Eurovision 2019 : Διαβάστε για όλα τα show που θα προβληθούν σήμερα 02/03!

Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 6 shows. Ποια απ’ όλα σας ενδιαφέρουν περισσότερο για να παρακολουθήσετε; Σήμερα λοιπόν θα προβληθούν ο τελικός της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Ισλανδίας, της Πορτογαλίας και της Μολδαβίας, καθώς και ο ημιτελικός της δεύτερης ευκαιρίας του Melodifestivalen στη Σουηδία. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για το κάθε σόου.

Νορβηγία – Τελικός

Σήμερα το βράδυ, η Νορβηγία θα επιλέξει την συμμετοχή της για την Eurovision 2019, μέσω του εθνικού τελικού της χώρας Melodi Grand Prix. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Oslo Spektrum, θα είναι οι Heidi Ruud Ellingsen και Kåre Magnus Bergh.

Απόψε θα δούμε να διαγωνίζονται 10 συμμετοχές, διεκδικώντας την εκπροσώπηση της χώρας στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάιο:

 1. Chris Medina – We try
 2. D’Sound – Mr. Unicorn
 3. Mørland – En livredd mann
 4. Anna-Lisa Kumoji – Holla
 5. Erlend Bratland – Sing for you
 6. Ingrid Berg Mehus – Feel
 7. Hank Von Hell – Fake it
 8. Carina Dahl – Hold me down
 9. Adrian Jørgensen – The bubble
 10. KEiiNO – Spirit in the sky

Ανάμεσα στους υποψήφιους, βλέπουμε τον εκπρόσωπο της χώρας το 2015 Mørland, που μαζί με την Debrah Scarlett κατέκτησαν την 8η θέση. Επίσης συναντάμε και πρώην συμμετέχοντες του MGP, όπως την Carina Dahl που είχε πάρει μέρος στο MGP το 2013 συμμετέχοντας στον πρώτο ημιτελικό, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού, τον Erlend Bratland, που συμμετείχε στο MGP το 2015 με το τραγούδι Thunderstruck, τερματίζοντας δεύτερος, αλλά και τον Han Von Hell που είχε διαγωνιστεί στην εθνική επιλογή της χώρας το 2013, χωρίς να προκριθεί στον τελικό. Επίσης, τα δύο από τα τρία μέλη των KEiiNOAlexandra Rotan και Tom Hugo, είχαν λάβει μέρος στο MGP που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από τρεις γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, δέκα διεθνείς επιτροπές αλλά και το κοινό (50-50) θα αποφασίσουν ποια 4 τραγούδια θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια, οι 4 υποψήφιοι θα χωριστούν σε 2 duels (ζευγάρια). Από το κάθε duel, η συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους θα προχωρήσει στον τρίτο γύρο. Αυτό θα αποφασιστεί από το κοινό. Στον τρίτο και τελευταίο γύρο, το κοινό θα ψηφίσει και πάλι για να αναδείξει τον νικητή ανάμεσα στους 2 φιναλίστ.

Ο τελικός του MGP 2019 θα ξεκινήσει στις 21:55 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Φινλανδία – Τελικός

Απόψε θα διεξαχθεί ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας για την Eurovision 2019, Uuden Musiikin Kilpailu (UMK), μέσω του οποίου θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο πολιτισμού Logomo στην πόλη Turku, θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας το 2013 Krista Siegfrids, ο ηθοποιός Christoffer Strandberg και ο παρουσιαστής Mikko Silvennoine.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision επιλέχτηκε εσωτερικά. Αυτός δεν είναι άλλος από τον επιτυχημένο Φινλανδό DJ Darude. Απόψε θα δούμε να διαγωνίζονται συνολικά 3 τραγούδια, ερμηνευμένα από τον Sebastian Rejman.

 1. Release Me
 2. Superman
 3. Look Away

Το τραγούδι με τις περισσότερες ψήφους από κοινό και κριτική επιτροπή (50-50), θα είναι η συμμετοχή της χώρας τον ερχόμενο Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Ισλανδία – Τελικός

Έπειτα από δύο ημιτελικούς και δέκα συνολικά υποψήφιους, έφτασε η βραδιά του τελικού της εθνικής επιλογής της Ισλανδίας για την Eurovision 2019, Söngvakeppnin.

Απόψε θα δούμε να διαγωνίζονται για την εκπροσώπηση της χώρας οι εξής 5 συμμετοχές:

 1. Friðrik Ómar – Hvað ef ég get ekki elskað?
 2. Kristina Skoubo Bærendsen – Mama said
 3. Tara Mobee – Fighting for love
 4. Hera Björk – Moving on
 5. Hatari – Hatrið mun sigra

Ανάμεσα στους υποψηφίους συναντάμε γνώριμα πρόσωπα που έχουν ξαναπάρει μέρος στην Eurovision, όπως τον Friðrik Ómar ο οποίος ως μέλος των Euroband συμμετείχε στην Eurovision 2008 με το τραγούδι This is my life με το οποίο κατέλαβε την 14, καθώς και την Hera Björk η οποία συμμετείχε  στην Eurovision 2010 με το τραγούδι Je ne sais quoi με το οποίο κατέλαβε την 19η θέση.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή (50-50) θα αποφασίσουν ποια 2 τραγούδια που θα προκριθούν στον δεύτερο superlinal γύρο. Στη συνέχεια, το κοινό θα είναι αυτό που με την ψήφο του θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της χώρας για την Eurovision.

Καλεσμένοι της βραδιάς θα είναι ο Executive Supervisor της Eurovision Jon Ola Sand, καθώς και η περσινή εκπρόσωπος της Κύπρου Ελένη Φουρέιρα.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:45 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Πορτογαλία – Τελικός

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, παρακολουθήσαμε τους δύο ημιτελικούς της εθνικής επιλογής της Πορτογαλίας για την Eurovision 2019, Festival da Cançao, από τους οποίους είδαμε να προκρίνονται στον αποψινό τελικό συνολικά 8 συμμετοχές. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα πραγματοποιηθεί στο Portimão Arena στην πόλη Portimão, θα είναι οι Filomena Cautela (μια από τις παρουσιάστριες της Eurovision 2018) και Vasco Palmeirim.

Οι 8 συμμετοχές του τελικού του Festival da Cançao 2019, είναι οι εξής:

 1. Calema- A dois
 2. Mariana Bragada- Mar doce
 3. Matay- Perfeito
 4. Surma- Pugna
 5. NBC- Igual a ti
 6. Madrepaz- Mundo a mudar
 7. Conan Isiris- Telemoveis
 8. Ana Claudia- Inercia

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού (50%) αλλά και της κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από μέλη 7 διαφορετικών περιφερειών της χώρας (50%):

 • Northern
 • Central
 • Lisbon and Tagus Valley
 • Alentejo
 • Algarve
 • Azores 
 • Madeira

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Μολδαβία – Τελικός

Απόψε θα διεξαχθεί και ο εθνικός τελικός της Μολδαβίας για την Eurovision 2019, O Melodie Pentru Europa.

Έπειτα από audition που πραγματοποιήθηκε με τις 28 συμμετοχές που υποβλήθηκαν στο κρατικό κανάλι της Μολδαβίας, μια ειδική κριτική επιτροπή βαθμολόγησε τα τραγούδια από 0 έως 12 βαθμούς, με βάση την μελωδία, την αυθεντικότητα του τραγουδιού καθώς και την φωνητική απόδοση και ερμηνεία του καλλιτέχνη, κι έτσι κατέληξε στις 10 που θα διαγωνιστούν απόψε:

 1. Aurel Chirtoacă – La cinema
 2. Vera Țurcanu – Cold
 3. Marcela Scripcaru – Meteor
 4. Siaj – Olimp 
 5. Maxim Zavidia – I will not surrender
 6. Diana Brescan – Lies
 7. Tinna Gi – Virus
 8. Lemonique – GravitTy
 9. Anna Odobescu – Stay
 10. Che-MD feat. Elizaveta Ivasiuk – Sub Pământ

Ο νικητής θα προκύψει από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:15 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


Σουηδία – Ημιτελικός Δεύτερης Ευκαιρίας

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και του τέταρτου ημιτελικού του προηγούμενου Σαββάτου, ανακοινώθηκαν τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας του Melodifestivalenπου θα μεταδοθεί ζωντανά σήμερα το βράδυ από την πόλη Nyköping. Παρουσιαστές του σόου θα είναι οι Marika CarlssonEric SaadeKodjo Akolor και Sara Dawn Finer.

Από τον κάθε ημιτελικό, 2 συμμετοχές προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Σουηδίας και 2 στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας. Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε 4 Duels, όπου από το καθένα θα προκριθεί στον τελικό αυτός που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από την ψηφοφορία του κοινού.

Duel 1
 1. Andreas JohnsonArmy of Us
 2. Anna BergendahlAshes to Ashes
Duel 2
 1. Vlad ReiserNakna i regnet
 2.  NanoChasing Rivers
Duel 3
 1.  Martin StenmarckLåt skiten brinna
 2.  Lisa AjaxTorn
Duel 4
 1. Rebecka KarlssonWho I Am
 2. ArvingarnaI Do

Έτσι λοιπόν, σήμερα το βράδυ θα ξέρουμε τους 12 φιναλίστ του Melodifestivalen 2019.

Ο ημιτελικός της δεύτερης ευκαιρίας θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

2 Σχόλια

 • Μάριος

  Ούτε και σήμερα αναμένεται να ανέβει το χαμηλό επίπεδο του φετινού διαγωνισμού. Ίσως μάλιστα να μας προκύψουν και οι φαιδρές περιπτώσεις του Conan και του Hatari, που πουλώντας τα σκουπιδάκια τους με περιτύλιγμα δήθεν “άποψης” πείθουν κάποιους ότι πρόκειται περί “σοβαρής τέχνης”. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτές οι γελοιότητες που έχουν εγκλωβίσει τον διαγωνισμό στα στερεότυπα της γραφικότητας και του καλλιτεχνικού περιθωρίου από τα οποία 60 τόσα χρόνια μετά δεν μπορεί να ξεφύγει.

 • Η Σλοβενία δε θα είναι πια στην κορυφή της λίστας μου, αν απόψε η Ισλανδία επιλέξει τους Hatari ή η Πορτογαλία τον C.O. ή τη Surma.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.