Eurovision 2019 : Διαβάστε για όλα τα show που θα προβληθούν σήμερα 09/02!

Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 10 shows. Ποια απ’ όλα σας ενδιαφέρουν περισσότερο για να παρακολουθήσετε; Σήμερα λοιπόν θα προβληθούν ο τελικός της Αυστραλίας, ο τελικός του Μαυροβουνίου, ο τελικός του Sanremo στην Ιταλία, ο δεύτερος ημιτελικός της Σουηδίας, ο πρώτος ημιτελικός της Ουγγαρίας, ο πρώτος ημιτελικός της Λιθουανίας, ο πρώτος ημιτελικός της Ισλανδίας, ο πρώτος ημιτελικός της Ουκρανίας, το  τρίτο Live show του Georgian Idol της Γεωργίας καθώς και το Next Star του Ισραήλ. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για το κάθε σόου.

Αυστραλία – Τελικός

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός της Αυστραλίας για την Eurovision 2019, Australia Decides, στο Gold Coast Exhibition and Convention Centre με παρουσιαστές τους Myf Warhurst και Joel Creasey, σχολιαστές της Eurovision από το 2017 για λογαριασμό της Αυστραλίας.

Θα παρακολουθήσουμε να διαγωνίζονται 10 συμμετέχοντες, για την κατάκτηση του χρυσού εισιτηρίου για την Eurovision:

 1. Ella CooperData Dust
 2. Electric Fields2000 and Whatever
 3. Mark VincentThis Is Not the End
 4. Aydan CalafioreDust
 5. Courtney ActFight For Love
 6. Leea NanosSet Me Free
 7. SheppardOn My Way
 8. Alfie ArcuriTo Myself
 9. Kate Miller-HeidkeZero Gravity
 10. Tania DokoPiece of Me

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%), η οποία αποτελείται από τους Christer Björkman (εκπρόσωπος της Σουηδίας το 1992 – παραγωγός του Melodifestivalen), Fifa Riccobono (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος στην μουσική εταιρία παραγωγής Albert Music), Milly Petriella (Διευθύντρια Υπηρεσίας Καλλιτεχνών της οργάνωσης δικαιωμάτων μουσικής APRA), Josh Martin (Υπεύθυνος Ψυχαγωγικού προγράμματος της SBS) και Paul Clarke (Αρχηγός αποστολής της Αυστραλίας στην Eurovision).

Καλεσμένη του σόου θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας το 2016, Dami Im.

Το Australia Decides 2019 θα ξεκινήσει στις 11:30 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.


Μαυροβούνιο – Τελικός

Σήμερα το βράδυ θα διεξαχθεί ο εθνικός τελικός του Μαυροβουνίου για την Eurovision 2019, Montevizija, με πέντε συμμετοχές να διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας τον ερχόμενο Μάιο στο Τελ Αβίβ.

 1. D-Moll – Heaven
 2. Andrea Demirović – Ja sam ti san
 3. Monika Knezović – Nepogrješiva
 4. Ivana Popović-Martinović – Nevinost
 5. Nina Petković – Uzmi ili ostavi

Ανάμεσα στους υποψήφιους βλέπουμε την Andrea Demirović που είχε εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο το 2009 με το τραγούδι Just Get Out Of My Life, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού τερμάτισε στην 11η θέση του πρώτου ημιτελικού. Επίσης παρατηρούμε και τις Ivana Popović-Martinović and Nina Petković, που είχαν προσπαθήσει και πέρυσι να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στην Eurovision.

Ο νικητής θα προκύψει μετά από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, έπειτα από τον συνδυασμό της ψηφοφορίας του κοινού, μιας ραδιοφωνικής επιτροπής, μιας διεθνούς επιτροπής και μιας επιτροπής που θα αποτελείται από καλλιτέχνες του Μαυροβουνίου, θα προκύψουν οι δύο συμμετοχές οι οποίοι θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια, το κοινό θα είναι αυτό που με την ψήφο του θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας.

Το Montevizija 2019 θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ιταλία – Τελικός

Απόψε, στο Ariston Theatre στο Sanremo θα διεξαχθεί ο τελικός του μουσικού φεστιβάλ της Ιταλίας Sanremo, με παρουσιαστές τους Claudio Baglioni, Claudio Bissio και Virginia Raffaele.

Οι 24 αποψινοί υποψήφιοι που θα διαγωνισθούν για το πολυπόθητο τρόπαιο του Sanremo, είναι οι εξής:

Από την συνδυαστική ψηφοφορία και των 5 ημερών του διαγωνισμού, οι 3 συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους θα προκριθούν στον superfinal γύρο. Στη συνέχεια, οι 3 φιναλίστ θα ερμηνεύσουν και πάλι τα τραγούδια τους, με τον νικητή να προκύπτει από την ψηφοφορία του press room (30%), μιας ειδικής κριτικής επιτροπής (20%) και του κοινού (50%).

Ο νικητής θα έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision. Σε περίπτωση άρνησής του, θα είναι εξ ολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια της RAI να αποφασίσει για την συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2019.

Ο τελικός του Sanremo θα ξεκινήσει στις 21:40 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Σουηδία – Δεύτερος Ημιτελικός

Συνεχίζεται απόψε η διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου της Σουηδίας, Melodifestivalen, με τον δεύτερο ημιτελικό. Παρουσιαστές του σόου, που θα διεξαχθεί στην πόλη Malmö, θα είναι οι Marika CarlssonEric SaadeKodjo Akolor και Sara Dawn Finer. Στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό θα δούμε ακόμη 7 καλλιτέχνες να διαγωνίζονται για 2 θέσεις στον τελικό και άλλες 2 στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Τα 7 τραγούδια που διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

 1. Andreas Johnson – Army Of Us
 2. Malou Prytz – I Do Me
 3. Oscar Enestad – I Love It
 4. Jan Malmsjö – Leva livet
 5. Vlad Reiser – Nakna i regnet
 6. Hanna Ferm & Liamoo – Hold You
 7. Margaret – Tempo

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχωρίζουμε κάποιους καλλιτέχνες που έχουμε ξαναδεί να παίρνουν μέρος στο Melodifestivalen, όπως τον Andreas Johnson (Melodifestivalen 2006, 2007, 2008, 2010, 2012 και 2015), τον Oscar Enestad (μέλος του συγκροτήματος FO&O – Melodifestivalen 2017), τον Jan Malmsjö (Melodifestivalen 1969), τον Liamoo (Melodifestivalen 2017) και την Margaret (Melodifestivalen 2018 αλλά και εθνικός τελικός Πολωνίας 2016).

Η ψηφοφορία θα αποτελείται από 2 γύρους, στους οποίους θα ψηφίζει μόνο το κοινό. Από τον πρώτο γύρο, οι 5 που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα ξαναμπούν σε διαδικασία ψηφοφορίας, αυτή τη φορά του δεύτερου γύρου. Από εκεί οι 2 πρώτοι σε ψήφους θα προκριθούν απευθείας στον τελικό, ενώ αυτοί που θα τερματίσουν στην 3η και 4η θέση θα προκριθούν στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Τον δεύτερο ημιτελικό του Melodifestivalen θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 21:00 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.


Ουγγαρία – Πρώτος Ημιτελικός

Έπειτα από τους τρεις προκριματικούς γύρους της εθνικής επιλογής της Ουγγαρίας για την Eurovision 2019, A Dal, έχουν προκύψει οι 18 συμμετέχοντες των δύο ημιτελικών του διαγωνισμού. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τον πρώτο ημιτελικό όπου θα δούμε να διαγωνίζονται 9 καλλιτέχνες:

Από αυτούς, μόνο οι 4 θα προκριθούν στον τελικό, με τους 3 να προκρίνονται από έναν συνδυασμό ψηφοφορίας του κοινού και της κριτικής επιτροπής του σόου ( Feró NagyLilla VinczeMisi Mező και Miklós Both) και 1 ακόμη από το κοινό έπειτα από έναν δεύτερο γύρο ψηφοφορίας.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Freddie, ο οποίος εκπροσώπησε την  Ουγγαρία  το  2016 και Dallos-Nyers Boglárka.

Ο πρώτος ημιτελικός του A Dal θα ξεκινήσει στις 20:30 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Λιθουανία – Πρώτος Ημιτελικός

Απόψε θα μεταδοθεί ο πρώτος ημιτελικός της εθνικής επιλογής της Λιθουανίας για την Eurovision 2019, Eurovizija. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Gabrielė Martirosianaitė και Giedrius Masalskis.

Σήμερα θα δούμε να διαγωνίζονται 12 υποψήφιοι, έτσι ώστε να προκριθούν στον τελικό του διαγωνισμού:

 1. Twosome – 1000
 2. Emilija Gogolytė – Riddle
 3. Migloko – Rožės
 4. Jurgis Brūzga – CTRL ALT DELETE
 5. Cheri – Again
 6. Glossarium – Anyone
 7. Justina Budaitė-Junà – Strength of a woman
 8. Lukas Bartaška – River of hope
 9. Saulės Kliošas – Laiko mašina
 10. Henry & Tommy Modric – Neverpart
 11. Edgaras Lubys – To the sky
 12. Monika Marija – Light on

Από αυτούς, μόνο οι 4 θα προκριθούν στον τελικό. Το αποτέλεσμα θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής του σόου.

Ο πρώτος ημιτελικός του Eurovizija 2019 θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ισλανδία – Πρώτος Ημιτελικός

Ξεκινάει από σήμερα η εθνική επιλογή της Ισλανδίας για την Eurovision 2019, Söngvakeppnin, με τον πρώτο ημιτελικό. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Fannar Sveinsson και Benedikt Valsson.

Απόψε θα παρακολουθήσουμε να διαγωνίζονται οι 5 από τους 10 συνολικά υποψήφιους του διαγωνισμού:

 1. Hatari – Hatrið mun sigra
 2. Hera Björk – Eitt andartak
 3. Kristina Skoubo Bærendsen – Ég á mig sjálf
 4. Þórdís Imsland – Nú og hér
 5. Daníel Óliver – Samt ekki

Ανάμεσα στους υποψήφιους βλέπουμε την Hera Björk, εκπρόσωπο της χώρας το 2010 με το τραγούδι Je Ne Sais Quoi, όπου τερμάτισε στην 19η θέση του μεγάλου τελικού.

Στους ημιτελικούς οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους στην ισλανδική γλώσσα, ενώ στον τελικό όπως θα παρουσιαστούν στην Eurovision σε περίπτωση νίκης τους.

Από τους 5 συμμετέχοντες, θα προκριθούν στον τελικό μόνο οι 2. Αυτό θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής. Ο τελικός θα έχει μέχρι και 5 υποψηφίους, με το κρατικό κανάλι να διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει στον εθνικό τελικό έναν καλλιτέχνη ακόμα, πέραν από τους 4 προκριθέντες των ημιτελικών.

Ο πρώτος ημιτελικός του Söngvakeppnin θα ξεκινήσει στις 21:45 ώρας Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ουκρανία – Πρώτος Ημιτελικός

Απόψε ξεκινάει και η εθνική επιλογή της Ουκρανίας για την Eurovision 2019, Vidbir, με τον πρώτο ημιτελικό και με τους 8 από τους 16 συνολικά καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Sergey Pritula.

Οι 8 συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού, είναι οι εξής:

 1. The HypnotunezHey!
 2. LETAYМила моя
 3. VERA KEKELIAWow!
 4. TseShoHate
 5. YUKOGalyna Guliala
 6. MARUVSiren Song
 7. Brunettes Shoot BlondesHouston 
 8. BAHROMAНазавжди-Навсегда

Από τις 8 συμμετοχές, μόνο οι 3 θα προκριθούν στον τελικό. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%), η οποία αποτελείται από τους Eugene Filatov (μουσικός παραγωγός – ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος Onuka) , Jamala (Νικήτρια της Eurovision 2016) και Andreiy Danilko (Ουκρανία 2007).

Καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας το 2018 MELOVIN, όπου κατάλαβε την 17η θέση στον μεγάλο τελικό με το τραγούδι Under The Ladder.

Ο πρώτος ημιτελικός του Vidbir 2019 θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Γεωργία – Τρίτο Live Show

Έπειτα από τις auditions του Georgian Idol, μέσω του οποίου φέτος θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Γεωργίας στην Eurovision, η κριτική επιτροπή του σόου, Stephane Mgebrishvili (ESC 2009 Γεωργία), Natia Todua (νικήτρια του γερμανικού The Voice), Tinatin Berdzenishvili (διευθύντρια μέσων ενημέρωσης της GPB) και Zaza Shengelia (Διευθύνων Σύμβουλος της Bravo Records), επέλεξε τους 10 καλύτερους υποψήφιους για να διαγωνιστούν στα live shows του μουσικού διαγωνισμού.

Μετά την διεξαγωγή των πρώτων δύο live, είδαμε να αποχωρούν συνολικά 3 συμμετέχοντες. Έτσι λοιπόν, οι 7 που θα δούμε να διαγωνίζονται απόψε, είναι οι εξής:

 • Ikako Aleksidze
 • Liza Kalandadze
 • Nini Tsnobiladze
 • Giorgi Pruidze
 • Giorgi Nakashidze
 • Oto Nemsadze
 • Tamar Lachkhepiani

Από τους 7 συμμετέχοντες, θα δούμε και πάλι κάποιον να αποχωρεί. Αυτό θα καθοριστεί από το γεωργιανό και διεθνές κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες μέσω των κινητών τηλεφώνων και του Facebook.

Το τρίτο live show του Georgian Idol θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ισραήλ

Απόψε θα παρακολουθήσουμε το τελευταίο σόου, πριν τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου, της εθνικής επιλογής του Ισραήλ για την Eurovision 2019, The Next Star, όπου θα προκύψουν οι 2 τελευταίοι φιναλίστ.

Σήμερα θα δούμε να διαγωνίζονται για 2 θέσεις στον τελικό του σόου, οι εξής 4:

 • Daniel Barzilai
 • Kobi Merimi
 • Shefita
 • Avraham de Carvalho

Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από τους Static & Ben-El TavoriKeren PelesHarel Skaat (ESC Ισραήλ 2010), Shiri Maimon (ESC Ισραήλ 2005) και Assaf Amdursky.

To σόου θα ξεκινήσει στις 21:15 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

6 Σχόλια

 • Eurovision Greece

  Συγχαρητήρια για το οργανωμένο και κατατοπιστικό άρθρο! Εξαιρετική δουλειά!

 • Οι προτιμήσεις μου για σήμερα:

  Αυστραλία: Ήθελα E.F.

  Μαυροβούνιο: Αξιοπρεπή όλα σε γενικές γραμμές. Δεν ξεχωρίζω κάποιο.

  Ιταλία: Λατρεύω Loredana και Simone. Αντίθετα μ’ αφήνουν αδιάφορο ο Ultimo και οι Il Volo.

  Σουηδία: Πολύ αδύναμος ημιτελικός.

  Ουγγαρία: Μάλλον προτιμώ τους The Sign. Είναι και κανα δυο ακόμα που μου αρέσουν.

  Λιθουανία: ευχαριστώ δεν είμαι φίλος! 😛 Θα περιμένω την τελική επιλογή τους.

  Ισλανδία: Hatari και ξερό ψωμί. Για να δούμε και το live όμως.

  Ουκρανία: Μαζί με το FdC, οι αγαπημενοι μου εθνικοί τελικοί για φέτος. Το hate είναι απλά λατρεία!

  Γεωργία, Ισραήλ: βλέπε Λιθουανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.