bilal Hassani – Roi
 4. Aysat – Comme une grande
 5. Emmanuel Moire – La promesse
 6. The Divaz – La voix d’Aretha
 7. Doutson – Sois un bon fils
 8. Seemone – Tous les deux

Το αποτέλεσμα της αποψινής βραδιάς, ακριβώς όπως είχε συμβεί και στους δύο ημιτελικούς, θα κριθεί κατά 50% από το κοινό και κατά 50% από την διεθνή κριτική επιτροπή.

Ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής αυτής που αναφέρουμε παραπάνω, ξεχωρίσαμε τα ονόματα του Άλεξ Παναγή για την Κύπρο και της Rona Nishliu για την Αλβανία. Η τελευταία είναι γνωστή σε μας καθώς είχε εκπροσωπήσει την Αλβανία το 2012 στη Eurovision.

Για να δείτε αναλυτικά τα δέκα μέλη της διεθνούς κριτικής επιτροπής πατήστε εδώ.

Παρουσιαστής του τελικού θα είναι o Γαλλο-Καναδός τραγουδιστής Garou.

Ο τελικός του Destination Eurovision 2019 θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Μάλτα – Τελικός

Απόψε το X-Factor Μάλτας, μέσω του οποίου θα προκύψει ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2019, ρίχνει αυλαία με τον τελικό του show.

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Ben Camille, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Howard Keith DebonoRay MerciecaAlexandra Alden, και Ira Losco.

Απόψε θα δούμε να διαγωνίζονται οι 4 φιναλίστ του show, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν θα ερμηνεύσουν υποψήφιες συμμετοχές για την Eurovision ή αν θα επιλεγεί το τραγούδι αργότερα.

Οι 4 καλλιτέχνες που διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας, είναι οι:

Ο τελικός του X-Factor Μάλτας θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ουγγαρία – Δεύτερος προκριματικός 

Απόψε μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον δεύτερο προκριματικό της εθνικής επιλογής της Ουγγαρίας για την Eurovision 2019, A Dal, στον οποίο θα διαγωνιστούν δέκα τραγούδια για να προκριθούν στους ημιτελικούς.

Τα 10 τραγούδια λοιπόν του δεύτερου προκριματικού, είναι τα παρακάτω :

Οι κανόνες που ισχύουν είναι αυτοί που ίσχυαν και για τον πρώτο προκριματικό. Έξι από τα παραπάνω 10 τραγούδια, θα περάσουν στην επόμενη φάση και θα διαγωνιστούν ξανά τον Φλεβάρη σ’ ένα από τους δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 9 και στις 16 του μηνός.

Ας δούμε τώρα αναλυτικότερα τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί τόσο από την κριτική επιτροπή, όσο και από το κοινό, προκειμένου να βγουν τα αποψινά αποτελέσματα.

Στον πρώτο γύρο, οι τέσσερις κριτές θα βαθμολογήσουν το κάθε τραγούδι με άριστα το 10. Στο σκορ αυτό θα προστεθεί ένας βαθμός που θα προκύψει από τις ψήφους του κόσμου μέσω γραπτών μηνυμάτων και online ψηφοφορίας. Οι πέντε καλλιτέχνες που θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο συνολικά βαθμό θα είναι εκείνοι που θα προκριθούν στους ημιτελικούς.

Στον δεύτερο γύρο οι θεατές καλούνται να ψηφίσουν ανάμεσα στους πέντε καλλιτέχνες που έχουν απομείνει και έτσι στο τέλος της εκπομπής θα μάθουμε σε ποιον από αυτούς θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσει.

Οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Freddie ο οποίος εκπροσώπησε την Ουγγαρία το 2016 και η Dallos-Nyers Boglárka.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Feró Nagy, ή Lilla Vincze, ο Misi Mező και ο Miklós Both

Για να δείτε Live τον δεύτερο προκριματικό του A Dal που αρχίζει στις 19:30 CET (20:30 Ώρα Ελλάδας), πατήστε ΕΔΩ.


Λιθουανία – Τρίτος προκριματικός 

Απόψε θα μεταδοθεί ο τρίτος προκριματικός της εθνικής επιλογής της Λιθουανίας για την Eurovision 2019, Eurovizija. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Gabrielė Martirosianaitė και Giedrius Masalskis.

Σήμερα θα δούμε να διαγωνίζονται ακόμη 13 υποψήφιοι, έτσι ώστε να προκριθούν στους ημιτελικούς του διαγωνισμού:

 1. Laimingu Būti Lengva – Pasaulio vidury 
 2. Voldemars Petersons – Dancing with the stars 
 3. La forza – Leisk tave paguosti
 4. Sofija Eitutytė – My 7th life
 5. Antikvariniai Kašpirovskio Dantys – Mažulė
 6. Dagna – The rush
 7. Jurgis Brūzga – CTRL ALT DELETE
 8. Kali – Don‘t B3long
 9. Cheri – Again
 10. 120 – No doubt
 11. Monika Marija – Criminal
 12. Jurijus – Run with the lions
 13. Jurgis DID & Erica Jennings – Sing!

Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής του σόου, αλλά και από αυτή του κοινού.

Ο τρίτος προκριματικός θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Λετονία – Πρώτος ημιτελικός 

Παρακολουθήστε απόψε ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό της εθνικής επιλογής της Λετονίας, Supernova, που θα πραγματοποιηθεί στις 21:25 (ώρα Ελλάδας).

Τα 8 τραγούδια που θα διαγωνιστούν απόψε, είναι τα εξής :

Από τα οκτώ παραπάνω τραγούδια, θα προκριθούν στον Τελικό τα μισά, δηλαδή τέσσερα.

Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί κατά 50% από την ειδική εθνική επιτροπή, που αποτελείται από τους DJ RuddLinda Leen (τραγουδίστρια), Ralf Eiland (τραγουδιστής) και Artis Dvariona (ραδιοφωνικός παραγωγός), και κατά 50% από το κοινό.

Δείτε Live τον πρώτο ημιτελικό του Supernova από το κανάλι LTV1 στις 21:25 ώρα Ελλάδας, πατώντας ΕΔΩ.


Γεωργία – Πρώτο live show

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των auditions του Georgian Idol, μέσω του οποίου θα προκύψει ο επόμενος εκπρόσωπος της Γεωργίας στην Eurovision. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή του show, που αποτελείται από τους Stephane Mgebrishvili (ESC 2009 Γεωργία), Natia Todua (νικήτρια του γερμανικού The Voice), Tinatin Berdzenishvili (διευθύντρια μέσων ενημέρωσης της GPB) και Zaza Shengelia (Διευθύνων Σύμβουλος της Bravo Records), επέλεξε τους 10 καλύτερους, που να διαγωνισθούν στα live shows του διαγωνισμού.

Οι 10 υποψήφιοι του Georgian Idol που θα δούμε να παίρνουν μέρος στο πρώτο live show, είναι οι:

 • Oto Nemsadze
 • Giorgi Nakashidze
 • Nini Tsnobiladze
 • Marim Kakhelishvili
 • Iliko Aleqsidze
 • Tamar Lachkepiani,
 • Dima Kobeshavidze
 • Lizi Kalandadze
 • Giorgi Pruidze
 • Beso Nemsadze

Από τους 10 συμμετέχοντες, σήμερα, θα αποχωρήσουν οι 2. Αυτό θα καθοριστεί από το γεωργιανό και διεθνές κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες μέσω των κινητών τηλεφώνων και του Facebook.

Το πρώτο live show του Georgian Idol θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ισραήλ

Συνεχίζεται απόψε η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου του Ισραήλ για την Eurovision 2019, The Next Star, με τους 10 υποψήφιους που έχουν παραμείνει στον διαγωνισμό.

Σ’αυτή τη φάση του show, οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε duels. Oι κριτές, Static & Ben-El TavoriKeren PelesHarel Skaat (ESC Ισραήλ 2010), Shiri Maimon (ESC Ισραήλ 2005) και Assaf Amdursky, μπορούν να δώσουν 0 ή 8 βαθμούς στους υποψηφίους, ενώ τους υπόλοιπους βαθμούς τους δίνει το κοινό. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εμφανίσεις, ο καλλιτέχνης με το μικρότερο ποσοστό θετικών ψήφων, αποχωρεί από την διαδικασία.

Οι 10 υποψήφιοι του The Next Star, είναι οι:

 • Avraham de Carvalho
 • Katreyah 
 • Shalva Band
 • Daniel Barzilai
 • Kobi Merimi
 • Shefita 
 • Maya Buskila
 • Tay 
 • Daniel Mazuz
 • Ofri Halfon

To show θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.